Prenosne klimatske naprave so idealna rešitev za vroče poletne dni. V primerjavi z ventilatorji ali hladilci zraka so pri hlajenju veliko hitrejše in učinkovitejše. Če pa jih primerjamo s klasičnimi klimatskimi napravami, je nakup prenosne klime veliko cenejša varianta. Zaradi prenosljivosti takšno klimatsko napravo lahko poljubno premikate iz enega prostora v drugi ali jo preprosto odpeljete s sabo in si prijetno ohladitev privoščite tudi v počitniški hiši. Kakšne so prednosti in slabosti prenosnih klimatskih naprav in kaj je treba upoštevati pri izbiri?

Prikaži več

Prednosti in slabosti prenosnih klimatskih naprav

+ Hitra in preprosta montaža brez potrebe po gradbenih posegih - Višja glasnost.
+ Preprosto rokovanje – zaradi kompaktnih dimenzij napravo lahko enostavno premikate iz enega prostora v drugi ali jo z avtom odpeljete na drugo lokacijo. - Potreba po odvajanju vročega zraka iz klimatske naprave skozi okno.
+ Cenovna dostopnost – v primerjavi s klasično klimatsko napravo je nabavna cena prenosne naprave veliko nižja.
+ Takšna naprava je idealna rešitev za hitro in učinkovito hlajenje prostorov v času vročinskega vala.

Na kaj se je treba osredotočiti pri izbiri prenosne klimatske naprave?

Zmogljivost hlajenja

→ Višja kot je zmogljivost hlajenja, hitrejše bo hlajenje prostora. Zmogljivost hlajenja pri takšnih napravah običajno navajamo v enotah Btu.

  • Za ohladitev običajnega prostora so primerne klimatske naprave z zmogljivostjo hlajenja vsaj 9000 Btu.
  • Zmogljivejše naprave, ki omogočajo hlajenje večjih prostorov, imajo zmogljivost hlajenja tudi do 12 000 Btu.

Energetska učinkovitost

→ Podobno kot ostale aparate uvrščamo tudi prenosne klimatske naprave v energijske razrede: A+++, A++, A+, A, B, C, D, E, F, G (od najvarčnejših do tistih najmanj varčnih). Tudi pri energetsko učinkovitih variantah so cene za obratovanje klimatskih naprav različne.

→ Pri redni uporabi v poletnih mesecih doseže lahko cena obratovanja tudi blizu 2 ali 3 tisoč CZK (za 2 meseca obratovanja po 8 ur na dan).

Glasnost

→ Glasnost je ena od redkih slabosti prenosnih klimatskih naprav. Če želite v hladnih prostorih tudi spati, izbirajte raje modele, katerih glasnost ne presega 55 dB, kar ustreza običajni glasnosti prižganega televizorja.

→ Hrupnejše prenosne klimatske naprave lahko oddajajo hrup tudi blizu 70 dB (kar ustreza zvoku pralnega stroja pri ožemanju).

Dodatne funkcije prenosnih klimatskih naprav

  • Sodobne klimatske naprave običajno razpolagajo tudi s funkcijo gretja, kar vam bo prišlo prav pozimi na primer v počitniški hišici.
  • Uporabna je tudi funkcija časovnega zamika vklopa in izklopa ali funkcija razvlaževanja in čiščenja zraka.
  • Priročen je tudi zaslon, na katerem so razvidne vse podrobne nastavitve.
  • S pomočjo daljinskega upravljanja boste nastavitve prenosne klimatske naprave lahko spreminjali kar iz naslanjača.
LocoShark Mini prenosna klima
70x

LocoShark Mini prenosna klima

39,99 €
Brezplačna dostava
Odprodaja

Mini prenosna klima je prenosna klimatska naprava, ki hladi, čisti, filtrira in vlaži zrak okoli vas. Odlična rešitev za vroče neklimatizirane prostore kot so vaša pisarna, spalnica, apartma na morju, avtodom ali kamp prikolica. Preprosto dodate vodo v napravo in ta začne oddajati …

Partner: DTM Natura
-33%
SENCOR ventilator SFN9011SL
107x

SENCOR ventilator SFN9011SL

149,90 €
99,90 €
Odlična cena

Kakovostni ventilator SFN9011SL poleg klasičnega delovanja ponuja še ohlajanje zraka, vlaženje zraka in funkcijo ionizacije. Na voljo so 3 hitrosti delovanja ter 3 načini delovanja – normalno, naravno, spanje. Ponaša se z daljinskim upravljalnikom in se pohvalijo s časovnikom za izklop delovanja.

Dostava Mimovrste
Mesko MS 7911 prenosna klimatska naprava, 5000 Btu
2x

Mesko MS 7911 prenosna klimatska naprava, 5000 Btu

199,90 €
189,90 €
Odlična cena

Klimatska naprava Mesko MS 7911 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Pretok zraka znaša 300 m³/h, učinkovitost razvlaževanja pa znaša 14 litrov na dan.

Dostava Mimovrste
-17%
Adler AD7924 prenosna klimatska naprava, 1500 W
2x

Adler AD7924 prenosna klimatska naprava, 1500 W

229,90 €
189,90 €
Odlična cena

Klimatska naprava AD 7924 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Naprava zagotavlja učinkovito hlajenje prostorov do 20 m². Temperatura je nastavljiva od 15 do 31 stopinj Celzija, nastavite pa lahko tudi eno od dveh hitrosti ventilatorja.

Dostava Mimovrste
Adler AD7924 prenosna klimatska naprava, 1500 W - Odprta embalaža

Adler AD7924 prenosna klimatska naprava, 1500 W - Odprta embalaža

229,90 €
211,40 €
Odprta embalaža

Klimatska naprava AD 7924 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Naprava zagotavlja učinkovito hlajenje prostorov do 20 m². Temperatura je nastavljiva od 15 do 31 stopinj Celzija, nastavite pa lahko tudi eno od dveh hitrosti ventilatorja. Artikel ima odprto embalažo in je bil lahko uporabljen.

Dostava Mimovrste
Mesko MS7928 prenosna klimatska naprava, 7000 Btu

Mesko MS7928 prenosna klimatska naprava, 7000 Btu

239,90 €
220,78 €

Klimatska naprava Mesko MS7928 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Pretok zraka znaša 300 m³/h, učinkovitost razvlaževanja pa 17 litrov na dan.

Dostava Mimovrste
Adler AD7916 prenosna klimatska naprava - Odprta embalaža

Adler AD7916 prenosna klimatska naprava - Odprta embalaža

269,90 €
234,81 €
Odprta embalaža

Adler AD7916 prenosna klimatska naprava je primerna za prostore do 25 m². Ima funkcijo hlajenja, ventilator in funkcijo sušenja. Artikel ima odprto embalažo in je bil lahko uporabljen.

Dostava Mimovrste
Adler AD7916 prenosna klimatska naprava
1x

Adler AD7916 prenosna klimatska naprava

269,90 €
239,90 €
Odlična cena

Adler AD7916 prenosna klimatska naprava je primerna za prostore do 25 m². Ima funkcijo hlajenja, ventilator in funkcijo sušenja.

Dostava Mimovrste
Camry CR7912 prenosna klimatska naprava, 9000 Btu

Camry CR7912 prenosna klimatska naprava, 9000 Btu

279,89 €
239,90 €
Odlična cena

Klimatska naprava Camry CR 7912 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Naprava zagotavlja učinkovito hlajenje prostorov do 25 m².

Dostava Mimovrste
Camry CR7926 prenosna klimatska naprava, 7000 Btu
1x

Camry CR7926 prenosna klimatska naprava, 7000 Btu

249,90 €

Klimatska naprava Camry CR 7926 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Naprava zagotavlja učinkovito hlajenje prostorov do 25 m².

Dostava Mimovrste
Camry CR7912 prenosna klimatska naprava, 9000 Btu - Odprta embalaža

Camry CR7912 prenosna klimatska naprava, 9000 Btu - Odprta embalaža

279,89 €
258,38 €
Odprta embalaža

Klimatska naprava Camry CR 7912 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Naprava zagotavlja učinkovito hlajenje prostorov do 25 m². Artikel ima odprto embalažo in je bil lahko uporabljen.

Dostava Mimovrste
-18%
Qlima prenosna klima P522 - Odprta embalaža

Qlima prenosna klima P522 - Odprta embalaža

329,90 €
268,98 €
Z estetsko napako

Mobilna klimatska naprava za prijetno ohladitev v vročih dneh. Pri hlajenju deluje z močjo 2,2 kW. Po energijski učinkovitosti sodi v razred A. Artikel ima odprto embalažo in je bil lahko uporabljen.

Dostava Mimovrste

Prenosne klimatske naprave

V spletni trgovini Mall.cz izberite svojo prenosno klimatsko napravo in se vsaj doma rešite tropske vročine. Na zalogi imamo priljubljene znamke prenosnih klimatskih naprav, kot so Sencor, Gorenje in številne druge.

^ Na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodne prenosne klime.