Robotski sesalniki na zalogi

Izbira robotskega sesalnika je odvisna od številnih podatkov, kot so moč sesanja, vrsta navigacije v prostoru, zmogljivost baterije, povezljivost in drugo. Upoštevati je treba tudi vrsto talne obloge za sesanje ali pomivanje. Kateri robotski sesalnik ali pomivalec izbrati? Svetovali vam bomo!

Prikaži več

Robotski sesalnik, pomivalec ali sesalnik s pomivalcem?

Katero vrsto robotskega sesalnika izbrati? Osnovni cilj je čista talna površina! Robotski sesalniki in pomivalci tal vam bodo prihranili delo z gospodinjskimi opravili.

 • Robotski sesalnik – primeren zlasti za trde talne obloge, uporabite pa ga lahko tudi za ostale tipe talnih oblog.
 • Robotski pomivalec – predvsem za PVC ali keramiko, primeren predvsem za pomivanje tal v kuhinji ali kopalnici
 • Robotski sesalec s pomivalcem – sesa in pomiva, za mokro, vlažno ali suho brisanje vaših tal,

Navigacija robotskih sesalnikov

Robotski sesalnik in pomivalec z navigacijo

Primeren za večino razgibanih gospodinjstev. S pomočjo senzorjev najprej oceni prostor, nato določi najprimernejši način za celovito čiščenje (skoraj 99 % sobe). Prednost nekaterih modelov je v dodatni funkciji, da če se baterija med čiščenjem sprazni, se robotski sesalnik vrne na svojo napajalno postajo, kjer se baterija napolni, nato sesalnik nadaljuje s čiščenjem, kjer je pred tem končal.

Robotski sesalnik brez navigacije

V odbijačih robotskega sesalnika se nahajajo senzorji, ki zaznavajo ovire, na osnovi česar sesalnik spreminja smer. Ne beleži, kje je predhodno sesal, zato po polnjenju pot ponovi. Na ta način očisti približno 75 % prostora. Primeren je zlasti za večje površine brez ovir.

Kako dolgo lahko robotski sesalnik sesa?

Trajanje sesanja je odvisno predvsem od moči sesanja in zmogljivosti baterije. Dražji robotski sesalniki sesajo tudi dlje kot 4 ure, cenejše različice pa približno 60 minut. Pri tem bodite pozorni, da sesalniki s funkcijo samodejnega polnjenja in vračanja nazaj na napajalno postajo, poskrbijo za veliko daljše sesanje brez skrbi glede časa delovanja.

Krtače in krpe za robotske sesalnike in pomivalce

Kakšne krpe uporabljajo robotski pomivalci?

 1. Krpa za pometanje – nekoliko manjša od krpe za pomivanje, poskrbi za odstranitev praha in drobnih koščkov iz talne površine
 2. Krpa za pomivanje – glavna krpa za pomivanje talne površine, je večja in nadomesti brisalo za tla

Vrste krtač robotskega sesalnika

 1. Glavna krtača – ščetinasta ali gumijasta krtača, ki dvigne nečistoče v smeri sesalne odprtine
 2. Rotacijske krtače – zajemajo nečistoče iz kotov in vogalov (niso vedno vključene).
NAMIG!

Dodatne krtače, krpe, nadomestne baterije, virtualne pregrade in daljinske upravljalnike boste našli v kategoriji dodatki za robotske sesalnike.

Pametni sesalnik z možnostjo upravljanja preko mobilnega telefona

Moderne robotske sesalnike in pomivalce tal lahko upravljate preko aplikacije v mobilnem telefonu. Kateri elementi upravljanja so običajno na voljo?

 • Vklop in izkop robotskega sesalnika,
 • določanje natančne poti robotskega sesalnika ali pomivalca tal,
 • oblikovanje časovnega načrta za pospravljanje,
 • pregled površine, ki jo robotski sesalnik pravkar čisti in v kakšni fazi se trenutno nahaja,
 • pri robotskih pomivalcih in sesalnikih s pomivalci lahko nastavite doziranje vode.

Druge uporabne funkcije robotskih sesalnikov in pomivalcev

 • Samočistilna krtača – krtača zbira nečistoče na sredini, ščetine ostanejo dlje časa čiste
 • Power Control – avtomatska nastavitev optimalne moči sesanja, ki je primerna za trdno površino ali tekstilno talno oblogo
 • Antitangle – sistem, ki preprečuje zapletanje med kable in filter AeroForce (oba zaščitena patenta sesalnikov **iRobot**)
 • Senzorji proti padcu po stopnicah – preprečujejo padec robotskega sesalnika iz višjih površin v gospodinjstvu
 • Indikator polnega koša – ko se koš napolni, pošlje robotski sesalnik obvestilo na vaš telefon ali vas opozori z zvočnim signalom
 • Razpoložljivost
  Na zalogi
  ×
-15%
iRobot Roomba i3152 robotski sesalnik
1x

iRobot Roomba i3152 robotski sesalnik

449,90 €
379,90 €
Odlična cena

Robotski sesalnik iRobot Roomba i3152 je primeren za vse tipe površin, idealen pa je tudi za sesanje dlak hišnih ljubljenčkov. Sesalnik na podlagi vaših navad prilagaja prilagaja predloge, ki vam pomagajo čistiti ob vašem želenem času. Združljiv je z glasovnimi asistenti in povezavo Imprint® Link.

Dostava Mimovrste
-24%
SENCOR robotski sesalnik SRV 9250BK-EUE3
1x

SENCOR robotski sesalnik SRV 9250BK-EUE3

464,99 €
349 €
Odlična cena

Robotski sesalnik z aktivnim mokrim čiščenjem s črpalko. SENCOR SRV 9250BK-EUE3 je opremljen s Sencor Nav 15.0, laserjem VSLAM, žiroskopom, infrardečimi senzorji in senzorji. Izbirate lahko med 4 likalnimi programi. Čas delovanja je do 120 minut.

Dostava Mimovrste
-23%
Rowenta RR7447WH Explorer Serie 60 robotski sesalec
62x

Rowenta RR7447WH Explorer Serie 60 robotski sesalec

459,90 €
349,93 €

Robotski sesalnik s funkcijo krpe za tla in 3 načini čiščenja. Rowenta RR7447WH Explorer Serie 60 je opremljen z natančnim navigacijskim sistemom Smart Exploration 4.0, ki pokriva celoten dom. Enostaven za uporabo z mobilno aplikacijo ali virtualnimi pomočniki.

Dostava Mimovrste
-54%
iRobot Roomba E5154 robotski sesalnik
41x

iRobot Roomba E5154 robotski sesalnik

549,90 €
249,90 €
Odlična cena

iRobot Roomba e5154 WiFi, povezan robotski sesalnik z močno dvojno gumijasto krtačo za dvigovanje umazanije za različne površine – Idealno za hišne ljubljenčke – Idealno za preproge in trda tla – Tehnologija za zaznavanje umazanije Dirt Detect – 3-stopenjski sistem čiščenja – Personalizirani predlogi – Združljivost glasovne pomoči – Pralni koš za umazanijo.

Dostava Mimovrste
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Essential sesalnik
261x

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Essential sesalnik

199 €
169,89 €

Robotski sesalnik Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Essential se ponaša z načinom za sesanje in brisanje. Ima vgrajen giroskop, ki določa optimalno pot čiščenja glede na velikost in obliko prostorov. Baterija zagotavlja do 90 minut delovanja, če v tem času ne konča s čiščenjem pa robot sam poišče polnilno postajo in nato nadaljuje s sesanjem. V mobilni aplikaciji Mi Home lahko spremljate postopek čiščenja ter vklopite, izklopite ali spremenite način čiščenja.

Dostava Mimovrste
VIOMI S9 robotski sesalnik, bel
23x

VIOMI S9 robotski sesalnik, bel

599,91 €
Zadnji kos!

Robotski sesalnik Viomi S9 se ponaša s sesalno močjo 2700 Pa, 250 ml posodo za vodo, 250 ml posodo za prah in 24 senzorji. Sesalnik omogoča sesanje, mokro brisanje in samodejno praznjenje. Polni se z litijevo baterijo, 5200 mAh.

Dostava Mimovrste
-32%
Xiaomi Mi Mop P robotski sesalnik, bel
101x

Xiaomi Mi Mop P robotski sesalnik, bel

414,80 €
279,90 €
Zadnji kos!

Xiaomi robotski sesalnik Mi Mop P je izredno zmogljiv, učinkovit in tih. Ima LDS radar in doseže 2100 Pa sesalne moči. Omogoča sesanje in mokro čiščenje.

Dostava Mimovrste
-21%
Roborock S6 Pure White robotski sesalnik
126x

Roborock S6 Pure White robotski sesalnik

507,20 €
399,91 €

Robotski sesalnik s funkcijo brisanja. Roborock S6 Pure je opremljen z laserskim senzorjem, ki ustvari natančen zemljevid čiščenja, in senzorje, ki preprečuje padec po stopnicah. Sesalnik lahko upravljate s pomočjo aplikacije Mi Home in je kompatibilen z Google Asistentom ali Alexa Amazon.

Dostava Mimovrste
-21%
VIOMI S9 robotski sesalnik, črn
24x

VIOMI S9 robotski sesalnik, črn

599 €
469,90 €
Odlična cena

Robotski sesalnik Viomi S9 se ponaša s sesalno močjo 2700 Pa, 250 ml posodo za vodo, 250 ml posodo za prah in 24 senzorji. Sesalnik omogoča sesanje, mokro brisanje in samodejno praznjenje. Napaja ga vgrajena litijeva baterija s kapaciteto 5200 mAh.

Dostava Mimovrste
-27%
iRobot Roomba 971 robotski sesalnik
37x

iRobot Roomba 971 robotski sesalnik

549,90 €
399,90 €
Odlična cena

iRobot Roomba 971, z WiFi povezan robotski sesalnik z močno dvojno gumijasto krtačo za dvigovanje umazanije za različne površine – Navigacija za več sob – Se napolni in nadaljuje delo – Idealno za hišne ljubljenčke – Združljiv s tehnologijo Imprint ™Link – Tehnologija za zaznavanje umazanije Dirt Detect – 3-stopenjski sistem čiščenja – Personalizirani predlogi – Združljivost glasovne pomoči.

Dostava Mimovrste
-31%
Rowenta Explorer Serie 60 robotski sesalnik (RR7455WH)
11x

Rowenta Explorer Serie 60 robotski sesalnik (RR7455WH)

449,90 €
307,89 €

Rowenta Explorer Serie 60 je robotski sesalnik, ki se ponaša z izjemno tankim dizajnom, ki mu omogoča premikanje tudi pod nizkim pohištvom. S sistemom Aqua Force poleg suhega sesanja tudi briše tla, njegov visoko zmogljiv filter pa zadrži do 99,9% prahu.

Dostava Mimovrste