Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Najnižja cena Solarni polnilniki

Če se boste v bližnji prihodnosti odločili za namestitev domače solarne elektrarne, vas med drugim čaka tudi izbira primernega solarnega polnilnika oziroma modula. Ker bo šlo v tem primeru za življenjsko investicijo, je še toliko pomembnejša izbira učinkovitega in pametnega sistema.

Prikaži več

Pomembna dejstva pred nakupom

Pred nakupom solarnega pomnilnika obvezno preverite:

 • njegovo garancijo,
 • ceno,
 • proizvajalca,
 • tehnologijo,
 • učinkovitost,
 • toleranco moči,
 • temperaturni koeficient,
 • okvir,
 • izgled.

Garancija

Izbrani solarni moduli morajo imeti minimalno 20-letno garancijo na izdelek in 25-letno garancijo na delovanje. To mora omogočiti proizvajalec solarnega polnilnika. Obenem se je treba pozanimati še o morebitnem postopku menjave ali popravila.

Če boste imeli težave pri pridobivanju tovrstnih informacij, je to prvi znak, da raje izberite drugega ponudnika.

Cena

Izogibajte se zelo nizkim cenam solarnih polnilnikov, saj je to lahko precej očiten znak, da gre za sistem najnižje kakovosti. Kljub temu vam ni treba izbirati med najdražjimi moduli, a se torej vseeno pozanimajte, kaj točno dobite za določeno ceno – preverite poreklo proizvodnje, moč panela in trajanje garancije.

Za primerjavo cen vprašajte več ponudnikov ali monterjev. Na takšen način boste izvedeli, kakšna je realna cena takšnih izdelkov, tudi občutek bo bistveno boljši.

Proizvajalec

S pomočjo spletnega iskalnika ali s pomočjo konkretnih mnenj iz prakse lahko dovolj temeljito preverite ugled izbranega proizvajalca solarnih polnilnikov. Preverite, kako dolgo je ponudnik že aktiven na tem področju, oglejte si še njegovo spletno stran in pogoje, ki so navedeni v garanciji.

Pri preverjanju proizvajalca oziroma blagovne znamke na spletnih forumih bodite zlasti pozorni na kritike – ali so večinoma pozitivne ali negativne.

Tehnologija

Na trgu lahko srečate 2 osnovni tehnologiji za solarne module:

 • polikristalna tehnologija,
 • monokristalna tehnologija.

Obe vrsti tehnologije imata tako prednosti kot slabosti, za vas pa je ključno, da se prepričate, ali je tehnologija, ki jo imajo izbrani solarni polnilci, primerna za vaše potrebe in pričakovanja oziroma je povsem prilagojena zahtevam vaše sončne elektrarne.

Učinkovitost

Učinkovitost je zagotovo ena od najpomembnejših meril, ko je govora o nameščanju solarnih polnilcev. Razmerje med proizvedeno proizvodnjo in močjo sevanja je stopnja, ki je izražena v odstotkih. Seveda je sama učinkovitost fotovoltaičnih sončnih panelov odvisna od kar nekaj dejavnikov, na splošno pa je med 12 in 20 %.

Pametno pa je vedeti, da učinkovitost ne velja za določanje kakovosti opreme. Naj vam bo ta le v pomoč pri izbiri modulov v skladu z vašo konfiguracijo in inštalacijo. Najmanjša površina tako daje prednost izbiri visoko zmogljivim ploščam, večja razpoložljivost površine pa narekuje izbiro solarnega panela z nižjo močjo in posledično z dostopnejšo ceno.

Toleranca moči

Toleranca moči predstavlja količino izhodne energije iz solarnega modula. Za najkakovostnejše fotovoltaične sončne panele je značilno, da imajo samo pozitivno toleranco moči. To pomeni, da je omogočeno, da solarni polnilnik zagotavlja vsaj določeno izhodno moč.

200-vatni solarni modul s toleranco +5/–0 % bo torej proizvedel najmanj 200 W in največ 210 W na enoto.

Temperaturni koeficient

Temperaturni koeficient pove, kakšno je električno obnašanje sončne celice pri standardni delovni temperaturi 25 stopinj Celzija. Enota je izražena v odstotkih.

Če je temperaturni koeficient visok, je to znak nižje kakovosti solarnega modula. Ustrezna številka je okoli 5 %. Nižji kot je koeficient, kakovostnejši so solarni modeli.

Okvir in izgled

Kakovosten okvir solarnega polnilca mora imeti ustrezen zaključek. To pomeni, da so robovi spojeni in eloksirani. S tem se namreč omogoči protikorozijska zaščita.

Pomembno je tudi, da končni robovi nisi ostri. Za estetski izgled na strehi je potreben izpolnjen dizajn.

Že ko kupujete solarni polnilec, večjo pozornost namenite izgledu. Zelo pogosto se zgodi, da polnilci vključujejo kakšne praske na okvirju ali steklu, prekomerne sledi lepila, vrzeli na vogalu okvirja in podobno.

Določi parametre
Immax NEO sončna plošča 5V/0,6A/3W IP65 TIMMLUX Solarni polnilec za mobilne naprave 3W USB-C
Immax NEO sončna plošča 5V/0,6A/3W IP65

Sončna plošča IMMAX NEO

Solarna plošča s solarnim polnjenjem za naprave s priključkom mikro USB.

Trenutno ni na zalogi

Partner: DASADO SI
TIMMLUX Solarni polnilec za mobilne naprave 3W USB-C TIMMLUX Solarni polnilec za mobilne naprave 3W USB-C
TIMMLUX Solarni polnilec za mobilne naprave 3W USB-C

Solarni polnilec za mobilne naprave 3W USB-C

na voljo predvidoma: 28.5. - 29.5.

Secutek 3W sončna plošča za varnostno kamero TIMMLUX Solarni polnilec za mobilne naprave 3W USB-C
Secutek 3W sončna plošča za varnostno kamero

Majhen 3W solarni panel s priključkom USB-C, primeren za fotoaparate Secutek SBS-QH15G ali Secutek SBS-QH15W Solarni panel lahko uporabite tudi za napajanje drugih naprav, ki imajo priključek USB-C (npr. mobilni telefoni).

Vsebine:

  na voljo predvidoma: 30.5. - 31.5.

  Partner: SHX Trading
  Choetech SC004 zložljiv solarni polnilec 14W, 1xUSB (siv) Choetech SC004 solarni polnilnik USB 14W (14 x 15 cm), siva
  Choetech SC004 zložljiv solarni polnilec 14W, 1xUSB (siv)

  Choetech SC004 zložljiv solarni polnilec 14W, 1×USB (siv) Choetech SC004 je prenosni zložljivi solarni polnilnik, ki je odličen za potovanja. Ta polnilec ima moč 14 W in lahko polni naprave z napetostjo do 5 V (2,4 A), če so izpostavljene neposredni sončni svetlobi. Napetost samodejno prilagodi prik

  na voljo predvidoma: 5.6. - 7.6.

  Partner: MojPlanet
  Choetech sc004 zložljiv solarni polnilec 14W, 1xusb (siv) Choetech SC004 solarni polnilnik USB 14W (14 x 15 cm), siva
  Choetech sc004 zložljiv solarni polnilec 14W, 1xusb (siv)

  Choetech SC004 zložljiv solarni polnilec 14W, 1×USB (siv) Choetech SC004 je prenosni zložljivi solarni polnilnik, ki je odličen za potovanja. Ta polnilec ima moč 14 W in lahko polni naprave z napetostjo do 5 V (2,4 A), če so izpostavljene neposredni sončni svetlobi. Automatyc

  na voljo predvidoma: 3.6. - 5.6.

  Partner: slomart
  Choetech SC004 solarni polnilnik USB 14W (14 x 15 cm), siva Choetech SC004 solarni polnilnik USB 14W (14 x 15 cm), siva
  Choetech SC004 solarni polnilnik USB 14W (14 x 15 cm), siva

  Solarni panel / solarni polnilnik – moč 14W, 1× USB priključek, zložljiv in prenosen dizajn, omogoča polnjenje telefona ali tablice, solarni panel pretvori do 23,5% energije.

  na voljo predvidoma: 30.5.

  Partner: MOBILEGO
  Sončna plošča za microUSB Spacetronik SP-S01 Sončna plošča za microUSB Spacetronik SP-S01
  Sončna plošča za microUSB Spacetronik SP-S01

  Na vremenske vplive odporna sončna plošča za trajno napajanje kamer s sončno energijo. Vključuje 3m kabel in 100-stopinjski nosilec.

  na voljo predvidoma: 31.5. - 4.6.

  Partner: Greatstore
  Sončna plošča za microUSB Spacetronik SP-S01 Sončna plošča za microUSB Spacetronik SP-S01
  Sončna plošča za microUSB Spacetronik SP-S01

  Na vremenske vplive odporna sončna plošča za trajno napajanje kamer s sončno energijo. Vključuje 3m kabel in 100-stopinjski nosilec.

  na voljo predvidoma: 31.5. - 4.6.

  Partner: Shumee
  MXM Polnilec za cigarete za 1000 W baterijo Sončna plošča za microUSB Spacetronik SP-S01
  MXM Polnilec za cigarete za 1000 W baterijo

  Ta cigaretni polnilnik lahko polni naše baterije, namenjene dejavnostim na prostem, in običajne rezervne napajalnike. Predstavlja alternativo drugim vrstam polnjenja (električno omrežje, sončna plošča). Preprosto ga priključite v vtičnico za cigaret…

  na voljo predvidoma: 30.5. - 31.5.

  Partner: SHX Trading
  MXM Polnilec za cigarete za baterijo do 500 W Choetech zložljiv potovalni fotovoltaični polnilec 14W z USB 5V / 2,4A solarno ploščo sive barve (SC004)
  MXM Polnilec za cigarete za baterijo do 500 W

  Ta cigaretni polnilnik lahko polni naše baterije, namenjene dejavnostim na prostem, in običajne rezervne napajalnike. Predstavlja alternativo drugim vrstam polnjenja (električno omrežje, sončna plošča). Preprosto ga priključite v vtičnico za cigaret…

  na voljo predvidoma: 30.5. - 31.5.

  Partner: SHX Trading
  Choetech SC005 zložljiv solarni polnilec 22W 2xUSB (črn) Choetech zložljiv potovalni fotovoltaični polnilec 14W z USB 5V / 2,4A solarno ploščo sive barve (SC004)
  Choetech SC005 zložljiv solarni polnilec 22W 2xUSB (črn)

  Zložljiv solarni polnilec Choetech SC005 22W 2×USB (črn) Vikend pod šotorom, piknik, izlet v gore – v takšnih in podobnih situacijah vam bo prišel prav solarni polnilnik Choetech. SC005 ponuja največjo moč 22 W, zato vam ne bo treba predolgo čakati, da bo vaša oprema pripravljena za nadaljnje delo.

  na voljo predvidoma: 5.6. - 7.6.

  Partner: MojPlanet
  Choetech zložljiv potovalni fotovoltaični polnilec 14W z USB 5V / 2,4A solarno ploščo sive barve (SC004) Choetech zložljiv potovalni fotovoltaični polnilec 14W z USB 5V / 2,4A solarno ploščo sive barve (SC004)
  Choetech zložljiv potovalni fotovoltaični polnilec 14W z USB 5V / 2,4A solarno ploščo sive barve (SC004)

  Priročen solarni polnilnik z do 23,5-odstotno učinkovitostjo. Poleg tega je ta 14-vatna prenosna sončna plošča opremljena z vhodom USB, ki je združljiv z večino naprav. Z njim lahko polnite pametni telefon in tablični računalnik, ne glede na to, kje ste. Za ljubitelje pohodništva

  na voljo predvidoma: 3.6. - 5.6.

  Partner: slomart