Računalniške in pisalne mize

Računalniške pisarniške mize še zdaleč ne predstavljajo samo kosa opreme, ki je postavljen v delovni kotiček oziroma prostor. Omogočajo okolje, kjer se veliko dela, ustvarja, podpisuje pomembne dokumente in še bi lahko naštevali.

Prikaži več

Značilnosti

Računalniška miza mora vključevati vse, kar boste kot klasični uporabnik računalnika potrebovali za funkcionalen prostor. Zasnova mize zagotavlja, da imate na njej primerno nameščen računalniški zaslon ter tiskalnik na dosegu roke. Praviloma ima tudi police, kjer je postavljena tipkovnica in še drugi potrebni dodatki, na primer zunanji trdi diski.

Veliko računalniških miz omogoča dober izkoristek prostora nad računalnikom. Navadno so to večje mize in so odlična izbira za vse, ki računalnik uporabljajo pogosto.

Materiali

Sama konstrukcija delovne mize za domačo rabo ali rabo v podjetju vpliva tako na trajnost kot na videz. Na voljo so računalniške mize iz različnih materialov.

Lesene delovne mize v prostor prinašajo brezčasno kakovost, ki je zagotovo ne prinaša noben drug material. Ker je les trajen in trden material, so lesene delovne mize med najbolj priljubljenimi. Imajo nadvse naraven in privlačen videz, poleg tega delovnemu prostoru dodajajo še toplino, domačnost in občutek dostojanstva. Na voljo so mize v zelo širokem razponu vzorcev, tekstur ter zaključkov.

MDF-mize ali mize iz vlaknene plošče srednje gostote so prav tako pogosta izbira, saj predstavljajo zelo dobro alternativo trdemu lesu. Za takšne mize je značilen dosleden, gladek zaključek. Omogočajo vam vrhunsko trdnost, ki narekuje izvrstno površino za nameščanje računalnika. Ko je MDF-material prekrit še z laminatom ali furnirjem, postane dobro odporen tudi na vodo.

Kovinske računalniške mize so mize, izdelane iz zelo odpornih in močnih kovin. Zanje je značilno, da se zlepa ne morejo kar tako poškodovati, zato so odlična izbira, če delovno mizo uporabljate zelo pogosto. Nasploh pa je kovina daleč najboljši material za sodobne in industrijske mize. Praviloma so prašno premazane ali pobarvane, s tem se učinkovito preprečuje nastajanje rje.

Steklene delovne mize so izjemno elegantna in stilska izbira, ki se odlično obnese v sodobno opremljenih pisarniških prostorih. Zanje je značilna čista površina, večina je opremljenih s kovinskim ogrodjem za podporo. Navadno so narejene iz kaljenega stekla. To je vrsta stekla, ki je posebej utrjena za moč ter odpornost na praske.

Velikost

Dolžina in širina računalniške mize se morata meriti od leve proti desni. Standardne mere so 120, 150 in 180 centimetrov. Najmanjša dolžina je vsaj 50 centimetrov, kar je že dovolj za postavitev monitorja.

Višina mize se meri od tal do vrha. Standardna višina delovne mize je 76 centimetrov. Primerno izbrana višina vam omogoča udobno sedenje in ne povzroča občutka utesnjenosti.

Globina standardne pisarniške mize se giblje od 60 do 90 centimetrov. Primerno izbrana globina je predvsem odvisna od prostora, ki je potreben za prenosnik in opremo.

Pogosta vprašanja

Kaj je značilno za industrijski stil računalniške mize?

Računalniške mize industrijskega sloga imajo praviloma kovinsko konstrukcijo. Uporabniku ponujajo izjemno trdnost in trajnost. So idealne izbira za vse tiste, ki želijo na enem mestu uporabljati več računalniških monitorjev.

Kaj vse vključuje primerno vzdrževanje delovne mize?

Ne glede na to, katero vrsto računalniške mize izberete, je pomembno, da ta ostane čim dlje v dobrem stanju. Poskrbeti je treba za rutinsko čiščenje. Vsak dan sproti je treba pobrisati prah, organizirati osnovne potrebščine in posebej zaščititi lesene pisarniške mize.

Katero mizo naj izbere ljubitelj računalniških iger?

Za ljubitelje računalniških iger so na voljo profesionalno zasnovane računalniške mize, ki omogočajo izjemno učinkovitost med igranjem.

Določi parametre
Mimovrste cena
Trust GXT 711X Dominus gaming miza, črna (24503) Uvi Desk dvižno električno podnožje za mizo, črno
Trust GXT 711X Dominus gaming miza, črna (24503)

Miza nudi veliko udobja med igranjem iger.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Uvi Desk dvižno električno podnožje za mizo, črno Uvi Desk dvižno električno podnožje za mizo, črno
Uvi Desk dvižno električno podnožje za mizo, črno
ODREZANE CENE – 20% popusta na izbrane stole in mize znamke UVI s promo kodo 23MDC9SIS137 (velja od 11. 9. do 1.10. 2023 oz. do odprodaje zalog)!
UVI Desk je popolnoma višinsko prilagodljiva miza, ki bo spremenila vaš način dela. Dvižno električno podnožje za mizo UVI Desk prinaša nastavljivo višino in širino ter pametni LED krmilnik.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
nastavljivi nosilec za računalnik pod mizo Uvi Desk dvižno električno podnožje za mizo, črno
nastavljivi nosilec za računalnik pod mizo

UVI Desk nastavljivi nosilec za računalnik pod mizo. Prihranite prostor, izognite se poškodbam in prašenju ter povečajte pretok zraka vašega računalnika.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Bytezone PRO RGB gaming miza (GT05) Bytezone PRO RGB gaming miza (GT05)
Bytezone PRO RGB gaming miza (GT05)
ODREZANE CENE – 20% popusta na izbrane stole znamke Bytezone s promo kodo 23MDC9SIS134 (velja od 11. 9. do 1.10. 2023 oz. do odprodaje zalog)!
Kakovostna miza za igralce videoiger z RGB osvetlitvijo se ponaša s stabilno namizno ploščo, kjer se nahaja priložena velika podloga za miško in tipkovnico.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Holm 510 RGB gaming miza Bytezone PRO RGB gaming miza (GT05)
Holm 510 RGB gaming miza
ODREZANE CENE – 10% popusta na izbrane stole in mize znamke Genesis s promo kodo 23MDC9SIS129 (velja od 11. 9. do 1.10. 2023 oz. do odprodaje zalog)!
Holm 510 RGB gaming miza je opremljena s številnimi rešitvami, da zadosti potrebam profesionalnih igralcev videoiger, primerna pa je tudi za pisarniško delo. Zagotavlja stabilnost in vzdržljivost, vsebuje police za zvočnike, držala za slušalke, brezžični polnilnik in tri USB 3.0 vhode. Nastavljvia RGB LED osvetlitev pa bo poskrbela za atraktiven izgled.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Genesis Holm 300 RGB gaming miza Bytezone PRO RGB gaming miza (GT05)
Genesis Holm 300 RGB gaming miza
ODREZANE CENE – 10% popusta na izbrane stole in mize znamke Genesis s promo kodo 23MDC9SIS129 (velja od 11. 9. do 1.10. 2023 oz. do odprodaje zalog)!
Holm 300 RGB gaming miza je opremljena s številnimi rešitvami, da zadosti potrebam profesionalnih igralcev videoiger, primerna pa je tudi za pisarniško delo. Zagotavlja stabilnost in vzdržljivost, vsebuje pa tudi številne police, držala, brezžični polnilnik in tri USB 3.0 vhode. Nastavljvia RGB LED osvetlitev pa bo poskrbela za atraktiven izgled.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Uvi Desk Breacher gaming miza (UVIDBREACH) Kinesthetic Life Električna dvižna miza - vrhunsko ogrodje
Uvi Desk Breacher gaming miza (UVIDBREACH)
ODREZANE CENE – 20% popusta na izbrane stole in mize znamke UVI s promo kodo 23MDC9SIS137 (velja od 11. 9. do 1.10. 2023 oz. do odprodaje zalog)!
Gaming miza UVI Desk Breacher je idealna izbira za vsako igralno postajo. Zahvaljujoč dizajnu in dimenzijam omogoča pametno postavitev računalnika, tipkovnice, miške ter monitorjev. Ponaša se z unikatnim robom za montažo nosilnih rok in organizacijo kablov, držalom za slušalke ter držalom za lonček.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Salmon 510 pisalna miza Kinesthetic Life Električna dvižna miza - vrhunsko ogrodje
Salmon 510 pisalna miza

Pisalna miza se ponaša s predalom, ki ima kromiran ročaj in vgrajeno ključavnico, ter priročno poličko. Miza nudi delovno površino v velikosti 120×60 cm. Uporabljate jo lahko za učenje ali kot računalniško mizo.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Kinesthetic Life Električna dvižna miza - vrhunsko ogrodje Kinesthetic Life Električna dvižna miza - vrhunsko ogrodje
Kinesthetic Life Električna dvižna miza - vrhunsko ogrodje

Električna dvižna miza omogoča tako sedenje kot stanje. Z gumbom gor / dol se omogoča dvig ali spust mize med 710 mm do 1210 mm, tako je je ogrodje primerno praktično za vse ljudi. Miza ima tudi 3 možnosti shranjevanja višine.

na voljo predvidoma: 3.10. - 5.10.

Trust Imperius GXT1175 miza, gaming, črna (23802) Design Scandinavia Igralna miza Trooper, 100 cm, črna
Trust Imperius GXT1175 miza, gaming, črna (23802)

Imperius GXT1175 je odlična gaming miza, ki nudi udobje

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Loni 4157 pisalna miza Design Scandinavia Igralna miza Trooper, 100 cm, črna
Loni 4157 pisalna miza
ODREZANE CENE – 30% popusta na izbrano pohištvo različnih znamk s promo kodo 23MDH9SI114 (velja od 11. 9. do 1. 10. 2023 oz. do odprodaje zalog)!
Pisarniška miza v kombinaciji bele barve in barve hrasta se ponaša z veliko delovno površino, ABS robovi, odprtino za električno napeljavo in melaminsko površinsko obdelavo.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Design Scandinavia Igralna miza Trooper, 100 cm, črna Design Scandinavia Igralna miza Trooper, 100 cm, črna
Design Scandinavia Igralna miza Trooper, 100 cm, črna

Igralna miza Trooper v sodobnem in preprostem slogu. Ta miza bo zelo priljubljena za igralce, saj je izdelana iz MDF in kovinske konstrukcije. Miza ima obešalnik in držalo za pijačo, ki ju bo cenil vsak igralec.

na voljo predvidoma: 29.9. - 3.10.