Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Vlaganje in vkuhavanje

Sodi vlaganje, konzerviranje in iztiskanje soka med vaša priljubljena kuhinjska opravila? Lonci in steklenice za vlaganje ter sokovniki vam bodo bistveno olajšali delo. Za predelavo drobnih sadežev so primerni razkoščičevalniki.

Prikaži več

Steklenice za vlaganje

Brez steklenic za vlaganje ne gre. Namenjene so za shranjevanje vloženega sadja, zelenjave, kompotov in marmelad itd.

? Obstajajo klasične steklenice s prostornino 500 in 700 ml ter večje steklenice s prostornino 5 l. Zelo priljubljene so steklenice s pokrovčkom na sponko.

Pokrovčki za vlaganje

Pokrovčki za vlaganje morajo steklenico varno zapreti, da preprečijo vdor zraka. Uporabite lahko steklenice s privijanjem, na voljo so tudi pokrovčki s potiskom.

Lonci za vlaganje

Lonci za vlaganje služijo za vlaganje in konzerviranje hrane. Izdelani so iz nerjavečega jekla ali emajla, praviloma imajo prostornino približno 25 – 30 l, naenkrat lahko sprejmejo do 25 običajnih steklenic.

  • Klasičen lonec za vlaganje – preprost lonec je treba segrevati na klasičnem štedilniku. Prednost je nižja nabavna cena, vendar je med vlaganjem potreben neprekinjen nadzor.
  • Električni lonec za vlaganje – lonec se samodejno segreje. Nastavite lahko številne načine vlaganja, postopek je avtomatiziran in bistveno lažji.

Kateri drugi pripomočki za konzerviranje bodo olajšali vaše delo?

Pripomočki za vlaganje v obliki merilnika sladkorja ali alkohola omogočajo natančnejši postopek pri vlaganju in posledično tudi boljši rezultat. Pokrovke za lonce za vlaganje lahko dokupite posebej.

Lonec za vlaganje zelenjave in mesa

Lonec za vlaganje pomaga pri vlaganju mesa, zelenjave, hrenovk, zelja, sira in drugih dobrot. Lonec vključuje tudi pokrovko, prostornina se giblje med 2 in 30 l.

  • Lonec za vlaganje zelja – praviloma lončena posoda z glazirano površino. Lonec ima razširjeno odprtino za lažje polnjenje. Praviloma je opremljen z ročaji za priročno prenašanje.
  • Lonec za vlaganje zelenjave – lonec za vlaganje zelenjave je opremljen s posebno pokrovko z zatičem in gumijastim tesnilom za optimalno fermentacijo zelenjave.
  • Lončena posoda za vlaganje mesa – lončena posoda za vlaganje mesa ima prostornino med 15 – 30 l. Vključuje tudi pokrovko in uteži, ki obtežijo meso, da ostane potopljeno v slanici.

Razkoščičevalniki

Razkoščičevalnik vam znatno olajša delo. Vanj enostavno vsujete pest češenj, s pritiskom na gumb pa boste brez težav odstranili koščice. Češnje zdrsnejo v pripravljeno kuhinjsko skledo, koščice pa ostanejo v posebni zbirni posodi aparata.

Sokovniki in lonci za kuhanje soka

Sokovniki za gospodinjstva in lonci za kuhanje soka iz sadja z minimalnim naporom iztisnejo čim več soka. Zahvaljujoč sokovnikom lahko uživate v svežem soku ali odličnem domačem sirupu.

  • Mehanski sokovnik – ročni sokovnik je podoben ročnemu mlinčku za meso. Izkoristite ga lahko tam, kjer nimate dostopa do električne energije. Narezano sadje vstavite v mlinček in obračate ročico, s pomočjo katere lahko iztisnete večino soka.
  • Električni sokovnik – električni sokovnik je bistveno hitrejši in zmogljivejši od ročnega sokovnika. Posodo preprosto napolnite s sadjem ali zelenjavo in aparat bo vse naredil namesto vas.
  • Lonci za kuhanje soka – parni sokovniki so sestavljeni iz treh delov – spodnji del napolnite z vodo, zgornji del pa s sadjem. Dvigajoča se para sprošča sadni sok, ki steče v spodnjo posodo in skozi cev odteka v pripravljeno posodo za sok.
Več informacij:

Razmišljate, kako drugače shraniti letni pridelek z vrta? Omislite si praktičen sušilnik za živila, s katerim lahko posušite skoraj vse vrste sadja, zelenjave in mesa.


Določi parametre
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 575ml bakren 10-set Bormioli Rocco ŠTIRJE JELEN. JAR 0,5, 1 kos = paket, ki vsebuje 12 delov
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 575ml bakren 10-set

Plemeniti kozarec z bakrenim navojnim pokrovom in prostornino 575ml iz linije ROOSTERHOME, je idealen pripomoček za shranjevanje in konzerviranje. Posebni navoj za globoka zapirala „twist-off“, poskrbi za še boljše tesnjenje in zagotavlja, da hrana ostane sveža dalj časa.

na voljo predvidoma: 25.7. - 26.7.

Vidaxl Stekleni kozarci s srebrnimi pokrovi 24 kosov 110 ml Bormioli Rocco ŠTIRJE JELEN. JAR 0,5, 1 kos = paket, ki vsebuje 12 delov
Vidaxl Stekleni kozarci s srebrnimi pokrovi 24 kosov 110 ml

Naši stekleni kozarci za marmelado imajo prostornino do 110 ml. Predstavljajo idealno rešitev za shranjevanje chutney-a, marmelade, kumaric, omak, konzervirane hrane itd. Ti kozarci za marmelado so izdelani iz prozornega stekla, ponašajo se s preprostim in čistim videzom ter omogočajo preprosto nadz

na voljo predvidoma: 29.7. - 31.7.

Partner: Greatstore
Banquet Čopič za češnje CULINARIA Rdeča, komplet 3 kosov Northix Posoda za kuhanje s pokrovom in snemljivim ročajem - 7 delov
Banquet Čopič za češnje CULINARIA Rdeča, komplet 3 kosov

Jama za rdečo češnjo CULINARIA je visoka 26 cm in ima podstavek velikosti 15,5 × 9,5 cm. Izdelek je bele barve z rdečimi elementi in ima gumijaste priseske, ki zagotavljajo stabilnost pri delu.

na voljo predvidoma: 25.7. - 26.7.

Partner: eoshop
Northix Posoda za kuhanje s pokrovom in snemljivim ročajem - 7 delov Northix Posoda za kuhanje s pokrovom in snemljivim ročajem - 7 delov
Northix Posoda za kuhanje s pokrovom in snemljivim ročajem - 7 delov

Ta komplet posode je uporaben v več različnih situacijah. Ne glede na to, ali gre za kampiranje v naravi ali kampiranje s prikolico, se ta komplet odlično prilega. Set sestavljajo 3 lonci različnih

na voljo predvidoma: 25.7. - 26.7.

Partner: Netsilla
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 575ml srebrn 10-set Northix Posoda za kuhanje s pokrovom in snemljivim ročajem - 7 delov
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 575ml srebrn 10-set

Plemeniti kozarec s srebrnim navojnim pokrovom in prostornino 575ml iz linije ROOSTERHOME, je idealen pripomoček za shranjevanje in konzerviranje. Posebni navoj za globoka zapirala „twist-off“, poskrbi za še boljše tesnjenje in zagotavlja, da hrana ostane sveža dalj časa.

na voljo predvidoma: 25.7. - 26.7.

Termometer za konzerviranje 42cm Banquet Čopič za češnje CULINARIA Red II, 17 cm, komplet 6 kosov
Termometer za konzerviranje 42cm

dolžina: 42 cm Termometer za konzerviranje s pregledno skalo je primeren za uporabo v večini vrst loncev za konzerviranje.

na voljo predvidoma: 30.7. - 1.8.

Partner: VISO TRADE
Banquet Čopič za češnje CULINARIA Red II, 17 cm, komplet 6 kosov Banquet Čopič za češnje CULINARIA Red II, 17 cm, komplet 6 kosov
Banquet Čopič za češnje CULINARIA Red II, 17 cm, komplet 6 kosov

CULINARIA Rdeči lupilec češenj je idealen kuhinjski pripomoček za enostavno lupljenje češenj, višenj in oljk. Razmaščevalec je enostaven za uporabo in čiščenje ter ga lahko pomivate v pomivalnem stroju.

na voljo predvidoma: 25.7. - 26.7.

Partner: eoshop

Vlaganje, konzerviranje in iztiskanje soka

Vlaganje, konzerviranje in iztiskanje soka sodi med običajna opravila v večini gospodinjstev. Steklenice in pokrovčki poskrbijo za zanesljivo konzerviranje sadja in zelenjave. Električni lonci za vlaganje opravijo večino dela namesto vas! Razkoščičevalniki znatno pospešijo pripravo sadja. Obožujete sveže sadne sokove? Potem si gotovo priskrbite električni sokovnik.