Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Oprema za avtodome in kamp prikolice

Nekatera oprema oziroma pripomočki lahko dobro poskrbijo za to, da je preživljanje prostega časa v naravi še prijetnejše in udobnejše. Za dodatno varnost pri pritrjevanju šotorov na primer poskrbijo klini za šotor ali pa večnamenske vrvi. Za dostop do elektrike pa na primer potrebujemo električni kabel oziroma adapter za prikolico.

Prikaži več

Izbira

Ko nakupujete zunanjo ali notranjo opremo za avtodom ali prikolico, morate poskrbeti, da bo kampiranje oziroma preživljanje prostega časa v naravi kar se da udobno in prijetno. Če takšen nakup opravljate prvič, je morda najbolje preveriti sezam nepogrešljive opreme, pripomočkov in številnih dodatkov.

Med najpogosteje kupljene izdelke v kategoriji opreme za avtodom in prikolice sodijo:

 • nosilci za kolo,
 • strešni kovčki,
 • strešni prtljažniki,
 • pokrivala za kolesa,
 • preproge,
 • klini za šotor,
 • stoli, mize in druga oprema za udobno posedanje v naravi,
 • plinski štedilnik na kartušo,
 • pripomočki za kuhanje,
 • postelja ali podloga za spanje,
 • spalna vreča,
 • razdelilnik in adapter.

Pri kampiranju zelo prav pridejo tudi viseča mreža, prostostoječi šotor za kuhanje ali sanitarije, kemični WC, zračna tlačilka, smetnjak, vrečke za smeti, zaboji za transport, omelca, vrvi, ščipalke za perilo.

Preproge in zaščita tal

Kakovostna preproga ali tepih je lahko odličen pripomoček za pod šotor ali kot podlaga za pohodne površine. Z uporabo le-te lahko podaljšate življenjsko dobo šotora in si obenem privoščite še dodatno mero udobja. Zelo dobro vam lahko koristi tudi tepih iz flisa, saj predstavlja idealen dodatek za v šotor ali predprostor. Daje toplino in izvrsten občutek pod nogami. Hkrati je odlična izbira tudi za otroško igro na tleh.

Miza, stoli in omarice

Miza za kampiranje naj bo zložljiva ali pa izdelana tako, da se lahko njen vrhnji del preprosto in hitro sname. Praktično je, če ima takšna mizica nogice, ki se lahko dobro prilagodijo neravni površini. Stoli naj bodo iz dovolj trpežnega materiala, ki se hitro suši. Kamp omarice za shranjevanje oblačil pa vam bodo omogočile, da se boste v šotoru lažje znašli, saj bo prostor urejen in prijeten. Za postavitev kuhalnika in delovne površine za pripravo jedi vam lahko odlično služi kuhinjska omarica. Poskrbite, da bo takšna omarica izdelana iz materialov, ki se samo obrišejo in dovolj hitro sušijo.

Razsvetljava

Električno svetilo je na kampiranju nepogrešljivo sredstvo, ko se stemni. Za rezervo je pri roki vedno dobro imeti tudi vsaj eno baterijsko svetilko. Najbolj priročna je takšna, ki jo lahko preprosto obesite ali pa postavite na mizo. Laterna ali namizne svečke pa lahko poskrbijo za boljše vzdušje in romantiko. Dišeče svečke lahko poskrbijo tudi za odganjanje mrčesa. Naglavna lučka vam lahko dobro koristi za nočni sprehod ali za kakšno nujno popravilo v temi.

Pogosta vprašanja

Kakšen kuhalnik izbrati za kampiranje?

Za kampiranje je lahko povsem dovolj že uporaba električne kuhalne plošče ali pa plinskega kuhalnika s kartušo. Velikost in funkcije tovrstne naprave boste morali seveda prilagoditi tudi glede na število oseb, ki jih bo treba primerno nahraniti. Ker v poletnem času ne gre brez hladne pijače, je ob tem dobro razmisliti še o nakupu kakšnega mini hladilnika.

Zakaj je pri počitnikovanju na prostem vedno dobro pri roki imeti tudi električni podaljšek?

Na kampiranju je skorajda obvezno s seboj imeti tudi električni podaljšek. Zavedati se morate, da vir napajanja ni vedno prav blizu šotora oziroma prikolice. Obenem ne pozabite še električnega razdelilnika in adapterja.

Kateri dodatki so na kampiranju skorajda nepogrešljivi?

Ko za kampiranje pripravite vso osnovno opremo, se splača s seboj vzeti še nekaj dodatkov, ki se v večini primerov lahko izkažejo za nepogrešljive. To so na primer vrv in ščipalke za perilo, vrečke za smeti, smetnjak, zračna tlačilka, razgradljiv WC-papir.

Določi parametre
ACTIVESHOP Ročna črpalka za čoln 4 m 45 l/min BASEUS Deževna folija za avtomobilsko ogledalo Baseus 2 kosa.
ACTIVESHOP Ročna črpalka za čoln 4 m 45 l/min

Koda proizvajalca: 10061967.

Črpalka za drenažo blagovne znamke MSW se bo dobro obnesla na čolnu, pri kampiranju, na gradbišču ali v gospodinjstvu. Zaradi velikega pretoka 45 l/min. in nagiba 4 m črpalka deluje učinkovito in zanesljivo. Priključek s premerom 32 mm omogoča nemoteno delovanje. Črpalk

na voljo predvidoma: 2.7. - 4.7.

BASEUS Deževna folija za avtomobilsko ogledalo Baseus 2 kosa. BASEUS Deževna folija za avtomobilsko ogledalo Baseus 2 kosa.
BASEUS Deževna folija za avtomobilsko ogledalo Baseus 2 kosa.

Folija za ogledalo za zaščito avtomobilskega ogledala pred dežjem Folija za ogledalo Baseus zaradi svoje posebne prevleke olajša vidljivost v dežju. Preprečuje, da bi na ogledalih ostale sledi dežja. Bistveno poveča vidljivost v ogledalih in izboljša varnost. Izdelana je iz visokokakovostnih materia

na voljo predvidoma: 27.6. - 28.6.

BASEUS Šoba za zalivanje za vrtno cev Baseus GF3 (črna) BASEUS Deževna folija za avtomobilsko ogledalo Baseus 2 kosa.
BASEUS Šoba za zalivanje za vrtno cev Baseus GF3 (črna)

Baseus GF3 namakalna šoba za vrtno cev Namakalna šoba za vrtno cev Baseus GF3 bo delovala v vseh razmerah. Z njo boste zalivali trato na vrtu, prali avto ali napolnili bazen. Naprava je opremljena s 3 različnimi načini delovanja, ki jih boste prilagodili svojim potrebam. Poleg tega je razpršilnik iz

na voljo predvidoma: 1.7. - 2.7.

Brunner Metlica in smetišnica Tidy Brunner NOTRANJA TERMO ZAŠČITA za Fiat Ducato x250 07/2006-06/2014
Brunner Metlica in smetišnica Tidy

Majhna in praktična metlica in smetišnica.

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Brunner NOTRANJA TERMO ZAŠČITA za Fiat Ducato x250 07/2006-06/2014 Brunner NOTRANJA TERMO ZAŠČITA za Fiat Ducato x250 07/2006-06/2014
Brunner NOTRANJA TERMO ZAŠČITA za Fiat Ducato x250 07/2006-06/2014

Notranja termo zaščita za Fiat Ducato model x250. Primerno za vozila letnik: 07/2006–06/2014.

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Brunner podaljševalni kabel, 25 m (0301094N) Brunner NOTRANJA TERMO ZAŠČITA za Fiat Ducato x250 07/2006-06/2014
Brunner podaljševalni kabel, 25 m (0301094N)

Brunner 25 metrski priključni kabel CEE/CEE.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Brunner Posoda za čisto vodo Jerry PRO 20l Brunner Preproga KINETIC 250 x 450, 450 cm
Brunner Posoda za čisto vodo Jerry PRO 20l

Praktična, prenosna posoda za čisto vodo Jerry. Uporabite jo lahko doma, na vrtu ali pri kampiranju. Velika odprtina, omogoča lažje čiščenje. Priložena je tudi pipica. Primerna za shranjevanje čiste vode. Volumen posode: 20l

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Brunner Preproga KINETIC 250 x 450, 450 cm Brunner Preproga KINETIC 250 x 450, 450 cm
Brunner Preproga KINETIC 250 x 450, 450 cm

Talna preproga brez peska in prahu za šotore in markize, izdelana iz novega, posebej tkanega materiala. Lastnosti: • Zračno prepustna • Vodoodbojna • Majhna teža • Enostavna za zlaganje • Vzdržljiva • S pritrdilnimi obročki na vogalih • Vključena torba za pakiranje

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Brunner Preproga PURAMAT 250 x 400 Brunner Preproga KINETIC 250 x 450, 450 cm
Brunner Preproga PURAMAT 250 x 400

Podloga za šotore in markize, odporna na prah in pesek ter izdelana iz novega, posebej obdelanega poliestrskega materiala.

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Brunner Preproga PURAMAT 250 x 450 Brunner Roll on 2.0 kolut s cevjo za vodo, 15 m
Brunner Preproga PURAMAT 250 x 450

Podloga za šotore in markize, odporna na prah in pesek ter izdelana iz novega, posebej obdelanega poliestrskega materiala.

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Brunner Preproga PURAMAT 250 x 500 Brunner Roll on 2.0 kolut s cevjo za vodo, 15 m
Brunner Preproga PURAMAT 250 x 500

Podloga za šotore in markize, odporna na prah in pesek ter izdelana iz novega, posebej obdelanega poliestrskega materiala.

na voljo predvidoma: 28.6. - 1.7.

Brunner Roll on 2.0 kolut s cevjo za vodo, 15 m Brunner Roll on 2.0 kolut s cevjo za vodo, 15 m
Brunner Roll on 2.0 kolut s cevjo za vodo, 15 m

Novo zasnovan kolut za vodno cev, ki mogoča fleksibilno zvijanje. Dolžina 15 m.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste