Vlaganje in vkuhavanje

Sodi vlaganje, konzerviranje in iztiskanje soka med vaša priljubljena kuhinjska opravila? Lonci in steklenice za vlaganje ter sokovniki vam bodo bistveno olajšali delo. Za predelavo drobnih sadežev so primerni razkoščičevalniki.

Prikaži več

Steklenice za vlaganje

Brez steklenic za vlaganje ne gre. Namenjene so za shranjevanje vloženega sadja, zelenjave, kompotov in marmelad itd.

? Obstajajo klasične steklenice s prostornino 500 in 700 ml ter večje steklenice s prostornino 5 l. Zelo priljubljene so steklenice s pokrovčkom na sponko.

Pokrovčki za vlaganje

Pokrovčki za vlaganje morajo steklenico varno zapreti, da preprečijo vdor zraka. Uporabite lahko steklenice s privijanjem, na voljo so tudi pokrovčki s potiskom.

Lonci za vlaganje

Lonci za vlaganje služijo za vlaganje in konzerviranje hrane. Izdelani so iz nerjavečega jekla ali emajla, praviloma imajo prostornino približno 25 – 30 l, naenkrat lahko sprejmejo do 25 običajnih steklenic.

  • Klasičen lonec za vlaganje – preprost lonec je treba segrevati na klasičnem štedilniku. Prednost je nižja nabavna cena, vendar je med vlaganjem potreben neprekinjen nadzor.
  • Električni lonec za vlaganje – lonec se samodejno segreje. Nastavite lahko številne načine vlaganja, postopek je avtomatiziran in bistveno lažji.

Kateri drugi pripomočki za konzerviranje bodo olajšali vaše delo?

Pripomočki za vlaganje v obliki merilnika sladkorja ali alkohola omogočajo natančnejši postopek pri vlaganju in posledično tudi boljši rezultat. Pokrovke za lonce za vlaganje lahko dokupite posebej.

Lonec za vlaganje zelenjave in mesa

Lonec za vlaganje pomaga pri vlaganju mesa, zelenjave, hrenovk, zelja, sira in drugih dobrot. Lonec vključuje tudi pokrovko, prostornina se giblje med 2 in 30 l.

  • Lonec za vlaganje zelja – praviloma lončena posoda z glazirano površino. Lonec ima razširjeno odprtino za lažje polnjenje. Praviloma je opremljen z ročaji za priročno prenašanje.
  • Lonec za vlaganje zelenjave – lonec za vlaganje zelenjave je opremljen s posebno pokrovko z zatičem in gumijastim tesnilom za optimalno fermentacijo zelenjave.
  • Lončena posoda za vlaganje mesa – lončena posoda za vlaganje mesa ima prostornino med 15 – 30 l. Vključuje tudi pokrovko in uteži, ki obtežijo meso, da ostane potopljeno v slanici.

Razkoščičevalniki

Razkoščičevalnik vam znatno olajša delo. Vanj enostavno vsujete pest češenj, s pritiskom na gumb pa boste brez težav odstranili koščice. Češnje zdrsnejo v pripravljeno kuhinjsko skledo, koščice pa ostanejo v posebni zbirni posodi aparata.

Sokovniki in lonci za kuhanje soka

Sokovniki za gospodinjstva in lonci za kuhanje soka iz sadja z minimalnim naporom iztisnejo čim več soka. Zahvaljujoč sokovnikom lahko uživate v svežem soku ali odličnem domačem sirupu.

  • Mehanski sokovnik – ročni sokovnik je podoben ročnemu mlinčku za meso. Izkoristite ga lahko tam, kjer nimate dostopa do električne energije. Narezano sadje vstavite v mlinček in obračate ročico, s pomočjo katere lahko iztisnete večino soka.
  • Električni sokovnik – električni sokovnik je bistveno hitrejši in zmogljivejši od ročnega sokovnika. Posodo preprosto napolnite s sadjem ali zelenjavo in aparat bo vse naredil namesto vas.
  • Lonci za kuhanje soka – parni sokovniki so sestavljeni iz treh delov – spodnji del napolnite z vodo, zgornji del pa s sadjem. Dvigajoča se para sprošča sadni sok, ki steče v spodnjo posodo in skozi cev odteka v pripravljeno posodo za sok.
Več informacij:

Razmišljate, kako drugače shraniti letni pridelek z vrta? Omislite si praktičen sušilnik za živila, s katerim lahko posušite skoraj vse vrste sadja, zelenjave in mesa.


Določi parametre
Banquet hermetični stekleni kozarec Lina, 250 ml, 8 kosov, oranžni Bormioli Rocco FIDO HERM BAR 1000, 1 kos = paket, ki vsebuje 6 delov
Banquet hermetični stekleni kozarec Lina, 250 ml, 8 kosov, oranžni

Steklena posoda ima tesno nepredušno zaporko, zato je primerna za shranjevanje posušene ali vložene hrane. Neizpodbitna prednost kozarca LINA s prostornino 250 ml je njegova uporabnost za skoraj vsa živila.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Banquet izkoščičevalec češenj CULINARIA Red Bormioli Rocco FIDO HERM BAR 1000, 1 kos = paket, ki vsebuje 6 delov
Banquet izkoščičevalec češenj CULINARIA Red

Poskrbite za enostavno izkoščičenje pridelka s to pripravo, ki je opremljena s sesalnimi pokrovi za zagotovitev stabilnosti med delom. Banquet izkoščičevalec češenj CULINARIA Red meri 15,5 × 26 × 9,5 cm (š x v x g) in bo izkoristil maso vsakega pridelka.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Merilnik alkohola 0-100% brez termometra 20cm Bormioli Rocco FIDO HERM BAR 750, 1 kos = paket, ki vsebuje 6 delov
Merilnik alkohola 0-100% brez termometra 20cm

Stekleni merilnik alkohola brez termometra dolžine 20 cm. Merilnik za žganje kaže vsebnost alkohola v odstotkih do 100 %.

na voljo predvidoma: 14.6. - 16.6.

Partner: VISO TRADE
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 212ml bakren 10-set Bormioli Rocco FIDO HERM BAR 750, 1 kos = paket, ki vsebuje 6 delov
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 212ml bakren 10-set

Plemeniti kozarec z bakrenim navojnim pokrovom in prostornino 212ml iz linije ROOSTERHOME, je idealen pripomoček za shranjevanje in konzerviranje. Posebni navoj za globoka zapirala „twist-off“, poskrbi za še boljše tesnjenje in zagotavlja, da hrana ostane sveža dalj časa.

na voljo predvidoma: 8.6. - 9.6.

Volumenski delež alkohola 20-96 % ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 212ml srebrn
Volumenski delež alkohola 20-96 %

Z merilnikom žganja se meri vsebnost alkohola v destilatu v %.

na voljo predvidoma: 13.6. - 15.6.

Partner: VISO TRADE
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 212ml srebrn ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 212ml srebrn
ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 212ml srebrn

Plemeniti kozarec s srebrnim navojnim pokrovom in prostornino 212ml iz linije ROOSTERHOME, je idealen pripomoček za shranjevanje in konzerviranje. Posebni navoj za globoka zapirala „twist-off“, poskrbi za še boljše tesnjenje in zagotavlja, da hrana ostane sveža dalj časa.

na voljo predvidoma: 8.6. - 9.6.

Uteži za greenshoe MORAVA 5l 2pcs ROOSTERHOME Kozarec za shranjevanje z navojem 212ml srebrn
Uteži za greenshoe MORAVA 5l 2pcs

Keramična tehtnica Morava je razdeljena na dva dela.

na voljo predvidoma: 13.6. - 15.6.

Partner: VISO TRADE
Alum online Ročni sokovnik kovinska stiskalnica za sadje Bormioli Rocco FIDO HERM BAR 1500, 1 kos = paket, ki vsebuje 6 delov
Alum online Ročni sokovnik kovinska stiskalnica za sadje

V nobeni kuhinji ne sme manjkati sadni sokovnik. Uživajte v sveže stisnjenem soku.

na voljo predvidoma: 9.6. - 13.6.

Partner: Alum
Biowin merilnik vina Bormioli Rocco FIDO HERM BAR 1500, 1 kos = paket, ki vsebuje 6 delov
Biowin merilnik vina

Vinomer je sestavljen iz epruvete in plovca z označeno skalo za merjenje gostote tekočine v Ballingovih stopinjah (Blg).

na voljo predvidoma: 13.6. - 15.6.

Partner: VISO TRADE

Vlaganje, konzerviranje in iztiskanje soka

Vlaganje, konzerviranje in iztiskanje soka sodi med običajna opravila v večini gospodinjstev. Steklenice in pokrovčki poskrbijo za zanesljivo konzerviranje sadja in zelenjave. Električni lonci za vlaganje opravijo večino dela namesto vas! Razkoščičevalniki znatno pospešijo pripravo sadja. Obožujete sveže sadne sokove? Potem si gotovo priskrbite električni sokovnik.