Damijan Ganc: Izzivi očetovstva po ločitvi
29 €

Zadnji kos!

S kakšnimi izzivi se po ločitvi soočajo očetje in ostali družinski člani nam v svoji knjigi predstavlja Damjan Ganc, zakonski in družinski terapevt in direktor Družinskega inštituta Zaupanje v Sevnici.


Andrej Miklavc: Šepetalec športnim otrokom
24,99 €

Zakaj imajo otroci radi šport in kako jih starši pri tem spodbujamo?

Vloga športa pri razvoju otrok je izjemnega pomena. Knjiga povzema kako, kdaj in zakaj otroke vključevati v športne dejavnosti.


Christina McGhee: Vzgajati ločeno
29,90 €

Ni se vam treba počutiti brezupne ali nemočne. Knjiga Vzgajati ločeno ponuja neprecenljivo modrost in vam pomaga, da se prebijete skozi to obdobje na celovit način, medtem pa ustvarjate priložnosti za rast zase in za svoje otroke.


Damjana Dodič: Ločitev, 2. izdaja
11,90 €

Vodnik je namenjen vsem, ki se ločujete ali ste se že ločili, staršem, ki želite ob ločitvi biti v oporo svojim otrokom in prijateljem, sorodnikom in vsem, ki ste nehote vpleteni v ta proces.


Damjana Dodič: Tia noče pospraviti sobe
14,90 €

Zgodba za otroke pripoveduje o igrivi petletnici, ki nikakor noče pospravljati sobe. Mama tečnari, prosi, kriči, vendar ni nobenega učinka. Soba ostaja razmetana, konflikti med mamo in hčerjo pa puščajo za sabo nejevoljo in jok. Nekega dne pa se iz konfliktne situacije rodi rešitev, povsem preprosta, prijetna in predvsem učinkovita.


Donata Elschenbroich: Izkustveni svet predšolskega otroka
19,95 €

18,95 €

Spodbude za starše in vzgojitelje ter vzgojna doživetja v prvih letih otrokovega življenja

Kaj naj bi otrok v prvih sedmih letih življenja doživel, znal, vedel? Veselje do raziskovanja in navdušenje za nove izkušnje sta največja prav v letih pred vstopom v šolo. Donata Elschenbroich je zasnovala nenavaden katalog védenja in izkustev za sedemletnike. Nov, odprt vzgojni kánon za zgodnja leta – kot spodbuda in usmeritev za starše in vzgojitelje, kot izziv za vzgojno politiko. »Toplo priporočamo«. Psychologie heute »Treba bi bilo pregovoriti porodnišnice, da bi po en izvod te knjige dodajale v darilne vrečke z vzorci krem za nego dojenčka – kot negovalni pripomoček za dobro starševstvo.« Susanne Mayer v DIE ZEIT


Dr. John Gray: Mars in Venera
8,90 €

365 nasvetov za trajno ljubezen

Zbirka ljubezenskih nasvetov za vsak dan v letu izpod peresa avtorja svetovne uspešnice Moški so z Marsa, ženske so z Venere.


Helena Kraljič: Maja in Miha
21,90 €

Knjiga, ki je pred vami, bo družini v pomoč, saj bodo starši z njo lahko predstavili sladkorno bolezen otrokom.


Howard J. Morris, Jenny Lee: Ženske so nore, moški so neumni
19,90 €
18,91 €

Preprosta resnica o zapletenih razmerjih

Kaj je bilo prej, norost ali neumnost? To je vprašanje za milijon dolarjev, na katerega bi vsi radi odgovor. So ženske nore, ker so moški neumni? Ali so moški neumni, ker so ženske nore?


Irena Potočar Papež: Bonton (bonbon) za vsak dan
29 €

V pričujoči knjigi boste našli veliko splošno veljavnih pravil in priporočil o bontonu, ogromno primerov iz prakse in zgodbe, ki so jih avtorici povedali udeleženci njenih predavanj in delavnic. V teh, bolj praktičnih delih so izpostavljene tudi določene situacije, ki nas spravljajo v zadrego in jih je včasih težko predvideti.


Ivana Režonja: Življenje z odvisnikom 2. del
30 €

Življenje z odvisnikom, drugi del, je nadaljevanje zgodbe, ki jo pripovedovalka Ivana začne v prvi knjigi. Težave z njenim sinom Markom se stopnjujejo, konopljo zamenja heroin. Markovo obnašanje je vedno bolj problematično, k zapletom pogosto pripomore njegova punca Monika.


Jesper Juul: Vodja krdela
24,99 €

Vodenje družine z ljubeznijo

V tej novi knjigi priznani strokovnjak za vzgojo, Jesper Juul, pokaže staršem, kako najti ravnotežje v družini.


Florence Littauer: Osebnostni plus za starše
22,99 €
  • Zakaj je moj otrok tak, kakršen je?
  • Kaj? Je to moj otrok?Prej ali slej se zgodi vsem staršem. Naj bo v zavetju vašega doma ali sredi nakupovalnega središča … ravno ko ste mislili, da veste, kako morate ravnati z otrokom, kako se mu približati … vas povsem preseneti!

Petra Kühne: Hrana za dojenčke
17 €

Če to želimo, ali ne, nas hrana, ki jo uživamo, zaznamuje. Dr. Petra Kühne nam predstavlja najbolj primerno prehrano za najobčutljivejše, dojenčke.


Rad spim, Jo Wiltshire (trda, 2010)
19,90 €

Učinkovite metode navajanja vašega malčka na spanje

Z idejami in nasveti boste malčku in sebi omogočili dolge in mirne noči.


Renata Kekovič: V iskanju ljubezni
19,99 €

V iskanju ljubezni je surova pripoved ženske, ki je v svoje življenje sicer spustila ljubezen, a kaj hitro ugotovila, da ne obstaja le ena oblika ljubezni in da ni vsaka ljubezen tudi dobra za nas.


Sebastian Horvat: Ljubezen ali dandanašnja farsa
28,70 €

Knjiga Ljubezen ali dandanašnja farsa ni še en priročnik za samopomoč! Je racionalen pristop k vprašanjem, ki v našem svetu veljajo za iracionalna, odmaknjena, pogosto tudi tabuizirana.


Tanya Byron, Sacha Baveystock: Mali vragci
21,70 €

Klinična psihologinja Tanya Byron in producentka Sacha Baveystock na podlagi metod, predstavljenih v televizijski nanizanki Mali vragci, skušata pomagati staršem pri premagovanju pogostih vedenjskih težav otrok. Pojasnita, kako razumeti vzgojne težave in s pozitivnim pristopom učinkoviteje usmerjati mladostnike, ko so prepirljivi, nasilni in uporni, imajo slabe prehranjevalne navade, čustvene težave, tesnobo in nizko stopnjo samozavesti.


Vanja Bulić: Kako sem vzgajal dvojčka
23,90 €

Staršem majhnih otrok ni vedno lahko, ker imajo toliko dela z nego otroka. Kako hudo je šele tistim, ki imajo dvojčka, ko se delo podvoji? To duhovito opiše ugleden beograjski novinar, urednik, scenarist in pisatelj Vanja Bulić v zabavni knjigi Kako sem vzgajal dvojčka.