Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Pri izboru tuš kabine veliko vlogo igrajo velikost kopalnice in vaše osebne potrebe. Če vam kvadratura dopušča, si lahko poleg tuša omislite še kad. Za vsakodnevno nego je bolj priročna tuš kabina, kad je bolj dobrodošla za razvajanje v kopeli, za kopanje mlajših otrok ali pa kot nadomestek pralnice, ko morate oprati kaj večjega.

Prikaži več

Klasična tuš kabina

Velja za najbolj preprosto možnost namestitve v kopalnico. Na voljo je kvadratna ali polkrožna oblika. Vanjo lahko stopite in za seboj zaprete vrata. Med prhanjem zato v prostoru ne naredite poplave. Lahko se vgradi na tuš kadi ali na tla.

Tuš kadi lahko izbirate v različnih globinah. Nameščanje tuš kabine na tuš kad poteka v naslednjih korakih:

 • merjenje: dobro je treba izmeriti in označiti mesta, kjer se bo kabina stikala s stenami. Z merilnim detektorjem se preveri mesta, kjer se bodo vrtale ploščice.
 • pritrditev okvirja kabine na steno,
 • sestava preostale kabine,
 • vstavitev stekla v profile in vezava,
 • dobra zatesnitev vseh spojev – s silikonom ali tesnilom.

Različni tipi praktičnih vrat kabin za prhanje

Tuš kabine ali kabine za prhanje so priljubljena izbira, še posebej tiste z vrati. V primerjavi s tuš kabinami z zavesami so prijetnejše na pogled, učinkovitejše in nenazadnje precej lažje za čiščenje. Vrata kabine so uporaben kos opreme pa tudi ključen dekorativni element v kopalnici. Na voljo so različni dizajni:

Tuš kabine z:

 • drsnimi vrati: so najbolj razširjene. Vrata so iz treh delov in postavljena na nosilce. Zapirajo se tako, da se jih potegne po nosilcu. Zavzamejo malo prostora, navadno se jih uporablja pri samostoječih pršnih kabinah. Vrata so preprosta za čiščenje.
 • zaobljenimi vrati: takšna vrata kabine so odlična za majhno kopalnico, ker zavzemajo malo prostora. Dajejo videz izjemne elegance. So idealna izbira za kotne samostoječe tuš kabine. Navadno se odpirajo navznoter, spodaj ter zgoraj so vrata pritrjena na nosilce, kar omogoča večjo stabilnost pa tudi udobnejše rokovanje. Kabina je zaradi ukrivljenosti prostornejša. Vrata lahko prilagodite – na levo ali na desno stran.
 • nihajnimi vrati: vrata se odpirajo navzven, lahko se odločite za različno velik stopinjski razpon odprtja: 180-, 135- ali 90-stopinjski. Za zaprta vrata praviloma učinkovito skrbi magnet. Takšna vrata so dobra izbira za veliko kopalnico, ker je za njihovo odprtje potrebno dovolj prostora. Na videz so izjemno sofisticirana, omogočen je lahek dostop. Nihajna vrata so lahko neuokvirjena ali uokvirjena.
 • enopanelnimi vrati: v tem primeru so vrata kot plošča, ki se odpira navzven. Takšna vrsta vrat je namenjena zlasti samostoječi tuš kabini in so idealna za majhne površine, ki so premajhne, da bi se tam nameščala drsna vrata. Če je kabina večja, se lahko uporabi dve združeni ploskvi.

Izbira stekla

Steklo na vratih mora biti lepo in funkcionalno. Lahko je:

 • prozorno, motno, matirano, zatemnjeno ali s teksturo.

Steklo tuš kabine lahko predstavlja pravo umetnino, ki pripoveduje o vašem stilu. Njegova debelina je odvisna predvsem od oblikovnih pa tudi od strukturnih dejavnikov. Pri uokvirjenih vratih debelina ni tako pomembna, ker so ta postavljena v okvir, posledično so v njem dovolj dobro zaščitena oziroma zavarovana.

Pri neuokvirjenih vratih pa se držite pravila: debelejše in težje steklo se lahko lažje odpira in zapira

Prozorno steklo vizualno poveča manjši prostor.

Motno ali matirano steklo nudi veliko mero zasebnosti.

Vrata s teksturo ali vzorci omogočajo zasebnost, hkrati odlično prispevajo k slogu kopalnice.

Dobrodošel dodatek vratom tuš kabin

Na vrata tuš kabine lahko namestite nosilec ali držalo za brisačo. Ta namreč predstavlja izjemno funkcionalno ter dovolj atraktivno popestritev.

Izmera vrat

Pri izbiri vrat za tuš kabine pazite na velikost – na višino in širino.

Vrata izmerite nato, ko je kabina že končana. Najbolje, da jih izmerite vsaj dvakrat. Na začetku izmerite višino – od roba kabine do želene višine vrat. Meritev naj poteka vertikalno na obeh robovih. Če so v igri vrata, ki se odpirajo navzven, ali nihajna vrata, se povsem prepričajte, da jih boste lahko odprli do konca. V tem primeru z metrom pojdite na lokacijo, kamor vrata nameravate pritrditi in jih poskusite zanihati.

Tuš kabina in dodano okno

Obstaja možnost, da ob izbrani tuš kabini namestite okno, ki vam lahko ponudi številne prednosti, obenem pa to lahko prinese nekaj slabosti.

Prednosti:

 • več svetlobe,
 • preprečevanje plesni,
 • večji občutek prostornosti,
 • pika na i slogu in dekoraciji prostora.

Slabosti:

 • manj zasebnosti,
 • nabiranje vodne pare,
 • povzročanje plesni zaradi slabe vodotesnosti.

Walk-in prostor za prhanje

Vse več kupcev se namesto tuš sten raje odloča za walk-in različico tuša. To je poseben minimalističen koncept, ki bo verjetno kaj kmalu postal standard pri prostoru za prhanje. Tovrstni tuši so namesto vrat, sten, tušev sestavljeni iz steklene stene, voda pa teče po vgrajeni kanaleti za tuširanje v talne ploščice.

Takšna vrsta prhe je odlična izbira za majhne prostore, obenem pa daje izjemno prefinjen videz. Ploščice se namreč povsem naravno nadaljujejo v prostor za tuširanje.

Pogosta vprašanja pri izbiri tuš kabine

Zakaj so priljubljene predvsem steklene tuš kabine?

Steklena tuš kabina je videti precej večja, kot je v resnici. Je preprosta za čiščenje, prostoru daje izjemno lep ter eleganten videz. Za več zasebnosti je najbolje izbrati matirano stekleno tuš kabino.

Kako je videti vgradni tuš?

Vgradnja tuš kabine v kopalniški prostor prinaša veliko mero elegance. Tuš je v takšnem primeru postavljen v zidno nišo. Z ene ali dveh strani ter od zadaj ga obdajajo zidovi. Srednja stranica je pogosto narejena iz stekla. Tuš kad ni potrebna, tla se oblečejo v ploščice. Treba je omogočiti primerno odtekanje vode s točkovnim odtokom ali kanaleto ob eni od sten.

Določi parametre
shumee Tuš kabina harmonika prozorna ESG 120x68x130 cm Greatstore Podporna ročica za tuš steno iz nerjavečega jekla 57,5 cm
shumee Tuš kabina harmonika prozorna ESG 120x68x130 cm

Naša tuš kabina združuje stil in uporabnost, poleg tega pa se bo odlično podala k dekorju v vaši kopalnici. Kromirani profili in stranski paneli iz materiala ESG (enoslojnega varnostnega stekla) dajejo tej tuš kabini čist videz, zato bo v vašo kopalnico vnesla eleganten stil. Poleg tega je ta tuš ka

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Shumee
Greatstore Zložljiva pregrada za tuš s 3 paneli ESG 130x138 cm Greatstore Podporna ročica za tuš steno iz nerjavečega jekla 57,5 cm
Greatstore Zložljiva pregrada za tuš s 3 paneli ESG 130x138 cm

Naša tuš kabina združuje stil in uporabnost, poleg tega pa se bo odlično podala k dekorju v vaši kopalnici. Kromirani profili in stranski paneli iz materiala ESG (enoslojnega varnostnega stekla) dajejo tej tuš kabini čist videz, zato bo v vašo kopalnico vnesla eleganten stil. Poleg tega je ta tuš ka

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Greatstore
Greatstore Podporna ročica za tuš steno iz nerjavečega jekla 57,5 cm Greatstore Podporna ročica za tuš steno iz nerjavečega jekla 57,5 cm
Greatstore Podporna ročica za tuš steno iz nerjavečega jekla 57,5 cm

Naša oporna ročica je namenjena opori in stabiliziranju tuš pregrade ali vrat za tuš z debelino med 4 in 6 mm. Predstavlja dodatno oporo za vašo tuš steno, brez potrebe po vrtanju lukenj v steklo, saj se lahko na stekleni panel preprosto pripne s priloženim distančnikom. Podporna ročica je izdelana

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Greatstore
shumee Vrata za tuš motno kaljeno steklo 81x195 cm črna Deante Funkia KYP 652K tuš kabina, 80 cm, neprozorno steklo
shumee Vrata za tuš motno kaljeno steklo 81x195 cm črna

Naša moderna vrata za tuš bodo v vašo kopalnico vnesla pridih preproste lepote! S svojimi izjemnimi materiali ponujajo izjemen stil za ustvarjanje minimalističnega prostora za tuširanje, ki bo lep in enoten. Naša vrata za tuš iz 5 mm debelega varnostnega stekla podpira trpežen aluminijast okvir, ki

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Shumee
Stil polkrožna tuš kabina 5mm, 90x90x195 cm Deante Funkia KYP 652K tuš kabina, 80 cm, neprozorno steklo
Stil polkrožna tuš kabina 5mm, 90x90x195 cm

Stil polkrožna tuš kabina. Oblikuje jo 5 milimetrov debelo prozorno steklo, ALU profil in kovinska dvojna koleščka.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Deante Funkia KYP 652K tuš kabina, 80 cm, neprozorno steklo Deante Funkia KYP 652K tuš kabina, 80 cm, neprozorno steklo
Deante Funkia KYP 652K tuš kabina, 80 cm, neprozorno steklo

Funkia KYP 652K blagovne znamke Deante je kakovostna polkrožna kotna tuš kabina. Njena vrata so narejena iz neprozornega kaljenega stekla.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Deante Cito KQC 052P polkrožna tuš kabina, 80 cm S6 Steklarstvo Šest Tuš kabina EX403, 90x90x200cm, 6mm, Nano Easy Clean
Deante Cito KQC 052P polkrožna tuš kabina, 80 cm
ODREZANE CENE – 15 % popusta na izbrano kopalniško opremo znamke Deante s promo kodo 24MDH4SI173 (velja od 15. 4. do 28. 4. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
Polkrožna tuš kabina z dvojnimi drsnimi vrati iz prozornega kaljenega stekla debeline 6 mm.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
181,21 € s kodo
24MDH4SI173
S6 Steklarstvo Šest Tuš kabina EX403, 90x90x200cm, 6mm, Nano Easy Clean S6 Steklarstvo Šest Tuš kabina EX403, 90x90x200cm, 6mm, Nano Easy Clean
S6 Steklarstvo Šest Tuš kabina EX403, 90x90x200cm, 6mm, Nano Easy Clean

Kotna tuš kabina EX403 je primerna za montažo direktno na ploščice ali tuš kadičko dimenzije 90×90cm. Tuš kabina je narejena iz trpežnega kaljenega stekla, debeline 6mm in z samočistilno funkcijo Nano Easy Clean. Odpiranje vrat pa omogočajo kakovostni tečaji, ter eleganten ročaj.

na voljo predvidoma: 19.4. - 22.4.

Deante tuš kabina Funkia KYP 052K, 80 cm, prozorno steklo S6 Steklarstvo Šest Tuš kabina EX403, 90x90x200cm, 6mm, Nano Easy Clean
Deante tuš kabina Funkia KYP 052K, 80 cm, prozorno steklo
ODREZANE CENE – 15 % popusta na izbrano kopalniško opremo znamke Deante s promo kodo 24MDH4SI173 (velja od 15. 4. do 28. 4. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
Funkia KYP 052K je polkrožna kotna tuš kabina blagovne znamke Deante z dvojnim odpiranjem vrat, ki so narejena iz kaljenega stekla debeline 5 mm.

na voljo predvidoma: 22.4.

Partner: Mimovrste
237,99 € s kodo
24MDH4SI173
Deante Funkia KYP 051K tuš kabina, 90 cm, prozorno steklo Deante Funkia KYP 051K tuš kabina, 90 cm, prozorno steklo
Deante Funkia KYP 051K tuš kabina, 90 cm, prozorno steklo
ODREZANE CENE – 15 % popusta na izbrano kopalniško opremo znamke Deante s promo kodo 24MDH4SI173 (velja od 15. 4. do 28. 4. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
Funkia KYP 051K blagovne znamke Deante je kakovostna kotna tuš kabina z dvojnim odpiranjem vrat, ki so narejena iz prozornega kaljenega stekla.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
242,42 € s kodo
24MDH4SI173
Deante tuš kabina Funkia KYP N52K, 80 cm Deante Funkia KYP 051K tuš kabina, 90 cm, prozorno steklo
Deante tuš kabina Funkia KYP N52K, 80 cm
ODREZANE CENE – 15 % popusta na izbrano kopalniško opremo znamke Deante s promo kodo 24MDH4SI173 (velja od 15. 4. do 28. 4. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
Tuš kabina iz blagovne znamke Deante.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
212,07 € s kodo
24MDH4SI173
REA Tuš kabina Punto Black 90x90 Deante Funkia KYP 051K tuš kabina, 90 cm, prozorno steklo
REA Tuš kabina Punto Black 90x90

Funkcjonalność i estetyka te słowa najlepiej opisują naszą kabinę prysznicową Punto.

Partnerska zaloga