Nakupovalni nasveti - Šport - pozimi

Kako izbrati smučarska očala?

Smučarja varujejo pred vetrom, snegom in morebitnimi udarci s palico ali sidrom vlečnice. Če se razbijejo, ne puščajo ostrih kosov. Izbirajte jih glede na pogoje, v katerih najpogosteje smučate, ter na podlagi občutljivosti vaših oči.


Kako izbrati smučarsko čelado?

Varuje pred mrazom in vlago in zaradi toplega polnila ne potrebujete kape, predvsem pa vas čelada ščiti pred poškodbami glave pri padcih. Preizkusite jo na svoji glavi. Čelada mora smučarju dobro pristajati. Tudi ko ni zapeta, ne sme pasti na oči.


Kako izbrati smuči?

Da bi na polno užili zimske radosti in se zdravi vrnili domov, potrebujete kakovostne in predvsem ustrezno izbrane smuči, palice, smučarske čevlje, očala in čelado. Zato nakup opreme ne podcenjujte.


Kako izbrati smukaške palice

Za popolne užitke na snegu brez neprijetnih poškodb boste potrebovali kakovostne in predvsem pravilno izbrane smuči, palice, smučarske čevlje, očala in čelado. Zato ne podcenjujte pomena nakupa ustrezne smučarske opreme.


Kako izbrati ščitnike za zimske športe

Zaščita za hrbet, boke ali trtico na srečo postaja del osnovne opreme smučarjev in deskarjev. Uporaba zaščite sicer zaenkrat ni tako razširjena kot denimo uporaba čelad, vendar obstajajo mnogi, ki si zimskih športov brez ščitnikov sploh ne znajo predstavljati.