Založba AJDA T. Partljič: ŠKRLATNE VILE NAPOVED, France Prešeren (izvirna, trda)

Založba AJDA T. Partljič: ŠKRLATNE VILE NAPOVED, France Prešeren (izvirna, trda)

Številka: 4363281
Partnerska prodaja
Prijetna pravljica o usodi, ki jo je v sebi nosil naš največji pesnik. V njej tri različne vilenice ugotavljajo, katera od njih mu jo je najbolje napovedala. Spremljajo jo resnični podatki njegovega življenja. Skozi prepričljive ilustracije srečamo tudi marsikateri ljudski simbol našega naroda. Celoten opis
21,65 €
Vključno z DDV

Partnerska zaloga 5+ artikli

6.7. - 7.7. predvidena dostava na dom
 

Artikli partnerja Založba AJDA

Za prodajo odgovarja mimovrste=), vključno z morebitnimi reklamacijami ali vračili artiklov.
Partner pošlje artikle v ločeni pošiljki.
Način in ceno dostave določi partner.
Številka: 4363281

Predstavitev

Kot v vseh slikanicah iz posebne zbirke Znameniti Slovenci na desni strani beremo pravljico, na levi pa resnična dejstva. Pravljica Škrlatne vile napoved je lahno besedilo o treh različnih sojenicah iz gorskih domovanj, ki se vedno srečajo ob začetkih in koncih življenj. Noben človek jih nikoli ni videl in ne slišal. Napovedujejo pa usodo in razglabljajo, kateri se je z napovedjo najbolj približa minulemu življenju. Pri dečku iz gorenjske vasice je najbolj zadela škrlatna vila, ki je doma za goro, kjer zahaja sonce. Kljub temu, da je bil učen gospod in so ga radi imeli mnogi otroci, je svet za vedno zaznamoval s svojimi čarobnimi pesmi, ki so prihajale iz njegovega čutnega srca. Točno, to je zgodba o pesniku Francetu Prešernu. Na levih straneh lahko preberemo ključne značilnosti njegovega značaja in življenja, pa tudi o nekaj o njegovi pomembni zapuščini. In tako imamo Slovenci verjetno edini na svetu himno, ki opeva življenje vseh narodov, svobodo in mir na svetu.

Avtor besedila je Tone Partljič. Avtor ilustracij je Anton Buzeti.

ležeči format 27 × 21 cm, trda vezava

Zbirko ZNAMENITI SLOVENCI izdajamo že skoraj 15 let z namenom seznanjenja otrok z veličastno zapuščino narodnih prednikov, ki daje upanje.

Že seznaniti otroka s pojmom zgodovine oz. preteklosti je cel novi svet in pravi zaklad obzorij. Vedenje, da je obstajalo mnogo življenja in da so ljudje aktivno delovali že mnoga stoletja pred nami, je neprecenljivo za razvijanje spoštovanja do vsega obstoječega, do ljudi in sveta. S pripovedovanjem, kako pokončno in moralno so določeni posamezniki delovali, pa otrokom z vzorom vzgajamo pogumno in odločno srce.

NAMIG: Ali veste, da so poleg Zdravljice uglasbene tudi druge Prešernove pesmi? Prav nič ni narobe, če kdaj pa kdaj zapojemo našo lepo himno kar v objemu domačih zidov.