Krmilniki in avtomatski zalivalni sistemi

Znanih je več načinov upravljanja z namakalnim sistemom. Krmilni sistem s senzorji velja za kompleksen sistem, ki je izjemno učinkovit, za to pa so potrebne pravilne nastavitve parametrov posameznih komponent. Takšen sistem lahko poimenujemo tudi kot pametni krmilni sistem namakalnega sistema.

Prikaži več

Prednosti

Pametni krmilnik za namakalni sistem lahko povežete prek zastonj ali plačljivih aplikacij z uradnimi vremenskimi postajami. Takšen sistem upošteva osončenje glede na samo lego objekta, s tem pa prilagaja količino vode za zalivanje.

Sistem lahko povežete s števcem za merjenje pretoka vode. Na takšen način izračunate porabo vode za posamezni sektor. Krmilnik vas lahko opozori tudi na puščanje vode v sistemu.

Z vsemi funkcijami, ki vam jih omogoča avtomatski zalivalni sistem, lahko opravljate na daljavo – kjer koli se nahajate. Hkrati lahko z dovoljenjem lastnika namakalni sistem upravlja pooblaščeni inštalater in kot lastniku vam ni treba skrbeti za namakanje.

Funkcije

Pametni krmilnik vam lahko ponudi številne funkcije:

  • upravljanje z različnim številom sektorjev namakalnega sistema,
  • različni čas namakalnega sistema,
  • nastavitev več zalivanj na dan,
  • nastavitev dni zalivanja v tednu – neparni, parni, intervalni,
  • sejanje trave – po setvi prilagodite zalivanje, ki je drugačno v primerjavi s poznejšim namakanjem,
  • zakasnitev zalivanja,
  • ročni zagon in ročni zagon po programu,
  • uporaba meritve senzorjev dežja in vlage v zemlji ali vremenske postaje na vrtu.

Poleg vseh omenjenih funkcij je avtomatski zalivalni sistem prek modulov in aplikacij povezan na splet. Deluje na podlagi baz podatkov lokalnih vremenskih postaj. S senzorjem lahko nadzira in izračunava porabo vode. Javlja tudi možno puščanje namakalnega sistema, ki lahko nastane kot posledica okvare katere od komponent na hidravliki sistema. Lastnika na daljavo obvešča o svojem statusu. Na podlagi ukazov upravlja svoje delo na daljavo.

Povezovanje pametnega krmilnika z že vgrajenim namakalnim sistemom s klasično krmilno uro

Vsak namakalni sistem lahko nadgradite in povežete s pametnim krmilnikom. Treba je odstraniti stari krmilnik ter priklopiti pametnega. Pogoj, da je to uspešno opravljeno, je dostop Wi-Fi-ja do interneta in seveda ustrezno načrtovanje ter vgradnja namakalnega sistema.

Pametni krmilnik se od navadnega razlikuje predvsem v robustnosti, vizualni podobi in v funkcijski uporabi. Nekateri krmilniki so brez tipk in zaslona. Če ga upravljate prek spleta, modulov ali aplikacij, se lahko delovanje ob motnji prekine. V tem primeru ga torej ne morete upravljati ročno na krmilni enoti in je zato krmilnik z zaslonom ter tipkami v prednosti.

Uspešno delovanje

Če želite, da bo avtomatski sistem za zalivanje deloval kar se da učinkovito, je najprej ključna pravilna vgradnja in ročna nastavitev posameznih sektorjev, nato pa prav tako opazovanje rastlin in potreb, ki jih imajo rastline po vodi.

Seveda ne smete pričakovati, da boste prek aplikacije vedno dobili natančne podatke. Do razlik in zmede lahko pride zlasti tam, kjer je možno pridobivati ter primerjati vremenske podatke različnih postaj.

Ob upoštevanju vseh prednosti pametnega krmilnika, ustrezne vgradnje in nastavitev se takšen zalivalni sistem zelo priporoča tudi s strani strokovnjakov. V končni fazi odtehta svojo ceno ter ima prihodnost pri namakanju tako na manjših kot tudi na večjih površinah.

Določi parametre
Gardena zalivalni računalnik Flex 1890-29 Gardena MultiControl duo zalivalni računalnik (1874-29)
Gardena zalivalni računalnik Flex 1890-29

Namestitveni namakalni računalnik z možnostjo zagona do 6-krat na dan, ki se lahko priključi tudi na vodovodno pipo in je enostaven za uporabo, zahvaljujoč mehanskim gumbom. Za Gardena zalivalni računalnik Flex 1890–29 je značilna tudi tehnologija Safe stop in stalno varčevanje z vodo.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Gardena MultiControl duo zalivalni računalnik (1874-29) Gardena MultiControl duo zalivalni računalnik (1874-29)
Gardena MultiControl duo zalivalni računalnik (1874-29)

Rumena trata in suho cvetje? To ni več problem, samo priključite namakalni računalnik Gardena MultiControl duo (1874–29) na vodno pipo in že bo poskrbel za nadzorovano namakanje vašega vrta. Ima dva odvoda in uspe namakati 2 različna dela vrta ob različnih nastavljenih časih. Na računalnik je mogoče priključiti tudi senzor vlažnosti tal.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Kärcher zalivalni računalnik WT 5 (2.645-219.0) Gardena MultiControl duo zalivalni računalnik (1874-29)
Kärcher zalivalni računalnik WT 5 (2.645-219.0)

Zalivalni računalnik WT 5 se samodejno sproži in ustavi namakanje vrta. Čas namakanja je mogoče individualno in natančno programirati. Ponuja 4 načine delovanja: samodejno zalivanje, ročno zalivanje, zalivanje z odštevanjem in 24-urno funkcijo premora.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Kärcher ura za zalivanje WT 2.000 (2.645-209.0) InnovaGoods Avtomatski sistem kapljičnega zalivanja lončnic Regott InnovaGoods
Kärcher ura za zalivanje WT 2.000 (2.645-209.0)

3-smerni razdelilnik vključuje tudi namakalno uro. Namakanje se samodejno zaustavi po določenem času (največ 120 min.). Vsebuje priključek G1 za vodo in G3/4 reducirni nastavek.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
InnovaGoods Avtomatski sistem kapljičnega zalivanja lončnic Regott InnovaGoods InnovaGoods Avtomatski sistem kapljičnega zalivanja lončnic Regott InnovaGoods
InnovaGoods Avtomatski sistem kapljičnega zalivanja lončnic Regott InnovaGoods

InnovaGoods vam ponuja najboljše novosti za vaš dom, kot je Avtomatski sistem kapljičnega zalivanja lončnic Regott InnovaGoods ! Odkrijte široko izbiro kakovostnih izdelkov, ki izstopajo zaradi svoje funkcionalnosti, učinkovitosti in inovativnega dizajna: razsvetljava, shranjevanje, okraski, klimati

na voljo predvidoma: 10.10. - 12.10.

Partner: Gold spa
Gardena namakalni ventil, 24 V / 1 (1278-27) InnovaGoods Avtomatski sistem kapljičnega zalivanja lončnic Regott InnovaGoods
Gardena namakalni ventil, 24 V / 1 (1278-27)

Za pravilno delovanje namakalnih sistemov Gardena 4040 4040 modular, 4030, 6030 in razširitveni modul Comfort series boste potrebovali namakalni ventil Gardena 24 V / 1’’ (1278–27 ), ki deluje z delovnim tlakom od 0,5 do 12 barov in je opremljen s samočistilnim filtrom. Ventil ima 1-palčni notranji navoj za povezavo s sistemom.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Netscroll Pripomoček za avtomatsko zalivanje rastlin, PlantDrip Netscroll Pripomoček za avtomatsko zalivanje rastlin, PlantDrip
Netscroll Pripomoček za avtomatsko zalivanje rastlin, PlantDrip

PlantDrip počasi zaliva vaše rastline, ko ste na poti ali nimate časa, da bi jih sami zalivali! Lahko ga pritrdite na uporabljeno plastenko, namesto da bi jo zavrgli! Preprosto napolnite plastenko z vodo, jo priključite na PlantDrip, nastavite hitrost in pustite, da se zalivanje začne!

na voljo predvidoma: 5.10. - 6.10.

Partner: Maneks Plus
Gardena Bluetooth zalivalni računalnik (1889-29) Netscroll Pripomoček za avtomatsko zalivanje rastlin, PlantDrip
Gardena Bluetooth zalivalni računalnik (1889-29)

Vremensko odporna naprava z elegantno in preprosto zasnovo, ki jo lahko upravljate s pomočjo mobilne aplikacije in Bluetooth povezave. Omogoča programiranje do treh avtomatiziranih urnikov zalivanja.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
GARDEN OF EDEN Cev za namakanje vrta - 7,5 m Netscroll Pripomoček za avtomatsko zalivanje rastlin, PlantDrip
GARDEN OF EDEN Cev za namakanje vrta - 7,5 m

Omogoča namakanje ciljnega območja (trta, ozka območja)

na voljo predvidoma: 9.10. - 10.10.

Fede Amore CoolSplash: Avtomatski razpršilec vode - 10M Kompetentnost Avtomatski sistem za zalivanje rastlin (12 kosov)
Fede Amore CoolSplash: Avtomatski razpršilec vode - 10M

Avtomatski razpršilec je idealen za osvežitev zaprtih ali odprtih prostorov, hidracijo celotnega ambienta okrog nas. Do 10 nastavkov zagotovlja, da bo prostor ki ga osvežuješ svež in da bodo rastline vedno primerno hidrirane, brez da bi jih poškodoval močnejši curek vode.

na voljo predvidoma: 5.10. - 6.10.

Partner: fede-amore
Mormark 12-delni komplet za zalivanje rastlin | PLANTDROPS Kompetentnost Avtomatski sistem za zalivanje rastlin (12 kosov)
Mormark 12-delni komplet za zalivanje rastlin | PLANTDROPS

Ne pustite svojih rastlin brez vode, medtem ko uživate na počitnicah, ali pa ste zaradi službenih obveznosti veliko odsotni od doma. S tem praktičnim kompletom, bo skrb za rastline mala malica. Samodejno doziranje vode v reguliranih količinah vam bo olajšalo vsakodnevno skrb. Je uporabniku prijazen,

na voljo predvidoma: 6.10. - 9.10.

Partner: Mormark
Kompetentnost Avtomatski sistem za zalivanje rastlin (12 kosov) Kompetentnost Avtomatski sistem za zalivanje rastlin (12 kosov)
Kompetentnost Avtomatski sistem za zalivanje rastlin (12 kosov)

Vaše rastline bodo vedno dobro zalite. Hitro ali počasno kapljanje, za različne vrste rastlin. Zelo praktičen in enostaven za uporabo!

na voljo predvidoma: 10.10. - 12.10.