Pestra ponudba artiklov iz kategorije Stropni ventilatorji. Za lažje iskanje lahko artikle razvrstite po najnižji ceni ali priljubljenosti.

Prikaži več
 • Dostava naročil po celotni Sloveniji.
 • Osebni prevzem v enem izmed naših prevzemnih mest. Ne velja za artikle iz spletne tržnice.
 • Vedno se lahko obrnete na našo podporo za stranke.
 • Več možnosti plačila:
  • S kartico preko spleta
  • Ob prevzemu s kartico ali gotovino
  • Po predračunu
  • Leanpay
  • V poslovalnicah na obroke
 • V primeru, da vam artikel ne ustreza, ga lahko vrnete v roku 14 dni, skladno s pogoji poslovanja.

Priporočamo ogled podobnih kategorij: Ventilator, Stoječi ventilatorji, Namizni ventilatorji, Hladilci zraka in Klimatske naprave.

Farelek MALDIVES stropni ventilator
5x

Farelek MALDIVES stropni ventilator

96,84 €
87,90 €
Zadnji kos!

Stropni ventilator elegantnega dizajna, ki je oblikovan po sodobne času. Ventilator nudi premer, ki znaša 107 cm, nadzor verige (z možnostjo daljinskega upravljalnika) in 3 hitrosti. Uporabljali ga boste poleti, ko vas bo prijetno hladil in celo pozimi saj zmanjša stroške ogrevanja. Izdelan v beli zasnovi.

Dostava Mimovrste
Farelek BALEARES B. stropni ventilator
1x

Farelek BALEARES B. stropni ventilator

130,59 €

Stropni ventilator elegantnega dizajna, ki je oblikovan po sodobne času. Nudi premer, ki znaša 132 cm, nadzor verige (z možnostjo daljinskega upravljalnika) in 3 hitrosti. Uporabljali ga boste poleti, ko vas bo prijetno hladil in celo pozimi saj zmanjša stroške ogrevanja. Oblika: rustikalna, bela

Dostava Mimovrste
Farelek Baleares H. stropni ventilator
13x

Farelek Baleares H. stropni ventilator

134,56 €

Stropni ventilator elegantnega dizajna, ki je oblikovan po sodobne času. Nudi premer, ki znaša 132 cm, nadzor verige (z možnostjo daljinskega upravljalnika) in 3 hitrosti. Uporabljali ga boste poleti, ko vas bo prijetno hladil in celo pozimi saj zmanjša stroške ogrevanja. Odlikuje ga rustikalna zasnova.

Dostava Mimovrste
shumee Dekorativni stropni ventilator s svetilko 128 cm rjav
1x

shumee Dekorativni stropni ventilator s svetilko 128 cm rjav

147 €
Odprodaja

Ta dekorativni stropni ventilator z modernim dizajnom se bo odlično podal k dekorju vaših notranjih prostorov! Ta velik stropni ventilator s skupnim premerom 128 cm zagotavlja popolno kroženje zraka v vaši sobi. Ventilator je zasnovan tako, da ga lahko udobno upravljate s priloženim daljinskim uprav

Partner: Shumee
Farelek BERMUDES stropni ventilator
5x

Farelek BERMUDES stropni ventilator

98,83 €

Stropni ventilator elegantnega dizajna, ki je oblikovan po sodobne času. Ventilator nudi premer, ki znaša 107 cm, nadzor verige (z možnostjo daljinskega upravljalnika) in 3 hitrosti. Uporabljali ga boste poleti, ko vas bo prijetno hladil in celo pozimi saj zmanjša stroške ogrevanja. Izdelan iz lahkega hrasta.

Dostava Mimovrste
Farelek daljinski IR upravljalnik - komplet
1x

Farelek daljinski IR upravljalnik - komplet

63,11 €

Daljinski upravljalnik Farelek za udobno delovanje vašega stropnega ventilatorja. Upravljalnik ponuja možnosti vklopa, izklopa in izbere hitrosti. Hkrati nadzirate svetlobo, ki jo lahko vklopite, izklopite ali zatemnite.

Dostava Mimovrste
Farelek HAWAI stropni ventilator
3x

Farelek HAWAI stropni ventilator

112,50 €

Stropni ventilator elegantnega dizajna, ki je oblikovan po sodobne času. Ventilator nudi premer, ki znaša 107 cm, nadzor verige (z možnostjo daljinskega upravljalnika) in 3 hitrosti. Uporabljali ga boste poleti, ko vas bo prijetno hladil in celo pozimi saj zmanjša stroške ogrevanja. Zasnovan v imitaciji lesa.

Dostava Mimovrste

Stropni ventilatorji

Stropni ventilator izboljša kroženje zraka v prostoru, zato je idealen pripomoček v vročih poletnih dneh. Stropni ventilator z vgrajeno svetilko lahko celo nadomesti klasično osvetlitev.

Prednosti stropnih ventilatorjev

 • Nizka nabavna cena.
 • Enostavna namestitev.
 • Enostavno vzdrževanje.

Kako deluje stropni ventilator?

Ventilatorji so opremljeni z motorjem, ki poganja lopatice ventilatorja in premika zrak po prostoru.

Stropni ventilator upravljamo s pomočjo stikalne vklopne vrvice, navadnega stikala ali daljinskega upravljalnika.

Stropni ventilator z lučjo

V sredini ventilatorja je lahko nameščena luč, če ventilator pritrdite na strop, ga lahko uporabite tudi kot glavno luč. Kot vir svetlobe se praviloma uporabljajo varčne žarnice do 60 W.

Zunanji stropni ventilator

Zunanji stropni ventilatorji imajo zaščito IP54. Zaradi tega so delno vodoodporni in primerni za uporabo na balkonih in terasah.

 • Kovinski stropni ventilator – je trpežen, med uporabo je lahko glasnejši od drugih različic.
 • Plastični stropni ventilator – lažji, nižja nabavna cena, krajša življenjska doba.
 • Leseni stropni ventilator – estetska vrednost, tišje delovanje, višja masa.

Vhodna moč, velikost ventilatorja in število lopatic vplivajo na učinkovitost stropnega ventilatorja

Pri stropnih ventilatorjih je odločilnega pomena tudi vhodna moč, premer naprave in število lopatic. Vhodna moč se pri večini ventilatorjev giblje med 40 – 70 W. Večji kot je prostor, večja naj bo vhodna moč naprave.

Premer stropnih ventilatorjev znaša od 40 do 200 cm.

Število lopatic je najpogosteje med 3 in 9 kosov. Večje število lopatic ventilatorja prispeva k večji učinkovitost, saj za isti učinek zadošča manjša moč in ventilator bo posledično tišji.

Stropni ventilator za kopalnice

Kopalniški ventilatorji so na videz drugačni kot klasični stropni ventilatorji in imajo tudi drugačne funkcije. Gre za majhen ventilator, prekrit z rešetko, ki preprečuje povratni tok zraka ter odstranjuje vlago in neprijeten vonj iz prostora.

→ Učinkovitejši, a tudi dražji način hlajenja zraka v prostoru je nakup klimatske naprave.