Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Proti komarjem in drugim vrstam mrčesa se lahko uspešno borimo na najrazličnejše načine. Med najučinkovitejše zagotovo sodijo komarniške mrežice, ki jim radi rečemo kar komarniki. Ti se lahko namestijo na okna ter na izhode na balkone in terase.

Prikaži več

Vrste

Na trgu lahko izbirate med številnimi izvedbami komarnikov za različne namene – za vratne in okenske odprtine. Na voljo je tudi več različnih vrst mrežic za komarje. Imajo posebne funkcije, ki omogočajo, da lahko komarnike spreminjajo v veliko več kot samo dobro zaščito pred mrčesom.

Med sodobne vrste komarniških mrežic in komarnikov sodijo:

  • rolo komarniki,
  • fiksni,
  • drsni,
  • krilni,
  • plise komarniki.

Rolo komarnik še najbolj spominja na delovanje rolet. Njegova mrežica se namreč navija ter spušča tako kot pri roletah. Za rokovanje s takšnim pripomočkom ne potrebujete nobenih posebnih spretnosti. Komarnik enostavno spuščate in dvigate do želene lege.

Fiksni komarnik je dobra izbira za okna, kjer komarnika ne boste pogosto odpirali. Takšen komarnik pritrdite direktno na okenski okvir in ga preprosto snamete ter lahko ponovno pritrdite. Vsebuje namreč poseben vzmetni mehanizem in ročaje na notranji strani.

Drsni komarnik služi zaščiti prehodov na terase ali balkone. Upravljanje z njim je sila preprosto, ker se zapelje po drsnih vodilih, ko se ga odrine vstran. Odpirate in zapirate ga lahko iz notranje in zunanje strani.

Krilni komarnik deluje kot vrata, ker je z okvirjem pritrjen na tečaje. Ti zagotavljajo odpiranje navznoter in navzven. Odpirati ga je torej mogoče iz notranje in zunanje strani. Ima poseben magnetni sistem, zato ostane zaprt tudi v močnejšem vetru oziroma med prepihom.

Plise komarnik se lahko vgradi na vse vrste vrat na balkonih. Ne potrebuje prav veliko prostora. Mreža komarnika se zloži v paket in se odpira na način harmonike. Odpirate in zapirate ga lahko z obeh strani.

Materiali komarniških mrežic

Sodobno zasnovane komarniške mrežice so lahko izdelane iz najrazličnejših materialov. Ti so tehnološko dovršeni, tako da so nekatere izvedbe skorajda povsem nevidne in posledično ne omejujejo dotoka svetlobe v prostor. So zelo drobno tkane, s čimer v prostor preprečujejo vdor še tako majhnim organizmom.

Na voljo so:

  • jeklene mrežice,
  • elektrosmog mrežice,
  • poltec mrežice,
  • transpatec mrežice.

Jeklena mrežica je narejena iz legiranega jekla. Ta se zelo preprosto čisti in je zelo dobro odporna na strganje. Je dobra izbira za kuhinje in kleti. Če si želite neoviran pogled skozi okno, je dobrodošla transpatec mrežica. Takšna mrežica je skorajda povsem nevidna, obenem omogoča zelo dobro zračenje.

Elektrosmog mrežica navdušuje zlasti tiste, ki živijo v bližini električnega daljnovoda. Dobro namreč ščiti pred električnim sevanjem. Za alergije je najboljša izbira poltec mrežica, ker poleg insektov zadrži tudi 99 % cvetnega prahu. V primerjavi z navadno mrežo proti cvetličnemu prahu ponuja precej boljšo zračnost, pa tudi pogled navzven.

Na voljo je tudi mrežica, ki združuje lastnosti omenjenih mrežic. Gre za tako imenovano transpatec mikro tkanje. Drobne odprtine mrežice učinkovito zadržujejo tudi najmanjše insekte ter do 90 % cvetnega prahu. Odprtost površine je v primerjavi s standardno mrežico boljša za 5 %.

Vzdrževanje

Komarniki za okna naj bi imeli življenjsko dobo nekje od 10 do 15 let. Nanjo lahko najbolj vplivamo seveda sami. Predvsem moramo biti pozorni na njihovo uporabo. So namreč gibljivi, obenem pa tudi zelo občutljivi elementi.

Zlasti je njihova življenjska doba odvisna od tega, kako jih pripravimo za zimski čas. Čez zimo jih je kljub kakovostnim materialom najbolje pospraviti.

Določi parametre
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm

Praktična magnetna mreža proti komarjem za vrata. Hišo bo zaščitil pred vsemi žuželkami. Zelo enostaven za sestavljanje, samo pritrdite ga na zatiče. Barva: črna. Vključena mreža proti komarjem, zatiči. Dimenzije. mreže proti komarjem: 100 cm x210 cm.

na voljo predvidoma: 30.4. - 6.5.

Partner: Aga24 SI
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 160 x 230 cm Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 160 x 230 cm

Praktična magnetna mreža proti komarjem za vrata. Hišo bo zaščitil pred vsemi žuželkami. Zelo enostaven za sestavljanje, samo pritrdite ga na zatiče. Barva: črna. Vključena mreža proti komarjem, zatiči. Dimenzije. komarniki: 160 cm x230 cm.

na voljo predvidoma: 30.4. - 6.5.

Partner: Aga24 SI
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 110 x 220 cm Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 110 x 220 cm

Praktična magnetna mreža proti komarjem za vrata. Hišo bo zaščitil pred vsemi žuželkami. Zelo enostaven za sestavljanje, samo pritrdite ga na zatiče. Barva: črna. Vključena mreža proti komarjem, zatiči. Dimenzije. komarniki: 110 cm x220 cm.

na voljo predvidoma: 30.4. - 6.5.

Partner: Aga24 SI
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 85 x 210 cm Repest Komarnik za vrata z magneti HQ 100x210 cm črn Malatec 18602
Aga Magnetna mreža proti komarjem za vrata 85 x 210 cm

Praktična magnetna mreža proti komarjem za vrata. Hišo bo zaščitil pred vsemi žuželkami. Zelo enostavna namestitev. Barva: črna. Vključena mreža proti komarjem, zatiči. Dimenzije. komarniki: 85×210 cm.

na voljo predvidoma: 30.4. - 6.5.

Partner: Aga24 SI
Repest Komarnik za vrata z magneti HQ 100x210 cm črn Malatec 18602 Repest Komarnik za vrata z magneti HQ 100x210 cm črn Malatec 18602
Repest Komarnik za vrata z magneti HQ 100x210 cm črn Malatec 18602

Praktična mreža proti komarjem, ki preprosto preprečuje, da bi žuželke priletele v vaš dom. Obe mreži se zlahka odpreta in v trenutku zapreta z magneti.Če imate polne roke dela, lahko mirno vstopate in izstopate, hkrati pa poskrbite za svež zrak v stavbi in preprečite dostop nadležnim žuželkam. Name

na voljo predvidoma: 29.4. - 30.4.

Partner: Aga24 SI
Repest Komarnik bel 1,5x1,3 m ISO komarnik Repest Komarnik za vrata z magneti HQ 100x210 cm črn Malatec 18602
Repest Komarnik bel 1,5x1,3 m ISO komarnik

Okenska mreža proti komarjem – drobna mreža proti žuželkam učinkovito ščiti prostore pred žuželkami. Nič več strašnega brenčanja komarjev ponoči, ko je prevroče, da bi zaprli okna! Zdaj lahko uživate na svežem zraku, ne da bi vas pičili nadležni insekti!Zaščitna mreža je zelo trpežna, odporna proti

na voljo predvidoma: 29.4. - 30.4.

Partner: Aga24 SI
Alum online Magnetna mreža proti mrčesu Magic Mesh, bež Cool Mango Samolepljivi trak za popravilo komarnika, 2 m - Repairtape
Alum online Magnetna mreža proti mrčesu Magic Mesh, bež

Varno in zanesljivo ščiti pred komarji, muhami ali drugimi žuželkami.

na voljo predvidoma: 30.4. - 6.5.

Partner: Alum
Odprodaja
Cool Mango Samolepljivi trak za popravilo komarnika, 2 m - Repairtape Cool Mango Samolepljivi trak za popravilo komarnika, 2 m - Repairtape
Cool Mango Samolepljivi trak za popravilo komarnika, 2 m - Repairtape

Imate težave z popravili lukenj in raztrganin? Naj to ne bo več težava! Popravite luknje na vseh vrstah komarnikov, mrež na šotorih, na bazenih, povsod kjer rabite popravilo. Enostavna in zanesljiva uporaba bosta posrkbela, da bodo luknje zakrpane tesno in ne bodo spuščale! 

na voljo predvidoma: 26.4. - 29.4.

Cool Mango Mreža proti insektom - insectynet Cool Mango Samolepljivi trak za popravilo komarnika, 2 m - Repairtape
Cool Mango Mreža proti insektom - insectynet

Preženite nadležne komarje z Insectynet, najboljšo mrežo proti komarjem. Uživajte ob svežem zraku brez nadloge komarjev in drugih žuželk.

na voljo predvidoma: 26.4. - 29.4.

Delight Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm - "rumeni metulji" Delight Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm - "rumeni metulji"

na voljo predvidoma: 25.4. - 26.4.

Delight Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm - "Love" Delight Magnetna mreža proti komarjem za vrata 100 x 210 cm - "rumeni metulji"

na voljo predvidoma: 25.4. - 26.4.