Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Vrtno pohištvo

Na terasi, balkonu ali vrtu si lahko s primerno izbranim vrtnim pohištvom zagotovite izjemno prijeten kotiček za druženje in preživljanje prostega časa. Ker je na trgu v povezavi s tem precej veliko ponudbe, je treba pri izbiri paziti na kar nekaj pomembnih dejavnikov.

Prikaži več

Velikost prostora

Pri opremljanju zunanje površine vašega doma boste morali najprej izmeriti prostor, kamor želite namestiti zunanje pohištvo. Pri merjenju vam bo hitro jasno, ali potrebujete manjšo ali nekoliko večjo balkonsko mizo. Če je površina večja, lahko nanjo poleg vrtne mize in stolov namestite še ležalnik ter senčnik.

Namen in uporaba

Pri nakupu pohištva za zunanji prostor se vedno vprašajte, čemu bo namenjeno in koliko časa boste tam preživeli. Ni vseeno, ali vam bodo izbrani kosi služili kot poletna dnevna soba ali kot jedilnica na prostem. Morda si želite imeti le preprost kotiček za pitje jutranje kave.

Stil

Na trgu lahko najdete različne stile vrtnega pohištva. Izbirate lahko med povsem preprostimi klasičnimi kosi kot tudi med pohištvom iz ratana ter modernimi kombinacijami kovine in lesa. Zlasti od vas je odvisno, kakšen stil vas bo najbolj prepričal. Seveda je lepo, če se odlično ujame tudi z okoljem, kamor ga želite postaviti.

Materiali

Izbira materiala pri vrtnem pohištvu je še toliko pomembnejša, ker boste z izbiro avtomatično določili tudi tip vzdrževanja. Zavedati se morate, da je takšno pohištvo vseskozi izpostavljeno najrazličnejšim vremenskim razmeram, na primer vročemu soncu, svetlobi, vlagi ali dežju. Njegova kakovost je zato ključnega pomena. Splača se razmisliti o tem, koliko energije ter časa ste pripravljeni vložiti v nego izbrane vrtne garniture.

Vrtno pohištvo je najpogosteje izdelano iz:

  • aluminija,
  • jekla in železa,
  • ratana,
  • lesa,
  • plastike.

Če želite, da je vaše izbrano vrtno pohištvo nerjaveče, lahko, preprosto za vzdrževanje, pa tudi relativno poceni, so lahko dobrodošla izbira umetne plastične mase. Kljub temu pa pričakujte, da se pri izpostavljenosti močnemu soncu lahko pripeti, da barva delov garniture nekoliko zbledi. Na sploh pa boste plastične kose lahko preprosto očistili že z vodo, detergentom ter krpo.

Precej priljubljeno je vrtno pohištvo iz aluminija. Takšni kosi so lahki in nerjaveči. Aluminij velja za izjemno vzdržljiv in trpežen material, posledično lahko dobro prenaša vlago in vsakodnevno pogosto rabo. Za vzdrževanje je sila preprost. Dovolj je samo, če ga redno čistite s primerno vlažno krpo in čistilom.

Vrtni izdelki iz jekla in železa veljajo za odporne in kakovostne. Kljub temu računajte na to, da kovine ne boste mogli uporabljati brez primernih blazin. Takšna materiala je dobro na par sezon ustrezno zaščititi pred rjo, in sicer s pomočjo vodoodpornega premaza in barve.

Če se boste odločili za vrtno pohištvo iz lesa, računajte na to, da bo vzdrževanje le-tega nekoliko zahtevnejše. V kolikšni meri boste morali za izdelke poskrbeti, pa je seveda v precejšnji meri odvisno tudi od vrste lesa. Če se odločite za zunanje pohištvo iz lesa ciprese, tika, cedre ali sekvoje, boste imeli manj dela. Vse omenjene vrste namreč veljajo za dobro odporne proti najrazličnejšim vremenskim razmeram. Posledično zahtevajo bistveno manj obnavljanja barve ter UV zaščite.

Pohištvo za vrt iz ratana je znano po tem, da je lahko in preprosto za prenašanje. Dandanes so pleteni vrtni stoli lahko postavljeni tudi na prostem, kljub temu da je še nedolgo nazaj za pohištvo iz ratana veljalo, da se ga sme postavljati zgolj pod vrtni senčnik, tendo ali pod streho. V primeru, da vas zamika pohištvo iz naravnega ratana postaviti na prosto, pa boste morali seveda nanj na vsake toliko časa nanesti vodoodporni premaz.

Pogosta vprašanja

Zakaj se splača izbrati vrtni set?

Kupci zunanjega pohištva se pogosto sprašujejo, ali je bolje izbirati med posameznimi kosi ali se je bolje odločiti kar za vrtni set. Veliko prodajalcev vam bo svetovalo, da se nakup seta za vrt v mnogih pogledih bolj izplača. Z izbiro primernega vrtnega seta lahko na primer prihranite veliko časa, ki bi ga sicer namenili kombiniranju posamičnih delov. V tem primeru so vsi kosi zunanjega pohištva stilsko ujemajoči. Ne nazadnje tu pomembno vlogo igra še velik prihranek denarja: za eno ceno lahko dobite več.

Kateri so najbolj priljubljeni vrtni dodatki?

Mize in stoli sodijo med osnovno vrtno opremo. Veliko kupcev se ob nakupu le-te rado odloči še za nakup najrazličnejših dodatkov. Med najbolj priljubljenimi so na primer ležalniki, gugalnice, tabureji in blazine. Dobrodošla izbira so tudi sečniki in vrtni žari.

Kakšno vrtno mizo je najbolje izbrati?

Vrtna miza je ključen element pri izbiri vrtnega pohištva. Jedilniška vrtna miza je odlična izbira, če boste na vrtu želeli pogosto obedovati. Na voljo so takšne, kjer lahko okoli nje zlahka sedi tudi do več kot 10 oseb. Po drugi strani pa se lahko odločite za nakup povsem preproste nizke vrtne mizice, kamor vsako jutro postavite kavo.

Določi parametre
Rojaplast stol XT1012C Happy Green viseči stol za zibanje SANREMO, črn
Rojaplast stol XT1012C

Vrtni stol XT1012C iz trdne kovinske konstrukcije in z oblazinjenjem iz sintetične tkanine za udoben počitek na vašem vrtu ali terasi.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Happy Green viseči stol za zibanje SANREMO, črn Happy Green viseči stol za zibanje SANREMO, črn
Happy Green viseči stol za zibanje SANREMO, črn

Viseči stol za zibanje SANREMO s stojalom. Maksimalno udobje in izvirna rešitev. Jeklena konstrukcija. Sončni vizir. Nosilnost: 150 kg.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Happy Green zložljiv stol VARADERO, moder Happy Green viseči stol za zibanje SANREMO, črn
Happy Green zložljiv stol VARADERO, moder

Zložljiv stol VARADERO v modri barvi se lahko uporablja za sedenje na vrtu, terasi in ob bazenu – obremenitev je do 100 kg

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Rojaplast stol ZWMC-037 BLUMFELDT London vrtni stol, 2 kosa
Rojaplast stol ZWMC-037

Zelo udoben vrtni stol ZWMC-037 v črni izvedbi z obremenitvijo 100 kg.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
BLUMFELDT London vrtni stol, 2 kosa BLUMFELDT London vrtni stol, 2 kosa
BLUMFELDT London vrtni stol, 2 kosa

Eleganten vrtni stol za sprostitev na vrtu, na balkonu ali na terasi. Nudi največje udobje z do 6 posamično nastavljivimi sedežnimi položaji. Robusten in lahek aluminijast okvir, prevlečen s prašnim premzaom, odporen na vremenske vplive. Uživajte v počitnicah, vikendih ali prostem času po delu z vrtnim stolom.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
KETER Stol Bonaire, grafit BLUMFELDT London vrtni stol, 2 kosa
KETER Stol Bonaire, grafit

Stol Bonaire, dimenzije artikla 56 × 57 × 92cm

na voljo predvidoma: 12.12. - 13.12.

Partner: Silk d.o.o.
shumee Sekcijski kavč dvosed poli ratan črn BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtni ležalnik, belo/siva
shumee Sekcijski kavč dvosed poli ratan črn

Ta sekcijski kavč iz poli ratana združuje stil in funkcionalnost, zasnovan pa je tako, da se lahko celo leto uporablja na prostem. Zahvaljujoč vodoodpornemu PE ratanu je sedež enostaven za čiščenje, trpežen in primeren za vsakodnevno uporabo. Kavč ima okvir iz močnega jekla s prašnim premazom, ki je

na voljo predvidoma: 14.12. - 18.12.

Partner: Shumee
Aga Garden ležalnik SIESTA Svetlo siva BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtni ležalnik, belo/siva
Aga Garden ležalnik SIESTA Svetlo siva

Počivalnik Siesta z nasloni za roke je praktično sodobno vrtno pohištvo, idealno za udobno sprostitev na katerem koli vrtu.

na voljo predvidoma: 13.12. - 14.12.

Partner: Aga24 SI
Mimovrste cena
BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtni ležalnik, belo/siva BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtni ležalnik, belo/siva
BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtni ležalnik, belo/siva

Pozabite vsakodnevno življenje, oblecite kopalke, zleknite se na ležalnik Blumfeldt Renazzo Lounge in uživajte v poletju – na vrtu, terasi, balkonu in seveda ob bazenu.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
KETER Mizica in stola Construc tectake Aluminijasta stranska markiza, raztegljiva, z mehanizmom za samodejno navijanje 200 x 300 cm, Siva
KETER Mizica in stola Construc

Mizica CONSTRUC TABLE, dimenzije artikla 51 × 51 × 44cm, barve: modra, rdeča, bela

na voljo predvidoma: 12.12. - 13.12.

Partner: Silk d.o.o.
tectake Aluminijasta stranska markiza, raztegljiva, z mehanizmom za samodejno navijanje 200 x 300 cm, Siva tectake Aluminijasta stranska markiza, raztegljiva, z mehanizmom za samodejno navijanje 200 x 300 cm, Siva
tectake Aluminijasta stranska markiza, raztegljiva, z mehanizmom za samodejno navijanje 200 x 300 cm, Siva

Ta čudovita stranska markiza iz ponudbe podjetja tectake ponuja odlično zaščito vaše zasebnosti in tudi zaščito pred vetrom.

na voljo predvidoma: 13.12. - 14.12.

Partner: TecTake
KETER Hišica s toboganom FUNTIVITY, modra-zelena tectake Aluminijasta stranska markiza, raztegljiva, z mehanizmom za samodejno navijanje 200 x 300 cm, Siva
KETER Hišica s toboganom FUNTIVITY, modra-zelena

Igralna hiška FUNTIVITY, ‚POŠKODOVANA EMBALAŽA‘, izdelek ni poškodovan.

na voljo predvidoma: 12.12. - 13.12.

Partner: Silk d.o.o.