Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Zamašen nos in izcedek iz nosu sta pogosti težavi, s katerimi se srečujejo zlasti malčki in njihovi starši. Pri odmaševanju oziroma čiščenju nosu si lahko najučinkoviteje pomagamo s pomočjo fiziološke raztopine in nosnega aspiratorja, ki hitro in enostavno razbremeni nos – učinkovito odstrani smrkelj iz zamašenega ali neprehodnega nosu.

Prikaži več

Vrste nosnega aspiratorja

Na trgu je na voljo več vrst aspiratorjev za odmaševanje in čiščenje nosu:

 • aspirator na vdih,
 • nosni nastavek z bučko,
 • elektronski aspirator,
 • baterijski aspirator,
 • aspirator, ki je priključen na sesalnik,
 • kapalka (primernejša za najmlajše otroke).

Uporaba vseh omenjenih vrst nosnega aspiratorja je enostavna. Čiščenje noska pri otroku ni boleče, temveč samo neprijetno. Aparat je treba samo rahlo stisniti in ga nežno namestiti v nosnico, tako da zrak ne more iz nje. Drugo nosnico je treba stisniti ter počasi popuščati stisk aspiratorja, ki iz nosnice nato posrka sluz. Po uporabi se naprava očisti z vročo vodo ter blagim detergentom. Uporablja pa se lahko samo pod nadzorom odrasle osebe. Aspirator za nos ni igrača!

Nosni aspirator na vdih

Nosni aspirator na vdih omogoča enostavno, varno in učinkovito čiščenje noskov dojenčkov in majhnih otrok. Malčka položite na previjalno mizico in mu primerno podložite glavo. V usta vstavite ustnik in ga nežno stisnite med zobmi.

Nosni vstavek namestite v nosnico malčka. Sluz v lovilec sluzi z vdihom nežno posesajte. Po potrebi postopek večkrat ponovite. Nato je treba postopek ponoviti še na drugi nosnici. Izločanje in sesanje sluzi iz nosu predhodno olajša izpiranje nosnice s fiziološko raztopino.

Sestava

Nosni aspirator na vdih praviloma vključuje:

 • nastavek za nos,
 • vato,
 • lovilec sluzi,
 • cevni nastavek,
 • cevko,
 • ustnik.

Pred prvo uporabo je treba nastavek za nos razstaviti in temeljito očistiti v topli milnici. Vse dele je treba sprati pod tekočo vodo. Nastavek za nos se mora hladno sterilizirati ali pa ga je treba sterilizirati nad paro. Izdelek naj bo nedosegljiv otrokom.

Električni nosni aspirator

Električni nosni aspirator doma ali na poti pomaga na tih, hiter, nežen in enostaven način odsesati sluz iz otrokovega nosu. Naprava močno olajša čiščenje nosu malčka in preprečuje potrebo po jemanju zdravil. Sesalnik vključuje več stopenj sesalne moči. Posamezne stopnje lahko preprosto preklapljate in tako prilagajate moč sesanja.

Sesanje nosu s pomočjo električnega aspiratorja je udobnejše s sproščujočo glasbo, ki jo lahko enostavno zaženete direktno iz sesalne naprave. Črpalka naprava vključuje več vrst silikonskih ročajev, ki so različnih oblik. Vse vrste ročajev se lahko perejo v pomivalnem stroju.

Sestava

Električni nosni aspirator vključuje:

 • zaščitni pokrovček,
 • pokrovček sesalne glave,
 • več silikonskih nastavkov,
 • posodico za zbiranje,
 • napajalni USB kabel,
 • navodila za uporabo.

Pogosta vprašanja

V katerem primeru se pri otroku ne sme uporabljati aspiratorja nosu?

Pripomočka za odmaševanje nosu ne smete uporabljati pri otrocih, ki krvavijo iz nosu, ali pri otrocih s hemofilijo. Ob uporabi nosnega aspiratorja mora biti otrok vedno pod nadzorom odrasle osebe.

Na kakšen način se uporablja aspirator, ki je priključen na sesalnik?

Naprava se uporablja v kombinaciji z navadnim hišnim sesalnikom. En del pripomočka se priključi na sesalnik, drugega pa je treba približati nosnici malčka. Aspirator izcedek iz nosu odstrani z nespremenljivo in varno sesalno močjo – ne glede na vleko sesalnika. Takšna naprava je klinično preizkušena in ne povzroča bolečin.

So aspiratorji nosu namenjeni zgolj za čiščenje noskov otrok?

Nosni aspiratorji so v prvi vrsti namenjeni predvsem novorojenčkom, dojenčkom in mlajšim otrokom. Seveda napravo lahko uporabljajo tudi mladostniki in odrasle osebe.

Določi parametre
Malatec Otroški sesalec nosne sluzi Malatec 19496 Malatec Otroški sesalec nosne sluzi Malatec 19496
Malatec Otroški sesalec nosne sluzi Malatec 19496

eLEKTRIČNI NOSNI ASPIRATOR 6 NAČINI – čiščenje nosu pri majhnih otrocih je bistvenega pomena za zdravljenje izcedka iz nosu, alergije in preprečuje nadaljnji razvoj bolezni. Ekstraktor ima vgrajenih do 6 načinov hitrosti. Načine lahko po potrebi izberete s priročnim gumbom na sredini naprave. Je ze

na voljo predvidoma: 8.3. - 12.3.

Partner: Aga24 SI
Odlična cena
Chicco PhysioClean aspirator (0490400) Malatec Otroški sesalec nosne sluzi Malatec 19496
Chicco PhysioClean aspirator (0490400)

Aspirator je pripomoček za hitro odmašitev otrokovega nosu.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Lanaform novi nosni aspirator Baby nose vacum Malatec Otroški sesalec nosne sluzi Malatec 19496
Lanaform novi nosni aspirator Baby nose vacum

KElektrični nosni aspirator nežno in brez bolečin očisti otrokov nos in za seboj pusti proste nosne poti.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
MERICARE KA1001 Otroški električni aspirator sluzi, zelo tih, močno sesanje, pomirjujoča glasba, LCD zaslon, USB polnjenje MERICARE KA1001 Otroški električni aspirator sluzi, zelo tih, močno sesanje, pomirjujoča glasba, LCD zaslon, USB polnjenje
MERICARE KA1001 Otroški električni aspirator sluzi, zelo tih, močno sesanje, pomirjujoča glasba, LCD zaslon, USB polnjenje

Sesalna črpalka je močna in hkrati zelo tiha ter nežno sesa sluz iz nosu. Uporablja se lahko že od novorojenčka dalje. Med sesanjem lahko iz vgrajenega zvočnika predvajate sproščujoče uspavanke, da je sesanje za otroke prijetnejše.

na voljo predvidoma: 29.2. - 1.3.

Arianna Baby Vac nosni aspirator Cool Mango Električni nosni aspirator za dojenčke in otroke z nosnimi nastavki, močno sesanje - Nosevacum
Arianna Baby Vac nosni aspirator

Arianna Baby Vac nosni aspirator za dojenčke in malčke od 0 mesecev do 6 let je namenjen priklopu na sesalnik. Deluje po načelu podtlaka. Omogoča hitro, enostavno, učinkovito ter neboleče izsesavanje sluzi iz nosu.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Mediblink elektronski nosni aspirator M420 Cool Mango Električni nosni aspirator za dojenčke in otroke z nosnimi nastavki, močno sesanje - Nosevacum
Mediblink elektronski nosni aspirator M420

Nosni aspirator Mediblink M420 je inovativno zasnovan pripomoček, ki pomaga dojenčku nežno omiliti težave z zamašenim nosom. Priložena nosna nastavka omogočata varno in udobno uporabo. Čiščenje pa je enostavno.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Braun nosni aspirator BNA100 Vitammy COLIBRI električni izloček sluzi
Braun nosni aspirator BNA100
ODREZANE CENE – 25% popusta na izbrane medicinske pripomočke znamke Braun s promo kodo 24MDW2SI18 (velja od 19. 2. do 3. 3. 2024 oz. do odprodaje zalog)!

Braun nosni aspirator BNA100 hitro in nežno očisti otrokov zamašen nosek.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Vitammy COLIBRI električni izloček sluzi Vitammy COLIBRI električni izloček sluzi
Vitammy COLIBRI električni izloček sluzi

Vitammy Colibri električna tiha naprava za odsesavanje sluzi, zasnovana za otroke in dojenčke. Sredstvo za odvajanje moteče sluzi na nežen in učinkovit način. Aspirator ima visoko sesalno moč, odvisen pa je tudi od gostote sluzi. Aspirator deluje tiho, zato ga lahko uporabljamo tudi, ko dojenček spi

na voljo predvidoma: 5.3.

Partner: babys
Alum online Otroški nosni aspirator Vitammy COLIBRI električni izloček sluzi
Alum online Otroški nosni aspirator

S pomočjo aspiratorja lahko odstranite nosne izločke na hiter, učinkovit in preprost način kar v udobju vašega doma. Omogoča enostavno ter neboleče izsesavanje sluzi iz nosu. Nastavljiva stopnja moči sesanja in polnjene s pomočjo USB-ja.

na voljo predvidoma: 5.3. - 7.3.

Partner: Alum