Ur┼íka Vidmar: Poslovna angle┼í─Źina
25 ÔéČ

Zadnji kos!

Knjiga Poslovna angle┼í─Źina je prakti─Źno naravnan priro─Źnik, ki vsakomur, ki kakorkoli pluje v┬ámednarodnih poslovnih vodah, hitro postane nepogre┼íljiv pripomo─Źek, ko je angle┼í─Źino potrebno uporabiti v┬ákonkretnih stikih s┬átujimi dobavitelji, partnerji in strankami.

Urban Vovk: Kruh zgodnjih let
13,77 ÔéČ

Zadnji kos!

Urban Vovk (1971) se je v┬ázadnjem desetletju preizkusil na razli─Źnih (pod)podro─Źjih literarnega delovanja in ustvarjanja. Od leta 1997┬ápi┼íe literarne kritike, malo pozneje je za─Źel objavljati tudi eseje in razprave, najve─Ź o┬ádelih in opusih doma─Źih in tujih avtorjev. Vmes se mu je zapisal tudi kak┼íen nekoliko bolj polemi─Źno naravnan prispevek o┬ánekaterih pere─Źih vpra┼íanjih sodobne literarure in njene recepcije pri nas, pa tudi┬á┼íir┼íe.

Urban Vovk: V teku ─Źasa
12,68 ÔéČ

Zadnji kos!

Besedila, zbrana v┬átej knjigi, so nastala od leta 1997, ki je obenem tudi letnica avtorjeve ÔÇÜiniciacijeÔÇś v┬áliterarno-kriti┼íko bratov┼í─Źino, do danes, ko pregleduje ┼íe zadnje vrstice svojih ÔÇÜizdranih delÔÇś, v┬átem ─Źasu pa so iz┼íle tudi vse v┬átej knjigi podrobneje obravnavane knjige.

Urška Vidmar: Angleška slovnica
22 ÔéČ

Knjiga vam bo pomagala do samostojne osvojitve celotne angle┼íke slovnice in je primerna tako za za─Źetnike kot tiste, ki angle┼í─Źino delno ┼że obvladajo in bi radi samo izpopolnili svoje znanje slovnice.

Albert Geltar: Tehnologija prihodnosti
19,90 ÔéČ

Knjiga vsebuje zapise, komentarje, ocene in napovedi nove blokovne tehnologije, ki jo nekateri ozna─Źujejo za temeljit preobrat na celotnem podro─Źju delovanja, medtem ko za druge pomeni ┼íe nekaj povsem tujega in nesprejemljivega.

Petra ┼ákarja: ─îesar nas niso nau─Źili v ┼íolah
23 ÔéČ 21,39 ÔéČ

Podjetništvo

Knjiga govori o┬áznanjih in lastnostih, ki jih nujno potrebujete, da ste vsaj povpre─Źni podjetniki. Ker na┼ía generacija v┬ásplo┼ínem ne pozna prevzemanja odgovornosti nase, samoiniciativnosti, trdnih prepri─Źanj in mo─Źne osebnosti, karizme, samozavesti, zapisovanja ciljev, se izogiba prodaji, ima neorganiziran osebni ─Źas ÔÇŽ In vsega tega (ter ┼íe ve─Ź) nas v┬á┼íolah niso nau─Źili.

Aristotel: Poetika, 2012
29 ÔéČ 26,97 ÔéČ

Filozof Aristotel (384ÔÇô322 pr. n. ┼í.) je epohalna osebnost tak┼ínega formata, da bi kateremukoli njegovemu delu te┼żko odrekali velik pomen za znanost in kulturo. Gotovo pa so nekatera njegova dela ┼íe posebno izjemna. Eno od njih je Poetika, delo s┬ápodro─Źja filozofske estetike in teorije umetnosti, za katero smemo trditi, da je najpomembnej┼íe tovrstno besedilo v┬ázgodovini ─Źlove┼íke misli┬ásploh.

Bo┼żidar Novak: Prestolnica
29,90 ÔéČ 27,81 ÔéČ

Zgodbe o Evropski prestolnici kulture, Harvardu in odnosih z javnostmi

Prestolnica prinaša 31 zgodb o Evropski prestolnici kulture, Harvardu in odnosih z javnostmi.

Care Santos: Prodam Rozinkota
20,50 ÔéČ

Knjiga oblikovana v┬áskladu s┬ápriporo─Źili za oblikovanje gradiv za bralce z┬ádisleksijo in se lahko uporablja kot didakti─Źni material.

Caroline Margaret Pond, Jonathan W. Silvertown: 99 % opica
20 ÔéČ 18,60 ÔéČ

Kako evolucija sešteva

Ve─Źina sodobnikov se je Darwinu posmehovala ali ga je zagrizeno napadala, ker je ─Źloveka uvrstil med ┼żivali in dejal, da so bili na┼íi davni predniki tudi predniki velikih ─Źloveku podobnih opic. V┬á150┬áletih po objavi Darwinovih spoznanj so raziskave z┬ávseh znanstvenih podro─Źij potrdile obstoj evolucije biolo┼íkih┬ávrst.

Dominik Gregl, Letalski razlagalni slovar z ustreznicam
36,89 ÔéČ 34,31 ÔéČ

Letalski razlagalni slovar z┬áustreznicami v┬áangle┼í─Źini je rezultat dela strokovnjaka z┬ábogatimi teoreti─Źnimi in prakti─Źnimi izku┼ínjami na podro─Źju letalstva in je prvi razlagalni slvoar na tem podro─Źju v┬ásloven┼í─Źini.

Donald Laksched: Notranji svet travme
35 ÔéČ

V┬áNotranjem svetu travme Donald Kalsched raziskuje notranji svet sanjskih in fantazijskih podob, s┬ákaterimi se sre─Źuje pri ljudeh, ki so pretrpeli neznosne ┼żivljenjske izku┼ínje.

Dr. Bojan Knific: Gregorjevo
27 ÔéČ

Ko gre lu─Ź v┬ávodo in se pri─Źne pomlad. Knjiga predstavlja praznovanje gregorjevega na Slovenskem.

Dr. Shimi Kang: Delfinja vzgoja
24,99 ÔéČ

Kako vzgojiti zdrave, zadovoljne in motivirane otroke, ne da bi se vam bilo treba spremeniti v┬átigra? Knji┼żna uspe┼ínica ÔÇ×Delfinja vzgojaÔÇť na podlagi najnovej┼íih raziskav v┬ánevroznanosti in znanosti o┬ávedenju razkrije, zakaj preve─Ź nasilni, z┬ánadzorom obsedeni ┬╗tigrovski star┼íi┬ź in permisivni ┬╗star┼íi meduze┬ź notranjo motivacijo v┬áresnici zavirajo.

Gilles Deleuze: Proust in znaki
29 ÔéČ 26,97 ÔéČ

Vsak simptom je beseda, ampak najprej so vse besede simptomi, pravi Gilles Deleuze ob Proustovem Iskanju izgubljenega┬á─Źasa.

Jeffrey Masson: Kon─Źna analiza
24,90 ÔéČ

Kako postati in ne ostati psihoanalitik Kon─Źna analiza predstavlja eno od najpomembnej┼íih del Jeffreyja M. Massona,

Juan Kruz Igerabide: Jona ima veliko te┼żavo
15,99 ÔéČ

Knjiga je oblikovana v┬áskladu s┬ápriporo─Źili za oblikovanje gradic za bralce z┬ádisleksijo in se smatra kot didakti─Źni material. Napisana je v┬áslovenskem in ┼ípanskem jeziku.

Leatrice Eiseman: Popoln vodnik po barvni harmoniji
29,99 ÔéČ

Popoln vodnik po barvni harmoniji┬áÔÇö eden najbolje prodajanih referen─Źnih vodnikov za oblikovalce, ┼ítudente, u─Źitelje in nasploh vse, ki jih zanima svet barv┬áÔÇô je v┬átokratni izdaji ┼íe izbolj┼ían.

Marija Ogrinec: Z gibanjem telesa ustvarjamo ples
19,20 ÔéČ

Priro─Źnik za vzgojiteljice/vzgojitelje izpod peresa izku┼íene plesne pedagoginje prispeva k┬áuveljavljanju plesnega ustvarjanja kot enakovredne dejavnosti za spodbujanje razvoja otrokove osebnosti. Namenjen je vzgojiteljicam male ┼íole, u─Źiteljicam v┬ápodalj┼íanem bivanju, plesnim pedagogom, ki vodijo plesne skupine v┬áglasbenih ali plesnih ┼íolah, in tistim, ki bodo pou─Źevali sodobni ples na pred┼íolski in za─Źetni ┼íolski stopnji v┬á┼íoli za sodobni┬áples.

Milan Jazbec: Diplomat Martin Krpan
23 ÔéČ

Knjiga vabi k┬ásvojevrstnemu branju in razumevanju osrednjega slovenskega literarnega junaka Martina Krpana. Posku┼íamo ga videti in dojet kot mo┼żnega diplomata, kot osebo, ki jo krasi vrsta diplomatskih lastnosti.

Miroslava Ferrarova: 1000 italijanskih besed
9,90 ÔéČ

Nau─Źite se pomembne besede s┬ápomo─Źjo zabavnih sli─Źic┬áÔÇô tako si jih boste hitreje zapomnili in veliko globlje se vam bodo vtisnile v┬áspomin! Ilustracije prikazujejo situacije, s┬ákaterimi se sre─Źujemo vsak dan: v┬ádru┼żinskem ┼żivljenju, v┬ámestu, ┼íoli in naravi, na po─Źitnicah, pri ┼íportu in zabavi.

Morana Polovi─Ź: Slovenija
12,50 ÔéČ

V┬áturisti─Źni monografiji si lahko ogledate in preberete vse o┬ázgodovini, kulturi in umetnosti Slovenije, pa o┬ávseh njenih naravnih lepotah in znamenitostih, ter o┬ávseh pomembnej┼íih turisti─Źnih destinacijah.