Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Mikrovalovne pečice

Mikrovalovne pečice so sodoben in dobrodošel kuhinjski pripomoček. Primerne so za vsako kuhinjo, in so priročen dodatek, ki prihrani čas. Mikrovalovne pečice so za vsestransko uporabo. Uporabljamo jih za segrevanje hrane, odmrzovanje ali pa za kuhanje enostavnih obrokov.

Prikaži več

Vrste mikrovalovnih pečic

Na trgu je na voljo več vrst mikrovalovni pečic, ki imajo različne lastnosti in funkcije. V osnovi jih delimo na samostoječe in vgradne mikrovalovne pečice.

Samostoječe mikrovalovne pečice so najpogostejša vrsta mikrovalovk, ki so običajno nameščene na kuhinjskem pultu. Na voljo so v različnih velikostih. Primerne so za kuhinje, kjer vgradnja ni mogoča ali pa ni dovolj prostora. V osnovi so samostoječe mikrovalovne pečice cenejša izbira.

Vgradne mikrovalovne pečice so vgrajene v omaro, običajno nad pečico ali drugimi vgrajenimi aparati. Prednost je, da ne zavzamejo dodatnega prostora na kuhinjskem pultu, slabost pa, da so fiksne in da jih ni mogoče premikati.

Druge vrste

Mikrovalovne pečice delimo tudi glede na funkcije, ki jih imajo.

Standardne mikrovalovke so zasnovane za preprosta opravila, kot je pogrevanje hrane, odmrzovanje ali kuhanje preprostih obrokov. Gre za preproste mikrovalovne pečice.

Mikrovalovne pečice z žarom, omogočajo, da hrano poleg segrevanja tudi pečemo. Idealne so denimo za pripravo pic ali piščanca.

Konvekcijske mikrovalovne pečice združujejo mikrovalovno tehnologijo s konvekcijskim kuhanjem, s čimer zagotavljajo naprednejše možnosti kuhanja.

Kombinirane mikrovalovne pečice so vsestranski aparati, ki združujejo značilnosti standardne mikrovalovke z žarom in (ali) konvekcijsko pečico. Uporabljajo se za širok spekter kuharskih opravil – od osnovnega pogrevanja do naprednejših kuharskih tehnik.

Pametne mikrovalovne pečice je mogoče povezati z domačim omrežjem Wi-Fi in jih upravljati z aplikacijo na pametnem telefonu. Vključujejo lahko tudi druge funkcije, kot je glasovno upravljanje, in programe za samodejno kuhanje.

Pomembne funkcije oz. lastnosti

Pri nakupu mikrovalovne pečice premislite tudi, katere funkcije želite. Priporočljivo je, da izbere pečico z večjo močjo, saj bo hrana hitreje in bolj enakomerno pripravljena. Moč naj bo vsaj 700 W.

Vrtljiva plošča v mikrovalovni pečici pomaga zagotoviti enakomerno segrevanje. Vrtljivi krožnik je prav tako enostavno očistiti in odstraniti. Wave funkcija medtem zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote.

Nekatere mikrovalovne pečice imajo tudi funkcijo kuhanja s senzorji, ki zaznavajo vlažnost in temperaturo hrane ter temu primerno prilagajajo čas kuhanja. Mikrovalovne pečice z avtomatskim programom same prilagodijo program, moč gretja in čas kuhanja.

Pogosta vprašanja pri izbiri mikrovalovne pečice

Katera je boljša izbira: samostoječa ali vgradna mikrovalovna pečica?

Vrsta mikrovalovne pečice je odvisna od vašega proračuna, prostora v kuhinji in osebnih želja. Samostoječe ali prostostoječe mikrovalovke so cenejše in se jih da premikati, medtem ko so vgradne fiksne. Vgradne mikrovalovke so primerne za večje kuhinje, hkrati pa vam ne zavzamejo veliko prostora.

Kako pravilno očistiti mikrovalovno pečico?

Priporočljivo je, da mikrovalovno pečico dobro čistite. Pri tem si lahko pomagate z vlažno krpo, izogibajte pa se izdelkom, ki bi lahko poškodovali kovinsko strukturo. Na voljo tudi posebna čistila za čiščenje mikrovalovnih pečic.

Kaj ne sme v mikrovalovno pečico?

Čeprav so mikrovalovne pečice priročen način za segrevanje in kuhanje hrane, obstajajo materiali, ki ne sodijo v mikrovalovno pečico. Kovina lahko povzroči iskro, kar je nevarno, in lahko poškoduje mikrovalovko. Izogibajte se kovinskim posodam in alu foliji. Nekatere plastične posode se lahko pri segrevanju stopijo ali sproščajo škodljive kemikalije. Poiščite posode, ki so označene kot primerne za mikrovalovno pečico ali pa namesto tega uporabite steklene ali keramične posode. Prav tako v mikrovalovko ne sodijo posode iz stiropora in papirnate vrečke.

Določi parametre
Hisense H20MOMS4HG mikrovalovna pečica (740316) Hisense H20MOMS4HG mikrovalovna pečica (740316)
Hisense H20MOMS4HG mikrovalovna pečica (740316)

Mikrovalovna pečica Hisense H20MOMS4HG se ponaša s prostornino 20 l, funkcijo žara, 7 prednastavljenimi programi delovanja, 255 mm premerom vrtljivega krožnika in mikrovalovno močjo 700 W in infra grelca 800 W.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Hisense H20MOMP1 mikrovalovna pečica (740362) Hisense H20MOMS4HG mikrovalovna pečica (740316)
Hisense H20MOMP1 mikrovalovna pečica (740362)

Mikrovalovna pečica Hisense H20MOMP1 se ponaša s prostornino 20 l, 11 prednastavljenimi programi delovanja, 255 mm premerom vrtljivega krožnika in mikrovalovno močjo 700 W.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Bosch BFL523MS0 vgradna mikrovalovna pečica Hisense H20MOMS4HG mikrovalovna pečica (740316)
Bosch BFL523MS0 vgradna mikrovalovna pečica

Dodatnih 10 % popusta na izbrane artikle bela tehnika s promo kodo BELA240510 (velja od 20. 5. do 26. 5. 2024 oz. do odprodaje zalog).

Bosch BFL523MS0 vgradna mikrovalovna pečica s petimi stopnjami moči, čiščenjem s hidrolizo, avtomatskim programom in LED zaslonom.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Whirlpool W9 MD260 IXL vgradna mikrovalovna pečica Whirlpool W9 MD260 IXL vgradna mikrovalovna pečica
Whirlpool W9 MD260 IXL vgradna mikrovalovna pečica

Whirlpool vgradna mikrovalovna pečica W9 MD260 IXL se ponaša s prostornino 31 l, tehnologijo 6th Sense, sedmimi nivoji moči, močjo mikrovalov 1000 W in modernim dizajnom.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Gorenje mikrovalovna pečica MO20A4X Whirlpool W9 MD260 IXL vgradna mikrovalovna pečica
Gorenje mikrovalovna pečica MO20A4X

Prosto stoječa mikrovalovna pečica iz nerjavečega jekla s prostornino 20 l in 5 stopnjami moči. Gorenje MO20A4X ima elektronsko krmiljenje, LED prikazovalnik, ECO način za varčevanje z energijo in Auto menu z 11 prednastavljenimi programi.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Samsung MS23F301TAS mikrovalovna pečica Whirlpool W9 MD260 IXL vgradna mikrovalovna pečica
Samsung MS23F301TAS mikrovalovna pečica

Dodatnih 10 % popusta na izbrane artikle s promo kodo 3BELA240510 (velja od 20. 5. do 9. 6. 2024 oz. do odprodaje zalog).

Mikrovalovna pečica Samsung MS23F301TAS ima moč mikrovalovnega vira 1150 W in prostornino 23 l.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Gorenje MO20A3BH mikrovalovna pečica Gorenje MO20S4BC prostostoječa mikrovalovna pečica
Gorenje MO20A3BH mikrovalovna pečica

Gorenje MO20A3BH mikrovalovna pečica z močjo mikrovalov 800 W, prostornino 20 l, otroško zaščito in funkcijo AquaClean.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Gorenje MO20S4BC prostostoječa mikrovalovna pečica Gorenje MO20S4BC prostostoječa mikrovalovna pečica
Gorenje MO20S4BC prostostoječa mikrovalovna pečica

Gorenje prostostoječa mikrovalovna pečica MO20S4BC, zmogljiva in enostavna za uporabo.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Samsung MS23F301TAK/OL mikrovalovna pečica, 23 l Gorenje MO20S4BC prostostoječa mikrovalovna pečica
Samsung MS23F301TAK/OL mikrovalovna pečica, 23 l

Dodatnih 10 % popusta na izbrane artikle s promo kodo 3BELA240510 (velja od 20. 5. do 9. 6. 2024 oz. do odprodaje zalog).

Z mikrovalovno pečico Samsung MS23F301TAK/OL nadomestite praktične jedi, ki jih je treba le pogreti, z zdravimi domačimi jedmi. Pečica se ponaša s 16 samodejnimi programi, Eco načinom in trojnim kroženjem zraka za okusno pripravljene obroke.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Hisense H23MOBS5HG mikrovalovna pečica Hisense H23MOBS5HG mikrovalovna pečica
Hisense H23MOBS5HG mikrovalovna pečica

Hisense mikrovalovna pečica nudi kombinacijo mikrovalov in žara. Ponaša se s šestimi avtomatičnimi programi, enajstimi stopnjami moči mikrovalov, funkcijo odtaljevanja in nastavljivim časovnikom.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Gorenje MO20A3W mikrovalovna pečica Hisense H23MOBS5HG mikrovalovna pečica
Gorenje MO20A3W mikrovalovna pečica

Prosto stoječa mikrovalovna pečica iz nerjavečega jekla s prostornino 20 l in 5 stopnjami moči. Gorenje MO20A3W ima elektronsko krmiljenje, LED prikazovalnik, ECO način za varčevanje z energijo in Auto menu z 11 prednastavljenimi programi.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Gorenje MO20E2W mikrovalovna pečica Hisense H23MOBS5HG mikrovalovna pečica
Gorenje MO20E2W mikrovalovna pečica

Prosto stoječa mikrovalovna pečica iz nerjavečega jekla s prostornino 20 l in 5 stopnjami moči. Gorenje MO20E2W ima mehanski nadzor, funkcijo AquaClean s pomočjo pare za enostavno čiščenje notranjosti pečice in varnostno stikalo, ki program ustavi ob odpiranju vrat.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste