Kuharica za mlade, Milena Suwa Stanojević (trda, 2013 (1. ponatis))

Kuharica za mlade, Milena Suwa Stanojević (trda, 2013 (1. ponatis))

Številka: 645620
Kuharica za mlade je odlična popotnica za ženina in nevesto ali študenta, ki se odseli od doma. Pa tudi za vse tiste, ki bi kuharsko znanje radi obnovili ali dopolnili! Celoten opis
29,99 €
Vključno z DDV
Dostava Mimovrste

Razprodano

Številka: 645620

Predstavitev

Mlade, ki začenjate samostojno življenje, in mlade družine bo Kuharica za mlace uvedla v svet kuhanja in gospodinjstva. Poleg nasvetov vsebuje še več kot 150 nazornih, preprostih in inovativnih receptov ter številne fotografije jedi in postopkov priprav.

Uvod iz knjige:

Premišljeno prehranjevanje z upoštevanjem načel zdravju prijazne prehrane ima zadnja leta vse večji pomen. Kuharica za mlade je namenjena vsem, ki radi uživate v okusnih jedeh, a za njihovo pripravo potrebujete še nekaj napotkov, priporočil in spretnosti. V tem priročniku in kuharski knjigi v enem najprej predstavljamo osnovno opremo, ki jo mora imeti vsaka kuhinja, in najnujnejšo posodo ter pribor za pripravo in postrežbo jedi. Posebnega pomena so tudi priporočila za nakup živil ob upoštevanju načel zdravega prehranjevanja. Ponazarja jih prehranska piramida, v kateri so živila razvrščena po prevladujoči hranilni snovi. To so žita in žitni izdelki, zelenjava, sadje, meso, ribe, jajca, mleko in mlečni izdelki ter živila z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja. V enakem zaporedju si sledijo tudi recepti za jedi, ki jih pripravimo iz omenjenih živil z različnimi kulinaričnimi tehnikami. Okus in aromo dopolnimo z aromatičnimi zelišči, pijačami in napitki. Posebnost knjige je tudi tematska kuhinja, ki vam bo pomagala pripraviti izvirne prigrizke, jedi in pijače, primerne za praznovanje rojstnega dneva, obletnic in druženja kar tako. Če vas bo knjiga izzvala k pripravi okusnih jedi, boste stopili na pot kulinarične umetnosti, ki pomeni vključevanje in razvajanje vseh čutil in s tem pravi vir zadovoljstva. Želiva vam dober tek! (Milena Suwa Stanojević, Uroš Flis)

Prelistajte knjigo

Predvsem za mlade, ki prvič vstopajo v lastno gospodinjstvo, je knjiga z nasveti, triki in približno 150 recepti praktična pomoč pri kuharskih podvigih, v roke pa jo lahko vzamejo tudi vsi, ki bi radi svoje gospodinjske veščine obnovili ali nadgradili. Ob mamljivih fotografijah, ki spremljajo recepte, se bo kar težko odločiti, s katerim začeti …“ (Vesna Paradiž, Bukla)

Tehnične podrobnosti:

  • ISBN: 9789612318192
  • založba: Mladinska knjiga
  • leto izdaje: 2013 (1. ponatis)
  • dimenzije: 25,3 × 20 cm
  • strani: 304
  • vezava: trda
  • jezik: slovenščina