Ventura Ibrido peč za pico + Darilo

Ventura Ibrido peč za pico + Darilo

Številka: 2802042
Odlična cena Darilo
Ventura Ibrido je kakovostna, kompaktna in estetsko privlačna pečica za pripravo pice na prostem. Celoten opis
339 €
319,99 €
Dostava Mimovrste

Na zalogi v trgovini zadnji kos

Na voljo takoj na prevzemnem mestu
Prevzemna mesta
 
Jutri predvidena dostava na dom
 

Številka: 2802042

Predstavitev

Ventura Ibrido pečica za pripravo pice na prostem

Pečice za pico VENTURA so namenjene uporabi na prostem. Neposredno v kurišču lahko zakurite na drva, plin ali pelete, zato pečica v kratkem času doseže idealno temperaturo pečenja 450 ° C. Na kamniti podlagi izdelani iz kordierita bo vaša prava pica pripravljena v vsega 90 sekundah. Pica pripravljena v pečici Ventura Ibrido bo za vas in vaše goste pravo kulinarično doživetje.

Kaj naredi pico tako posebno? Domača pica, izdelana po originalnem receptu in pečena v pravi pečici za pico, je prava poslastica. Za takšno delikateso je potrebnih le nekaj sestavin, vendar morajo biti karseda kakovostne in sveže.

V prvotni obliki sta se za testo uporabljali zgolj voda in pšenična moka. Odločilni dejavnik za kakovost peke je zlasti vrednost lepilnih beljakovin, bolj znanih kot gluten. Vrednost glutena med 12,5 in 14 % zagotavlja gladko, voljno testo, ki je elastično in ga lahko tanko razvaljamo. Zaradi majhne količine svežega pivskega kvasa se testo dvigne.

Ventura Ibrido pečica za pripravo pice na prostem

Tradicionalni italijanski način veli, da testa ne začinimo zgolj s soljo, temveč ga obogatimo s kančkom olivnega olja. Med nadaljnjo obdelavo je še posebej pomembno, da testo oblikujemo v kroglice in ga pokrijemo z vlažno krpo, da lahko še nekaj časa vzhaja v hladilniku.

Za nameček pa še najpomembnejša sestavina: čas! Veliko časa! Za najboljši rezultat dovolite testu počivati 3 dni, v tem času testo dozori do popolnosti. Nizka temperatura v hladilniku pa poskrbi, da kvas počasi vzhaja ter poskrbi za lažje prebavljivo testo. Alkoholno vrenje pa testu doda značilno, rahlo kislo aromo.

Okus pice poleg testa izboljša predvsem paradižnikova omaka. Za to potrebuje določeno ravnovesje sladkosti in kislosti. Na testo je potrebno omako nanesti čim tanjše, vendar enakomerno. Tradicionalno, paradižnikova omaka ne vsebuje nič drugega kot paradižnik in sol.

Pripravite slastno pico

Prvotna neapeljska pica je sestavljena samo iz testa za pico, paradižnikove omake, sira mocarela in nekaj sveže bazilike.

Naj vam tekne

Za popolno hrustljave rezultate je potrebna temperatura vsaj 350–400 °C. Velja tudi načelo, da so v manjših pečeh zahtevane nižje temperature.

Dober tek

Vsebina paketa

  • 1 x peč za pico Ibrido
  • 1 x lopatica za pico
  • 1 x gorilnik na pelete
  • 1 x plinski gorilnik
  • 1 x cev za plin 50 mbar (priložen adapter za slovenski trg)
  • 1 x regulator plina kapacitete 1,5 kg/h – 50 mbar

Tehnične podrobnosti

Mere 41 × 52 × 84 cm
Prostor za peko 33 × 33 cm
Izolacija enojna
Vgrajen termometer DA
Teža 15 kg
Barva črna
Možnost dokupa pokrivala DA

Garancija: 1 leto