Založba AJDA V. Radovanovič: PETELINČEK (izvirna, trda)

Založba AJDA V. Radovanovič: PETELINČEK (izvirna, trda)

Številka: 4068061
Partnerska prodaja Samo pri nas
Petelinček je prva knjiga v priljubljeni seriji pravljic o prigodah mladega petelina in prijateljev. Otroci jih zelo radi poslušajo. Lahkotne, a vedre in izrazne ilustracije so izvrstne za sodelovanje in ponavljanje. Ko smo zdravi, je vse lepo. Celoten opis
21,65 €
Vključno z DDV

Partnerska zaloga 5+ artikli

25.5. - 26.5. predvidena dostava na dom
 

Artikli partnerja Založba AJDA

Za prodajo odgovarja mimovrste=), vključno z morebitnimi reklamacijami ali vračili artiklov.
Partner pošlje artikle v ločeni pošiljki.
Način in ceno dostave določi partner.
Številka: 4068061

Predstavitev

Ko smo zdravi, je vse lepo.

Ker je bil stari petelin že utrujen od dolgoletnega jutranjega petja, je petelinčku predal svoje jutranje opravilo – bujenje živali in gospodarja na kmetiji. Petelinček je bil počaščen in delo je opravljal vestno. Potem pa je nekega dne mladega petelinčka zaskelelo grlo. Iz dneva v dan je bilo slabše, bolelo ga je vedno bolj in bolj. Bil je žalosten, ker ni mogel več dobro početi tistega, kar ga je veselilo. Pa še kokoške v kokošnjaku so ga opravljale. Potem je mama odločno vzela stvari v svoje roke in petelinčka odpeljala k zdravniku za živali. Predpisal mu je žajbljeve napitke. Čaj je bil zelo grenak, a petelinček ga je odločno pil vsak dan, saj si je želel ozdraveti. Mama mu je vsak večer pripovedovala pravljico in po nekaj dneh je resnično ozdravel. Spet je veselo kikirikal in glasno budil vse prebivalce kmetije.

Izvirne slovenske slikanice o petelinčkovih dogodivščinah so bile večkrat nagrajene ali nominirane za najvišje nacionalne književne nagrade.

Avtorica besedila je Vesna Radovanovič. Avtorica ilustracij je Kristina Krhin.

pokončen format 29 × 21 cm, trda vezava

O SERIJI PETELINČEK:

To je serija, ki nagovarja človeške odnose in z njimi povezane pogoste aktualne družbene izzive. Pomembne teme, ki so za otroka nepoznane, nerazumljive in abstraktne so predstavljene skozi preproste antropomorfne živalske zgodbe, prispodobe oz. metafore. Lik petelinčka je, tako literarno kot likovno, ustvarjen izjemno simpatično in priljudno. Zgodbe so spisane izredno lahkotno in prijetno, zato se tekoče berejo in pripovedujejo. Na ta način jih otroci enostavneje dojemajo in zelo radi poslušajo, hkrati pa se povsem nevede, pristno in sproščeno srečajo s pomembnimi družbenimi temami, za katere verjamemo, da pozitivno vplivajo na razvoj otrok v odgovorne, odločne in empatične osebe.