Paula McLain: Pariška žena

Znamka: Naša številka: 1396936

Paula McLain: Pariška žena

Čudovita zgodba o ljubezni med dvema nepozabnima človekoma: Ernestom Hemingwayem in njegovo ženo Hadley. Celoten opis

13.67

14,99 € Vključno z DDV
13,67 €

Naša številka: 1396936

Predstavitev

Opis artikla

Paula McLain: Pariška žena

Pariška žena je zgodba o ambicioznosti in izdaji, zgodba o ljubezni med dvema nepozabnima človekoma: Ernestom Hemingwayem in njegovo ženo Hadley. Chicago, 1920: Hadley Richardson je tiha osemindvajsetletnica, ki je obupala nad ljubeznijo in srečo – nato pa je spoznala Ernesta Hemingwaya. Po viharnem obdobju dvorjenja in poroki sta se preselila v Pariz, kjer sta v živahni in muhasti skupini – legendarni Izgubljeni generaciji, v katero sodijo Gertrude Stein, Ezra Pound in F. Scott Fitzgerald – postala izjemen par, vzor vsem.

Hemingway je resnično ljubil svojo ženo, vendar ga je spodneslo življenje v tedanjem divjem in neobvladljivem Parizu, kjer je alkohol tekel brez omejitev in kjer je življenje drvelo svojo pot z noro hitrostjo in kjer se je ljubilo povsem svobodno. 

Ernest je kot dvajsetletni mladenič komaj začel iskati svoje mesto v svetu literature in svoj slog pisanja. Hadley se je trudila biti popolna v vlogi žene, prijateljice in muze hkrati. Mlada, polna zanosa, ljubezni in podpore sta v Parizu v vsej svoji veličini začela pisati nepozabno zgodbo ljubezni. Vse do prevare, ki bo pogubila vse, za kar sta se tako zelo borila. Srce parajoč portret ljubezni in nezvestobe, še posebej zato, ker vemo, da je Hemingway nekoč zapisal, da bi raje umrl kot se zaljubil v katero koli drugo žensko kot Hadley.

Paula McLain: Pariška žena

Lastnosti

Jezik slovenski
Založba Hiša knjig
Zvrst roman
Vezava mehka
Število strani 448
Dimenzije 12,5 × 19 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Vezanje mehka
Leto izdaje 2019
ISBN 9789617052763
Število strani 448