Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Notranja svetila

Osnovni namen notranje razsvetljave je omogočiti primerno vizualno okolje v prostoru, ki bo zagotovilo optimalno uporabo vida, delovno atmosfero in dobro počutje. Izbrana razsvetljava pa mora v prvi vrsti ustrezati svetlobno-tehničnim zahtevam in predstavlja enega od sestavnih delov celote prostora.

Prikaži več

Izbira

Pri izbiri svetil za notranjo razsvetljavo prostora morate med drugim upoštevati:

  • arhitekturo in oblikovanje prostora,
  • tehniko električnih inštalacij,
  • tehniko gradbenih konstrukcij,
  • tehniko prezračevanja in ogrevanja,
  • tehniko akustike,
  • druge dejavnike, ki sodelujejo pri opremljanju prostorov.

Vrste svetilnih medijev

Na voljo so trije osnovni varčni svetlobni viri:

  • žarnice s halogensko tehnologijo,
  • kompaktne fluorescentne sijalke,
  • svetleče diode ali LED.

Halogenske žarnice so lahko visoko- ali nizkonapetostne. Prvi tip lahko uporabljate namesto klasičnih žarnic – imajo enake navoje; drugi tip pa je primeren samo za posebno oblikovane svetilke – zlasti za namizne in stoječe z vgrajenim transformatorjem.

Kompaktne fluorescentne žarnice v primerjavi s halogenskimi ne oddajajo svetlobe z žarjenjem, temveč z luminiscenco oziroma s sevanjem. Posledično jih pogosto imenujemo tudi sijalke. Na voljo so v različnih oblikah – na primer kot zvite fluorescentne cevi. Energetsko so precej učinkovite. Njihova življenjska doba je okoli 10.000 ur, proizvajajo pa manj toplote. Ker so navoji njihovih žarnic enaki kot pri klasičnih, jih lahko zlahka namestite v vsa obstoječa svetila.

LED sijalke, svetila in LED trakovi so izjemno varčna izbira – porabijo namreč do 85 % manj električne energije kot klasična ali halogenska svetila. Za svoje delovanje potrebujejo nizko napetost in nizek tok, električno energijo učinkovito pretvarjajo v svetlobno. Posledično potrebujejo bistveno manj energije kot običajni izviri svetlobe. LED diode se lahko napajajo tudi prek solarnih celic ali baterije. LED svetila se ne segrevajo, posledično so tudi varnejša. Njihova življenjska doba je tudi do 12 let nenehnega delovanja. So bolj odporna na vibracije in udarce.

Svetila za notranje prostore

V nobeni notranji sobi ne sme manjkati glavna svetilka, ki je lahko kar v obliki lestenca ali stropne svetilke. Za takšne namene so na voljo tudi različni reflektorji in vgradna svetila.

Če je vaše stanovanje oziroma dom opremljen precej preprosto, lahko za glavno svetilko uporabite kar klasičen lestenec. Za razkošnejši slog pa dobro poskrbijo vitražna in kristalna svetila. Otroški lestenec pa se seveda najbolje poda v sobo vašega malčka.

V kopalniški prostor nameščamo kopalniške svetilke, s katerimi lahko na izjemno prijeten način osvetlimo prostor. Odlična izbira so LED svetilke, še zlasti za tiste, ki želite prihraniti pri stroških delovanja. Pri lajšanju razsvetljave pa vam lahko izjemno prav pridejo tudi pametna svetila.

Poleg glavne razsvetljave vam lahko v kuhinjskem prostoru zelo dobro služi podelementna svetilka. Enako dobra izbira sta tudi fluorescentna sijalka ali LED trak.

Na stopnišče in hodnik lahko prav tako namestite LED trak ali različne orientacijske svetilke za vtičnico. Te vam lahko precej olajšajo gibanje.

LED trakove lahko prilepite kar na pohištvo v dnevni sobi – na omaro ali na mizo, na stene pa za dodatno popestritev obesite najrazličnejše okrasne svetleče napise ali osvetljene slike. Na takšen način lahko privlačno okrasite še okenske police in druge površine doma.

Za piko na i poskrbi dizajnersko stropno svetilo, a pazite, da bo njegova osvetlitev še vedno dovolj kakovostna. Njegov videz pa bo zagotovo izjemno zanimiv in se bo odlično dopolnil tudi z drugimi notranjimi svetili. Poleg stropnih dizajnerskih svetil so na voljo še dizajnerske fluorescentne sijalke ter dizajnerska reflektorska in stenska svetila.

Določi parametre
Nočna lučka s projektorjem, roza (22192) Nočna lučka s projektorjem, roza (22192)
Nočna lučka s projektorjem, roza (22192)

Nočna lučka s projektorjem. Svetilka se spremeni v projektor in na steni prikaže nebesna telesa v različnih različicah. Projektor ima kratek doseg, zato ne poškoduje otrokovih oči!

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Aga RGB projektor Disco 48 LED Nočna lučka s projektorjem, roza (22192)
Aga RGB projektor Disco 48 LED

S tem disko projektorjem RGB LED boste dobili odličen dodatek za domače zabave, domove in praznovanja.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Aga24 SI
Aga LED osvetlitev za tečaje vrat Nočna lučka s projektorjem, roza (22192)
Aga LED osvetlitev za tečaje vrat

Odlična LED luč za tečaje vrat. Dobro se bo podal v vsak dom. Namestitev je zelo enostavna in ustreza večini zaves. Ko polico odprete, osvetli notranjost police. Material: plastika. Napajanje: 1× baterija A23. Dimenzije. svetilke: 7,5×4×2cm.

na voljo predvidoma: 8.3. - 12.3.

Partner: Aga24 SI
Gardlov Svetilka za gojenje rastlin s stativom, 80 LED, 4 plošče 100W Gardlov 19388 Gardlov Svetilka za gojenje rastlin s stativom, 80 LED, 4 plošče 100W Gardlov 19388
Gardlov Svetilka za gojenje rastlin s stativom, 80 LED, 4 plošče 100W Gardlov 19388

4 x svetilka za gojenje rastlin na stojalu brezskrbna nastavitev nagiba in uporaba – ta rastna svetilka LED spodbuja rast, brstenje in cvetenje rastlin. Valovno dolžino, ki jo oddaja, lahko rastline v celoti absorbirajo za fotosintezo. Postavite svetilko na izbrano mesto in jo priključite na vrata

na voljo predvidoma: 13.3. - 15.3.

Partner: Aga24 SI
Berge LED plošča BRGD0115 170x35mm okrogla - 12W - 230V - 860Lm - IP20 - nevtralna Gardlov Svetilka za gojenje rastlin s stativom, 80 LED, 4 plošče 100W Gardlov 19388
Berge LED plošča BRGD0115 170x35mm okrogla - 12W - 230V - 860Lm - IP20 - nevtralna

LED panel CIRCULAR 12W – 860Lm – nevtralen Predstavljamo najnovejši izdelek za razsvetljavo LED. Za plošče LED je značilna zelo majhna velikost v primerjavi z običajnimi svetili. Hkrati imajo zelo visok svetlobni izkoristek. Namestitev je zelo preprosta. Samo izvrtajte dve luknji (v kompletu sta pri

na voljo predvidoma: 8.3. - 12.3.

Partner: Aga24 SI
megamiska Namizna svetilka klasik E27 maks. 40W bela Vito LED panel, stropni, LINDA-S, kvadraten, 6W, SMD, hladno bela, 600lm, IP20, bel/mat, 1/40, (R6)
megamiska Namizna svetilka klasik E27 maks. 40W bela

Namizna svetilka klasik E27 maks. 40W bela

na voljo predvidoma: 5.3. - 6.3.

Globo LED Stoječa svetilka Globo ERNST 59092 LUMILED Stropna svetilka LED plafon DIANA 36W 4000K okrogla črna 40cm
Globo LED Stoječa svetilka Globo ERNST 59092

LED Stoječa svetilka Globo ERNST 59092 je moderna svetilka iz črne kovine. Sveti s toplo belo svetlobo.

na voljo predvidoma: 12.3. - 14.3.

Partner: Volino
Esperanza eld104k esperanza namizna svetilka deneb črna LUMILED Stropna svetilka LED plafon DIANA 36W 4000K okrogla črna 40cm
Esperanza eld104k esperanza namizna svetilka deneb črna

Sodoben model namizne svetilke LED s sponko za pritrditev. Svetleče diode v svetilki svetijo s svetlo belo svetlobo, podobno dnevni svetlobi, ki ne utruja oči. Zahvaljujoč premični ročici jo je mogoče obračati in postaviti pod poljubnim kotom. Poseben filter za mehčanje svetlobe zagotavlja zaščito z

na voljo predvidoma: 13.3. - 15.3.

Partner: slomart
LUMILED Stropna svetilka LED plafon DIANA 36W 4000K okrogla črna 40cm LUMILED Stropna svetilka LED plafon DIANA 36W 4000K okrogla črna 40cm
LUMILED Stropna svetilka LED plafon DIANA 36W 4000K okrogla črna 40cm

⭐ Stropna svetilka LED plafon iz serije DIANA premera 40cm v črni barvi znane in priznane znamke LUMILED. LED stropna svetilka je opremljena z visokokakovostnim integriranim LED svetlobnim virom z močjo 36W, ki oddaja svetlobo nevtralne bele barve 4000K in svetlobnim tokom 3240lm.

na voljo predvidoma: 8.3. - 12.3.