Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Najnižja cena Ojačevalniki WiFi signala

Ojačevalnik Wi-Fi-signala je naprava, ki jo vtaknete v električno vtičnico in jo preprosto nastavite. Kreirate še uporabniško ime in geslo, ki ga boste verjetno zaupali tudi svojim sostanovalcem. Na takšen način si omogočite, da imate dostop do spleta v vsakem kotičku svojega doma.

Prikaži več

Vrste

Ojačevalnike glede na obseg in doseg razširjenega omrežja Wi-Fi delimo na tri osnovne kategorije:

  • klasični Wi-Fi-ojačevalec,
  • Wi-Fi-ojačevalec s PLC,
  • Mesh Wi-Fi Booster.

Klasični ojačevalnik signal pobere iz usmerjevalnika ter ga ojačanega pošlje naprej. Primeren je za objekte oziroma hiše do 100 kvadratnih metrov.

Ojačevalnik s PLC je povezan z usmerjevalnikom s pomočjo električnega kabla.

Mesh Booster je sistem, pri katerem sodelujeta dva ali več ojačevalnikov, ki ustvarjajo mrežo naprav za omogočanje širše ter stabilnejše pokritosti.

Delovanje

Ojačevalniki Wi-Fi so omrežne naprave, ki jih na trgu najdete pod različnimi imeni, najpogosteje: razširjevalnik, ojačevalnik ali ponovitelj (repeater). A ne glede na poimenovanje naprava vzame vaš obstoječi signal Wi-Fi iz usmerjevalnika ter ga ponovi oziroma podaljša.

Ojačevalnik je treba namestiti na skrajni rob obstoječega odtisa Wi-Fi. To pomeni na mesto, kjer je občutno slabši signal. Naprava torej deluje tako, da prestreže podatkovne pakete, ki gredo iz in v usmerjevalnik, nato jih ponovno pošljejo s polno močjo signala.

Lastnosti

Za nastavitev je Wi-Fi-ojačevalnik preprost in lahko izvrstno deluje skupaj z računalnikom, pametnim televizorjem ali tiskalnikom. Čas obdelave, ki je potreben za ponovitev signala, lahko škoduje pasovni širini ter poslabša zakasnitveni čas.

Naprava se pogosto uporablja kot ločeno omrežje. To pomeni, da ste torej povezani na glavni usmerjevalnik ali pa na ojačevalnik. Včasih je potreben ročen preklop omrežja, ker določene vrste naprav, kot je pameten telefon, ne preklopijo samodejno na močnejše omrežje, vse dokler ni povsem izven njegovega dosega.

Wi-Fi-ojačevalnik morda ni najboljša izbira, če se želite zanašati na polno hitrost, ki je vključena v vaš internetni paket. Zlasti to velja za vse igralce spletnih iger, kjer pa je lahko prav vsaka zakasnitev usodna.

Za koga je torej Wi-Fi-ojačevalnik primerna izbira?

Wi-Fi-ojačevalnik je izvrstna izbira za tiste, ki želite Wi-Fi-pokritost razširiti v svojem domu zgolj na splošno – za nezahtevna opravila, kot so nalaganje programske opreme, brskanje po spletu, pretakanje videoposnetkov itd.

Prav tako je naprava primerna za manjša podjetja, ker lahko povsem učinkovito pokrije celoten pisarniški prostor odprtega tlorisa – seveda z zanesljivo Wi-Fi-povezavo.

Razlika med ojačevalnikom signala Wi-Fi in sistemom Mesh Wi-Fi

Ojačevalnik signala Wi-Fi je torej radijska naprava, s katero se lahko ojača brezžični signal modema. Zanj je značilno, da ima zgolj en radijski vmesnik. Prek njega komunicira z modemom in odjemalci. Pri večini uporabnikov lahko odpravi težavo s pokritostjo signala.

Brezžični sistem Mesh Wi-Fi velja za naprednejši sistem. Obsega dve, tri ali pa več naprav. Vsaka naprava vključuje dva do tri radijske vmesnike, prek katerih komunicira z osnovno napravo Mesh sistema ter odjemalci. Osnovna naprava se mora namestiti v bližino modema, nato jo je treba povezati s kablom. Druge naprave se postavijo na primerna mesta v objektu ter se jih lahko priklopi na električno napajanje. Naprave se z enostavno nastavitvijo povežejo med seboj ter začnejo oddajati brezžični signal. Pravilna nastavitev omogoča enakomerno in kakovostno pokritost celega objekta. Na Mesh vmesnike je mogoče priključiti tudi odjemalne naprave, in sicer preko UTP-kabla.

Cena in karakteristike boljših Wi-Fi-ojačevalcev

Dober ojačevalec Wi-Fi stane že manj kot 100 evrov. Ker je postopek namestitve preprost, ga lahko v zgolj nekaj minutah namesti vsak – navadno naprava za delovanje potrebuje samo pritisk na gumb WPS.

Odlični primerki Wi-Fi-ojačevalcev omogočajo tudi povezovanje žičnih naprav v brezžično omrežje in hitro ter varno brezžično povezavo s hitrostjo do 1200 Mb/s. Na ojačevalec se lahko priključijo tudi aktivni zvočniki ter ojačevalniki. To omogoča brezžično predvajanje glasbe iz tabličnega računalnika ali pametnega telefona.

Določi parametre
Mercusys ME10 ojačevalnik WiFi signala Gembird Ojačevalnik Wi-Fi signala 300 Mbps črn
Mercusys ME10 ojačevalnik WiFi signala

Kompaktni ojačevalnik Wi-Fi signala Mercusys ME10 je odlična izbira, če želite razširiti brezžično omrežje. Deluje v frekvenčnem pasu 2,4 GHz s hitrostjo do 300 Mb/s. Vgrajen ima indikator signala za enostavno spremljanje trenutne jakosti signala.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Gembird Ojačevalnik Wi-Fi signala 300 Mbps črn Gembird Ojačevalnik Wi-Fi signala 300 Mbps črn
Gembird Ojačevalnik Wi-Fi signala 300 Mbps črn

Kompaktni 300 Mbps WiFi ojačevalnik signala z vgrajenimi antenami. Podpira vse standarde IEEE 802.11b/g/n WiFi (omrežja 2,4 GHz). Hitrost prenosa podatkov do 300 Mbps po brezžičnem protokolu 802.11n. Največja varnost WLAN z WPA2, WPA in WEP (128/64). Hitra namestitev preko preprostega spl

na voljo predvidoma: 27.2. - 28.2.

Partner: Catena
Gembird Ojačevalnik Wi-Fi signala 300 Mbps bel Gembird Ojačevalnik Wi-Fi signala 300 Mbps črn
Gembird Ojačevalnik Wi-Fi signala 300 Mbps bel

Kompaktni 300 Mbps WiFi ojačevalnik signala z vgrajenimi antenami. Podpira vse standarde IEEE 802.11b/g/n WiFi (omrežja 2,4 GHz). Hitrost prenosa podatkov do 300 Mbps po brezžičnem protokolu 802.11n. Največja varnost WLAN z WPA2, WPA in WEP (128/64). Hitra namestitev preko preprostega spl

na voljo predvidoma: 27.2. - 28.2.

Partner: Catena
Novo
HOME & MARKER® Zmogljiv ojačevalnik signala WiFi | WIFIBOOST HOME & MARKER® Zmogljiv ojačevalnik signala WiFi | WIFIBOOST
HOME & MARKER® Zmogljiv ojačevalnik signala WiFi | WIFIBOOST

Izboljšajte pokritost vašega doma z WiFi povezavo z zmogljivim ojačevalnikom signala WiFi. Poslovite se od mrtvih območij in nezanesljivih povezav. Inovativna tehnologija zagotavlja brezhibno povezljivost. Ojačevalnik razširi vašo pokritost WiFi za do 10 metrov in tako zagotavlja močan signal.

na voljo predvidoma: 27.2. - 28.2.

Partner: Mormark
Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro ojačevalnik WiFi signala HOME & MARKER® Zmogljiv ojačevalnik signala WiFi | WIFIBOOST
Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro ojačevalnik WiFi signala

Ojačevalnik Xiaomi Mi WiFi Range Extender Pro poveča doseg Wi-Fi signala vašega usmerjevalnika. Omogoča hitrosti do 300 Mb/s.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Mimovrste
TP-Link ojačevalnik WLAN omrežja TL-WA850RE HOME & MARKER® Zmogljiv ojačevalnik signala WiFi | WIFIBOOST
TP-Link ojačevalnik WLAN omrežja TL-WA850RE

TP-LINK predstavlja univerzani ojačevalec TL-WA850RE, ki je izdelan za podaljšanje in izboljšanje dometa vašega brezžičnega omrežja, obenem pa poskrbi za odstranitev mrtvih točk. Zaradi svoje majhne konstrukcije je preprost za prenašanja in nameščanje na najzahtevnejše dele.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Xplore Ojačevalec wi-fi signala XP3001 Mercusys ME20 ojačevalnik WiFI signala, 2.4&5GHz, 10/100, AC750 (ME20)
Xplore Ojačevalec wi-fi signala XP3001

Inteligentni 3-v-1 ojačevalec WIFI signala XP3001 lahko uporabljate kot WLAN ojačevalnik, dostopno točko ali brezžični most. S pomočjo WPS in vmesnikom za enostavno konfigurirajte lahko določite želen način delovanja, ki ga potrebujete za delovanje vašega omrežja.

na voljo predvidoma: 29.2.

Partner: XPLORE
Mimovrste cena
Mercusys ME20 ojačevalnik WiFI signala, 2.4&5GHz, 10/100, AC750 (ME20) Mercusys ME20 ojačevalnik WiFI signala, 2.4&5GHz, 10/100, AC750 (ME20)
Mercusys ME20 ojačevalnik WiFI signala, 2.4&5GHz, 10/100, AC750 (ME20)

ME20 ojačevalnik Wi-Fi signala je inovativna naprava, ki je namenjena izboljšanju in razširitvi brezžičnega omrežja v vašem domu ali pisarni.

na voljo predvidoma: 26.2.

Partner: Mimovrste
LTC Ojačevalec Wi-Fi signala - repetitor 300Mb/s Mercusys ME20 ojačevalnik WiFI signala, 2.4&5GHz, 10/100, AC750 (ME20)
LTC Ojačevalec Wi-Fi signala - repetitor 300Mb/s

Ojačevalec Wi-Fi signala – repetitor 300Mb/s

na voljo predvidoma: 27.2. - 28.2.

TP-Link ojačevalec brezžičnega signala TL-WA855RE TP-Link ojačevalec brezžičnega signala TL-WA855RE
TP-Link ojačevalec brezžičnega signala TL-WA855RE

Ojačevalec brezžičnega signala TP-LINK TL-WA855RE. Podaljšajte domet in odstranitev mrtvih točk v svojem brezžičnem omrežju.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Northix Brezžični Wi-Fi repetitor - črn TP-Link ojačevalec brezžičnega signala TL-WA855RE
Northix Brezžični Wi-Fi repetitor - črn

Ta Wi-Fi repetitor razširi vaše brezžično omrežje, tako da lahko do svojega Wi-Fi dostopate kjer koli s stalnim signalom in visoko hitrostjo prenosa.

na voljo predvidoma: 6.3. - 8.3.

Partner: Netsilla
Mercusys WLAN ME30 AC1200 Wi-Fi ojačevalec TP-Link ojačevalec brezžičnega signala TL-WA855RE
Mercusys WLAN ME30 AC1200 Wi-Fi ojačevalec

Stenski ojačevalec ME30, z nastavljivimi visoko ojačljivimi antenami širi pokritost vašega WiFi usmerjevalnika in vam omogoča, da odstranite mrtva WiFi območja iz svojega doma.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste