Xbox One

Podjetje Microsoft je Xbox ONE predstavilo leta 2013 kot naslednika slavnega Xbox 360. Na trgu sta sedaj dve vrhunski igralni napravi, ki ponujata ločljivost 4K, najnovejše igre in zmogljivost, primerno tudi za zahtevne igralce. Kaj pravite? Ali se boste v svet iger prebili s konzolo Xbox One S ali Xbox One X?

Prikaži več

Zakaj izbrati igralno konzolo Xbox ONE?

 • Možnost razširitve strojne in programske opreme.
 • Povratna združljivost s prejšnjo različico Xbox 360.
 • Zahvaljujoč storitvi Play Anywhere lahko igrate tudi na računalniku.
 • Storitvi Xbox Live in Xbox Game Pass za neomejeno igranje in povezovanje igralcev.
 • Ekskluzivne igre, kot so Halo, Gears of War ali Forza Horizon 4.

Xbox One S

 • Xbox One S je za 40 odstotkov manjši od Xbox One X. Toda to še ne pomeni, da z njim ne morete uživati v 4K pretočnem predvajanju, igranju iger ali gledanju Netflixa! V primerjavi s prvotnim Xbox ONE ima tudi višjo zmogljivost in uporablja nove tehnologije. Vendar v primerjavi z Xbox One X je ta model lažji in manjši!

Xbox One X

 • Xbox One X je vrhunska Microsoftova konzola, ki bo pritegnila pozornost strastnih igralcev. Izboljšani 4K in HDR sta nekaj samoumevnega, poleg tega imate v primerjavi z Xbox One S na voljo za kar 40 odstotkov višjo zmogljivost, rezultat so tako zelo ostre in podrobne teksture in povsem gladka igra.

Xbox One S v primerjavi z Xbox One X

Značilnosti Xbox ONE S Xbox ONE X
Procesor 8-jedrni AMD Jaguar, 1,75 GHz 8-jedrni AMD Jaguar Evolved, 2,3 GHz
Pomnilnik 8 GB DDR3 12 GB GDDR5
Kapaciteta trdega diska 500 GB ali 1 TB 1 TB
Dimenzije/masa 298 × 229 × 63,5 mm/2,9 kg 300 × 240 × 60 mm/3,81 kg

Kaj je Xbox ONE S All-Optical Edition? Gre za Xbox brez pogona!

 • Xbox ONE brez optičnega pogona je v primerjavi s prvotno različico Xbox ONE S bistveno cenejši. Nadgrajena različica se zanaša na digitalno distribucijo, kajti optični pogon zaradi možnosti spletnih prenosov postaja čedalje bolj odvečen.
Več informacij:

Poskrbite, da boste s svojim Xbox ONE imeli možnost igrati najboljše Xbox ONE igre. Prednost igralne konzole Xbox ONE je združljivost z večino iger za Xbox 360.

Kaj je Xbox Live?

 • Xbox Live je plačljiva spletna storitev, ki omogoča povezovanje igralcev Xbox ONE. Zahvaljujoč njej boste prejeli dodatne bonuse za igro ali dostop do iger za več igralcev. Z Xbox Live dobite tudi številne druge ugodnosti – z aplikacijo lahko prenesete predstavitve novih iger, spremljajte prenose iz lige NHL ali NBA ali dobite brezplačno do 2 novi igri na mesec.

Xbox Game Pass

 • S plačljivo razširitvijo Xbox Game Pass boste imeli dostop do več kot sto iger, ki jih lahko igrate na igralnih konzolah, osebnih računalnikih in mobilnih napravah Android. Vključene so tudi prednosti EA Play, denimo poskusne različice iger, različni popusti itd., in to brez dodatnih stroškov.

Xbox Play Anywhere

 • Z Xbox Play Anywhere lahko igrate igre tudi na Windows PC. Shranjene so tudi faze iger in nastavitve igralnih konzol Xbox ONE. Tako lahko poljubno preklapljate z ene naprave na drugo.
NAMIG!

Konzole lahko dopolnite z različnimi dodatki za Xbox ONE, ki jih lahko dokupite posebej. Kupite si lahko denimo brezžični kontroler Xbox ONE s funkcijo Impulse Trigger, ali figurico enega od vaših najljubših likov iz igre.

Igralne konzole XBOX ONE

Igralne konzole Xbox ONE so zelo priljubljene zaradi visoke zmogljivosti, kompaktnih dimenzij in ločljivosti 4K.

Katere so najboljše igre za XBOX ONE?

Katere Xbox ONE igre so najbolj priljubljene? Red Dead Redemption 2, Čarovnik 3: Divji lov, Halo Wars 2, Forza Horizon 4, Gears 5 in številne druge.

Xbox One X v primerjavi s PlayStation 4 Pro

 • Če sodite med zahtevne igralce, se zagotovo sprašujete, katera od obeh vrhunskih konzol je boljša. Kar zadeva zmogljivost, sta si bot in od obeh lahko pričakujete odlično zmogljivost, 4K in nove tehnologije. Glavne razlike so predvsem v upravljanju, ekskluzivnih igrah in spletnih storitvah.

  Razliko boste začutili pri kontrolerjih, ki so zasnovani nekoliko drugače, zato bo odvisno od tega, kako vam ustreza DualShock 4, ki sodi zraven PlayStationa, oziroma kako se v vašem primeru obnese Xboxov Wireless Controller.

  Skoraj vse glavne AAA igre so na voljo tako na Xboxu, kot tudi na PlayStationu. V posebno kategorijo sodijo ekskluzivne igre za eno ali drugo konzolo. Na primer, vse igre Halo so na voljo le za Xbox. Če so vas navdušile, boste torej morali izbrati Xbox. Ekskluzivne igre za PlayStation so na primer Days Gone ali Last Of Us Part II.

  Pomembne so tudi spletne storitve, ki jih ponujajo posamezne konzole. Medtem ko Xbox prisega na Xbox Game Pass ali Xbox Live, boste pri PlayStationu lahko izkoristili PlayStation Network ali PlayStation Plus. Če želite iste igrati na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10, izberite Xbox, ki to tehnologijo ponuja v okviru storitve Play Anywhere.