Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Pri izbiri stolčka za hranjenje vašega malčka morate najprej obvezno definirati, za katero starost bo namenjen. Na voljo so stolčki, ki jih otroci uporabljajo od rojstva dalje, takšni, ki so namenjeni nekajmesečnemu otroku, pa tudi takšni, na katerih otrok lahko samostojno sedi.

Prikaži več

Karakteristike kakovostnega stolčka za hranjenje

Ne glede na starost otroka je dobro, da je stolček za hranjenje opremljen tudi z nekaterimi dodatnimi funkcijami, na primer z naslonjali za noge, nastavljivo višino sedišča in z možnostjo nagiba hrbtnega naslona.

Stolček za hranjenje naj bo ergonomski in naj torej ponuja čim večjo mero funkcionalnosti. Preverite, ali ima:

 • dovolj mehko in udobno oblazinjeno sedišče,
 • sedišče s PVC-prevleko za preprostejše čiščenje,
 • varnostne pasove,
 • dvojni oziroma odstranljiv pladenj za enostavnejše čiščenje,
 • v več stopenj nastavljiv hrbtni naslon.

Varnostni pasovi na stolčku za hranjenje so obvezni pri najmlajših otrocih, dobrodošli pa pri nekoliko starejših. V več stopenj nastavljiv hrbtni naslon pa je izvrstna izbira za otroke, ki med hranjenjem radi zadremajo.

Dodatne karakteristike

Poleg osnovnih omenjenih lastnosti je dobro, da ima stolček za hranjenje tudi:

 • okretna kolesca za enostavnejše premikanje,
 • gumirana kolesca, ki ne uničujejo tal oziroma za seboj ne puščajo sledi,
 • nastavljiv naslon za noge,
 • vgrajen lok za igranje,
 • nastavitve, ki se spreminjajo – stol raste skupaj z malčkom.

Dobro je še, da se stolček lahko preprosto zlaga. Zloženi stolček namreč zavzame le malo prostora.

Stolček, ki se lahko namesti na navadni stol

Če svojega otroka redno vozite s seboj na obiske, k babicam in dedkom ali če pogosto potujete, je pametno razmisliti o nakupu takšnega stolčka za hranjenje, ki se lahko preprosto namesti kar na navadni stol. Izbrani kos vam ne bo prišel prav samo pri obiskih na domu, temveč tudi v restavracijah. Kako priročen je izbrani stolček za hranjenje, boste kasneje opazili tudi pri dejavnostih, ki niso povezane s prehranjevanjem. Če morate pomiti posodo, oprati perilo ali postoriti kakršno koli drugo dnevno opravilo, je lahko v tem hipu stolček za hranjenje vaša varuška. Čeprav bo stolček malčka varoval v varnem okolju, ga imejte vedno na očeh.

Koristen nasvet

Otroci zelo hitro rastejo, zato je dobro razmisliti o nakupu stolčka za hranjenje, ki se lahko enostavno prilagaja velikosti otroka. Na trgu so na voljo tudi takšni stolčki, ki zmorejo prenesti večjo obremenitev. Ko otrok nekoliko zraste, ga zlahka uporablja kot pisalno mizo.

Pazite tudi na to, kam boste postavili stolček, na katerem se bo vaš malček prehranjeval. Nikakor ga ne nameščajte v bližini ali neposredno ob steno. V nasprotnem primeru boste morali kupiti še barvo za pleskanje.

Pogosta vprašanja pri izbiri stolčka za hranjenje

Do kdaj približno otrok potrebuje stolček za hranjenje?

Praviloma malček stolček za hranjenje potrebuje nekje do tretjega leta starosti. V tem času je otrok visok približno meter ali nekaj centimetrov več. To pomeni, da je velik precej več kot pa v hipu, ko boste stolček kupili. Stolček precej enostavneje raste skupaj z otrokom, če zagotavlja prilagoditev stopničk za noge.

Kako poskrbeti za enostavnejše čiščenje?

Pri izbiri novega stolčka za hranjenje se skoraj nihče ne sprašuje o čiščenju. Takšna vprašanja se pričnejo porajati šele, ko iz nedostopnih delov ne moremo izbezati koščkov hrane. Enostavno vzdrževanje in preprečevanje zadrževanja umazanije lahko zagotovi odstranljiva blazinica, ki je na primer izdelana iz poliuretana.

Kakšen bi moral biti pladenj?

Pladenj je pri izbiri stolčka za hranjenje skorajda obvezen del. Ključno je, da je dovolj velik za otroški krožnik in še za kakšno igračko, ki ima vakuumski čep za pritrjevanje. Dobra izbira je premični pladenj, ki se lažje prilagodi glede na velikost otroka. Prav tako otroku s takšno izbiro omogočimo boljšo varnost in precej manj madežev na oblekici.

Določi parametre
Colibro Jedilni stol picolo cool 4v1 Foppapedretti LIFT Coral - prenosni stolček za hranjenje
Colibro Jedilni stol picolo cool 4v1

Kljub svoji minimalistični obliki je stolček za hranjenje PICOLO večnamenski izdelek.

na voljo predvidoma: 31.5. - 4.6.

Partner: ABC Connect
EcoToys Jedilni stol 2v1 bel Foppapedretti LIFT Coral - prenosni stolček za hranjenje
EcoToys Jedilni stol 2v1 bel

Sodoben otroški stolček 2v1 je izdelan iz visokokakovostnega materiala.

na voljo predvidoma: 3.6. - 5.6.

Partner: VISO TRADE
Foppapedretti LIFT Coral - prenosni stolček za hranjenje Foppapedretti LIFT Coral - prenosni stolček za hranjenje
Foppapedretti LIFT Coral - prenosni stolček za hranjenje

Lift Coral Foppapedretti prenosni stolček za hranjenje je revolucionaren prenosni stolček za hranjenje s pladnjem na katerem bo vaš malček užival jesti zunaj!

na voljo predvidoma: 29.5. - 30.5.

Partner: Bimbo
Foppapedretti Stolček za hranjenje MISTERCHEF Dolcestella Foppapedretti Stolček za hranjenje MISTERCHEF Dolcestella
Foppapedretti Stolček za hranjenje MISTERCHEF Dolcestella

Stolček za hranjenje in ležalnik Misterchef Dolcestella se uporablja od cca 6 meseca do 15 kg otrokove teže. V funkciji ležalnika se uporablja od rojstva dalje.

na voljo predvidoma: 7.6. - 12.6.

Partner: Bimbo
Guzzie+Guss Perch obmizni stolček za hranjenje črn Foppapedretti Stolček za hranjenje MISTERCHEF Dolcestella
Guzzie+Guss Perch obmizni stolček za hranjenje črn

Ne glede na to, kje ste: doma, v restavraciji ali na pikniku, bo prenosni viseči stolček za hranjenje Perch otroku dal posebno mesto za družinsko mizo. Lahko …

na voljo predvidoma: 24.6. - 28.6.

Hauck Alpha Select Charcoal Foppapedretti Stolček za hranjenje MISTERCHEF Dolcestella
Hauck Alpha Select Charcoal

Visok otroški jedilni stolček Alpha + Select znamke Hauck raste z vašim otrokom. Stolček je zaradi svojih dodatkov, ki jih lahko dokupite, primeren od rojstva do 90 kg. S tem stolčkom lahko otrok je skupaj z vami pri eni mizi. Stolček preprosto prilagodite potrebam vašega otroka in mu tako zagotovite udobno ter ergonomsko sedenje.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Ikonka Stol za hranjenje stol stol mizo stol 3v1 zvezde Ikonka Stolček za hranjenje stolček stolček stolček 3v1 zelen
Ikonka Stol za hranjenje stol stol mizo stol 3v1 zvezde

STOL za hranjenje 3v1 STARS S tem stolom za hranjenje bo vsak obrok neprimerljivo bolj udoben! Čudovit in edinstven dizajn ne bo pritegnil le pozornosti vašega malčka, temveč bo vaši jedilnici dal tudi zanimivo in svetlo vzdušje.

na voljo predvidoma: 31.5. - 4.6.

Partner: Greatstore
Ikonka Stolček za hranjenje stolček stolček stolček 3v1 zelen Ikonka Stolček za hranjenje stolček stolček stolček 3v1 zelen
Ikonka Stolček za hranjenje stolček stolček stolček 3v1 zelen

KRMILNI STOL 3v1 zelen Vsak obrok bo s tem stolom za hranjenje neprimerljivo bolj udoben! Čudovit in edinstven dizajn ne bo pritegnil le pozornosti vašega malčka, temveč bo vaši jedilnici dal tudi zanimivo in svetlo vzdušje.

na voljo predvidoma: 31.5. - 4.6.

Partner: Greatstore
Klups Stolček za hranjenje LILY grafit Ikonka Stolček za hranjenje stolček stolček stolček 3v1 zelen
Klups Stolček za hranjenje LILY grafit

Stolček za hranjenje Klups LILY je prvenstveno namenjen pomoči pri hranjenju vašega otroka. Prav tako je stolček namenjen igranju, medtem ko kuhate, jeste ali se igrate …

na voljo predvidoma: 24.6. - 28.6.

Lorelli Prenosni stolček AMARO new Lorelli Prenosni stolček BONBON new
Lorelli Prenosni stolček AMARO new

Otroški jedilni stol AMARO podjetja Lorelli vas bo prijetno presenetil s svojo praktičnostjo in enostavnim vzdrževanjem. Celotno površino lahko zelo enostavno operete in odstranite ostanke hrane v nekaj minutah.

na voljo predvidoma: 31.5.

Partner: DAS Handel
Lorelli Prenosni stolček APPETITO Lorelli Prenosni stolček BONBON new
Lorelli Prenosni stolček APPETITO

Eleganten prenosni stolček APPETITO podjetja Lorelli za najzahtevnejše male jedce in njihove starše. Odlikujejo ga vrhunska oprema, vključno z nastavljivim naslonom za hrbet in noge, nastavljivo višino, košarico za igrače ali kolesi za lažje prenašanje.

na voljo predvidoma: 31.5.

Partner: DAS Handel
Lorelli Prenosni stolček BONBON new Lorelli Prenosni stolček BONBON new
Lorelli Prenosni stolček BONBON new

Funkcionalni prenosni stolček BONBON proizvajalca Lorelli je zasnovan za otroke od 6 mesecev naprej. Starši bodo cenili zelo enostavno vzdrževanje zaradi materialov, ki jih je mogoče prati, in odstranljive zgornje mize. Vključuje praktično košaro za shranjevanje igrač.

na voljo predvidoma: 31.5.

Partner: DAS Handel

Otroški stoli

Pri izbiri otroškega stola upoštevajte višino otroka. Otroški pisalni stol bi moral imeti prilagodljivo višino sedala, ki naj bi omogočala, da se otrok s celimi stopali dotika tal. Naj kaj velja še paziti pri izbiri otroškega stola?

Plastičen otroški stol

 • Otroški stol iz plastike je običajno prvi stol, na katerega se otrok med jedjo ali ustvarjanjem samostojno usede. Običajno je na voljo v kompletu z otroško mizo. Višina sedala je 25 cm, nosilnost stola pa praviloma znaša 25 kg. Primeren je tudi za zunanjo uporabo na vrtu kot otroško pohištvo.

Otroški stol za pisalno mizo

 • Pisarniški stol za otroke je običajno opremljen s kolesci in ima nastavljivo višino sedala. Konstrukcija je brez naslonov za roke. Oblazinjenje sedala in naslonjala je izdelano iz zračnega materiala.

Rastoči otroški stol

 • Rastoči stol omogoča spreminjanje in prilagajanje višine in globine sedala, nastavljivi so tudi nasloni za roke. Rastoči stol je primeren za šolarje začetnike in prvo otroško mizo. Idealen je do višine približno 150 cm in ga otrok lahko uporablja več let.

Ergonomski otroški stol

 • Ergonomski otroški stol za zdrav način sedenja je primeren za otroke, ki zaključujejo osnovno šolo, in dijake. V srednji šoli se pričakuje, da bo otrok za mizo preživel večje število ur.

Ergonomski otroški stol omogoča:

 • nastavitev višine naslonjala
 • prilagajanje naslona za glavo
 • pomikanje ledvenega naslona
 • nagibanje sedala
 • spreminjanje višine naslonov za roke

Otroški stol glede na njegove značilnosti

 • Višina sedala – otrok mora med sedenjem doseči tla s celimi stopali
 • Razpon nastavitve – možnost nastavitve višine in globine tako, da stol ustreza rasti otroka
 • Vzdrževanje – odstranljive in pralne prevleke oziroma material, enostaven za vzdrževanje
 • Varnost – skladnost s standardi glede zasnove in varnostnih zahtev, dolga garancijska doba
 • Enostavno upravljanje – otrok bi moral imeti možnost samostojno spreminjati višino in prilagajati nastavitve stola