Darja Koter: Slovenska glasba 1918-1991

Darja Koter: Slovenska glasba 1918-1991

Številka: 631658
Drugi del monumentalne Zgodovina slovenske glasbe – knjiga, na katero smo čakali desetletja! Celoten opis
35 €
Vključno z DDV
31,68 €
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

2.8. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
4.8. predvidena dostava na dom
 

Številka: 631658

Predstavitev

Monumentalna Zgodovina slovenske glasbe (1848–1991) v dveh knjigah je prva celovita obravnava zgodovine slovenske glasbe v omenjenem obdobju. Dr. Darja Koter v podatkovno poglobljenem, stilistično virtuoznem in nadvse komunikativnem delu upošteva vse pomembnejše dejavnike, kot so družbeno-politične spremembe, kulturna zgodovina Slovencev in razvoj slovenske umetnosti. Razvoj slovenske glasbe prikaže v soodvisnosti z vsakokratnimi družbenimi oziroma družbeno-političnimi spremembami, se ne izogiba kulturnim in nacionalnim trenjem, upošteva sociološke in umetnostne študije ter glasbeni tok umešča v širši družbeni kontekst in prikaže njegove interakcije z istočasnimi evropskimi gibanji.

Vsebinsko se opira na zgodovino glasbenega gledališča, na dosežke in pomen glasbenih društev pri razvoju slovenske glasbene in širše kulture, poglobljeno predstavi posamezne skladatelje in njihova dela, skladateljske šole in stilna gibanja, izpostavi pomembnejše poustvarjalce, posameznike in ansamble, razvoj glasbenih oblik, glasbenega šolstva in izdelovanja glasbil, ne nazadnje se posveča tudi delovanju glasbenih ustanov ter njihovemu družbenemu pomenu.

Delo je razdeljeno v dve knjigi s prvo svetovno vojno kot eno ključnih ločnic v razvoju glasbe na Slovenskem. Opremljeno je s preglednim in informativnim znanstvenim aparatom ter bogatim slikovnim gradivom.

  • ISBN 9789612425593
  • založba Študentska založba
  • leto izdaje 2012
  • dimenzije 17 × 24 cm
  • strani 538
  • vezava trda
  • jezik slovenščina