Coralie Ferreira: Kuhajmo brez glutena
18,90 ‚ā¨

Knjiga Kuhajmo brez glutena je kuharski vodnik od nakupov do receptov. V¬†knjigi boste naŇ°li napotke za osnove kuhanja, kakŇ°na je idealna kuhinjska shramba, kje nakupujemo, kako pripravljamo jedi in najboljŇ°e recepte 100% brez glutena.

Motnje hranjenja, G√ľnther Reich (trda, 2009)
24,90 ‚ā¨ 9,99 ‚ā¨

Ponovno odkrivanje zdrave prehrane

Prva kuharica za ljudi z¬†motnjami hranjena, napisana na osnovi dolgoletnih izkuŇ°enj v¬†posvetovalnici. Kako se soońćiti z¬†motnjami in jih premagati?

Ana Schnabl: Razvezani
21 ‚ā¨

Kratke zgodbe katerih protagonisti so fant na travi, dekle z¬†anoreksijo in Ň°e drugi z¬†osebnega ali druŇĺbenega roba, ki namesto cinińćnega razgrajevanja lastnega poloŇĺaja vzpostavljajo do svojih teŇĺav drugańćen¬†odnos.

Annet Huizing: Kako sem po nesreńći napisala knjigo
23 ‚ā¨

Imeniten veńćgeneracijski roman o¬†odraŇ°ńćanju, o¬†medsebojnih vezeh, o¬†Ňĺalovanju in veselju, o¬†spominih in sprejemanju vsega novega, mimogrede pa tudi prirońćnik, kako napisati pravo, pravcato knjigo.

Boris Pejkovińć: Drugańćnost
10 ‚ā¨

Avtor knjigo posveńća vsem, mladim in starim. Opozarja, da se svet spreminja, ljudje smo si med seboj razlińćni, to razlińćnost in drugańćnost pa moramo sprejeti in spoŇ°tovati drug drugega.

Dagmar von Cramm, Rotraut Susanne Berner: Velika kuharska knjiga za otroke
19,95 ‚ā¨

Prebivalci BuńćiŇ°ńća radi kuhajo, peńćejo in jedo! Od spomladanske solate z¬†zeliŇ°ńći prek osveŇĺilnega lasija poleti in hrustljave pice jeseni do diŇ°eńćih peńćenih jabolk, ko je zunaj res mrzlo. Nina, Oskar, Niko in vsi drugi meŇ°ńćani so poskrbeli za nekaj slastnega za vse letne¬†ńćase.

Dr. Milica Kańć (1953-2014)
10 ‚ā¨

Spominski zbornik v¬†prvem delu prinaŇ°a besedila dr. Milice Kańć iz izbora, ki ga je naredila sama in v¬†knjiŇĺni obliki podarila bratu leto pred svojo smrtjo, v¬†drugem delu pa zapise ńćlanov in sodelavcev KUD¬†LOGOS.

Evald Flisar: Antigona zdaj, trda
18,90 ‚ā¨ 17,58 ‚ā¨

Tragedija

Evald Flisar v¬†svoji Antigoni prodaja zelo temno in pesimistińćno podobo naŇ°ega ńćasa in sveta. Morda nam slika, tako kot Cankar, temo, da bi si naŇ°e ońći Ň°e toliko bolj zaŇĺelele¬†luńći.

Jakob AleŇ°ovec: Zlońćin
24,95 ‚ā¨

Zlońćin je prirejen po AleŇ°ovńćevi zgodbi Mati ga izda, zgodba pa je pravcata kriminalka.

Jean-Claude Bartoll, Bernar Kolle: Antarktika
36 ‚ā¨

Junija 1910¬†odrineta dve ekspediciji, da bi osvojili poslednjo ‚Äěterro incognito‚Äú (neznano zemljo): britanska, ki ji poveljuje kapitan Scott, izpluje iz Londona na krovu parnika Terra Nove. Druga, NorveŇ°ka, se odpravi na krovu jadrnice Fram iz Osla, tedaj imenovanega Christiania‚Ķ

Mircea C«ért«érescu: Zakaj ljubimo Ňĺenske
23 ‚ā¨ 21,39 ‚ā¨

Tisti, ki so avtorjev osupljiv literarni talent odkrili v¬†Nostalgiji, bodo takoj segli tudi po tej knjigi s¬†pomenljivim naslovom Zakaj ljubimo Ňĺenske?, ki je bila v¬†ńćasu izida bolje prodajana od Brownove Da Vincijeve¬†Ň°ifre!

Stanley Coren: Kaj vejo psi?, trda
15 ‚ā¨ 11 ‚ā¨

Avtor se je v¬†tej knjigi posvetil preuńćevanju vpraŇ°anja: ‚ÄěPa kaj sploh vejo psi?‚Äú PoskuŇ°al je najti tudi odgovore Ň°e na druga pomembna vpraŇ°anja, npr.: ‚ÄěKaj si psi mislijo sami o¬†sebi? Kaj si mislijo o¬†velikih dvonoŇĺcih, s¬†katerimi si delijo Ňĺivljenje? Ali psi imajo Ňĺivljenjski nazor?‚Äú

Tanja Bukovec, MarŇ°a Jovińá: Dao v kuhinji
25 ‚ā¨

V¬†knjiŇĺici je 80¬†idej za kuhanje, ki so razporejene glede na letni ńćas in na glavne sestavine. So preproste, na kratko zapisane, razumljive tudi najmlajŇ°im, ki tako lahko z¬†lahkoto pripravijo¬†jed.