AMD procesor Ryzen 5 2600X s hladilnikom Wraith Spire (YD260XBCAFBOX)

Ocena: 5 19 ocen Znamka: AMD Naša številka: 1305512

Brezplačna dostava

AMD procesor Ryzen 5 2600X s hladilnikom Wraith Spire (YD260XBCAFBOX)

Procesor AMD Ryzen 5 2600X 2. generacije se ponaša z izredno inteligenco, ki pohitri delovanje vašega računalnika in zmogljivim hladilnim elementom Wraith Spire. Celoten opis

147.4
5 19

228,98 €
147,40 €
-35%

Naša številka: 1305512

Predstavitev

Opis artikla

AMD procesor Ryzen 5

AMD Ryzen 5 2600X je izredno učinkovit in močan procesor s 6 procesorskimi jedri in 12 nitmi. Deluje s taktom 3,4 GHz (do 4,2 GHz v Turbo načinu). Vključuje AMD SenseMI, tehnologijo z bogato strojno inteligenco. Opremljen je s hladilnikom AMD Wraith Spire, ki se ponaša s tihim delovanjem.

Procesor združuje vrsto arhitekturnih, platformnih in procesirnih novosti, ki bodo vaš računalnik potisnile do novih meja. Je odlična izbira za ustvarjalce digitalnih vsebin, uporabnike VR tehnologij, ljubitelje igričarskih svetov in na splošno za vse navdušence nad inovativno tehnologijo, ki postavlja popolnoma nove standarde.

western-digital

Izjemna zmogljivost

Procesorji AMD Ryzen vključujejo SenseMI, komplet tehnologij s strojno inteligenco, ki izpolnjuje vedno večje zahteve igralcev in drugih PC navdušencev. Od izjemno natančnega navijanja jedra, do izboljšanega izkoristka nizkih temperatur, SenseMI ponuja vse kar si napreden uporabnik želi.

Strojna inteligenca, senzorji in optimizirana zasnova čipa zagotavljajo hladno in tiho delovanje procesorja. Procesor se bo sproti prilagajal zahtevam posameznih iger in aplikacij. Samodejni dvig takta prinaša frekvence delovanja, ki presegajo običajne omejitve, in bo navdušil uporabnike vrhunskih sistemov.

western-digital

StoreMI

SSD diski so hitri, vendar dragi, in nudijo minimalno kapaciteto. Mehanski trdi diski imajo veliko zmogljivost za nizko ceno, vendar so veliko počasnejši kot SSD. AMD StoreMI tehnologija „združuje“ ti dve vrsti pomnilnika v en sam pogon in samodejno premika podatke, do katerih najbolj dostopate na SSD, tako da dobite najboljše iz obeh svetov: SSD odzivnost in mehansko zmogljivost trdega diska z nizko ceno.

western-digital

Nizka poraba

Kljub visoki frekvenci in velikemu številu jeder procesor ob najvišji obremenitvi porablja 95 W (TDP). Narejen je v naprednem 12 nm proizvodnem procesu FinFET. Zmanjšanje proizvodnega procesa omogoča povečanje predpomnilnika, skupaj je v Ryzen 5 2600X procesorju 576 Kb L1, 3 MB L2 in 16 MB L3 predpomnilnika. Z inteligentnim nadzorom in algoritmom za predvidevanja je Ryzen zmožen zagotavljati instanten dostop in hitro delovanje v vseh pogojih in nalogah in je tako primeren za vse uporabnike, od igralcev iger do oblikovalcev, načrtovalcev in urejevalcev videa.

western-digital

Tehnične podrobnosti:

  • Podnožje: Socket AM4
  • Takt: 3.4 GHz, do 4.2 GHz v Turbo načinu
  • Število jeder: 6
  • Število procesorskih niti: 12
  • Predpomnilnik: L1: 576 KB L2: 3 MB, L3: 16 MB
  • Tehnologija izdelave: 12 nm FinFET
  • PCI Express verzija: PCIe 3.0 x16
  • Poraba: 95 W
  • Dodatno: priložen je Wraith Spire hladilnik
Garancija: 3 leta

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Naziv modela Ryzen
Podnožje AM4 socket
Kodna oznaka Zen
Število jeder procesorja 6
Frekvenca 3600 MHz
Vključen hladilnik da
Max. TDP (Thermal Design Pwr) 95 W
Število niti 12
Turbo frekvenca 4250 MHz
Total L3 cache size 16384 kB