Kako izbrati elektronsko varuško?

Varnost je prvo, o čemer razmišljamo, ko gre za naše otroke. In elektronske varuške nam ponujajo potrebno zagotovilo, da so naši otroci varni tudi, ko nismo v njihovi neposredni bližini. Te naprave so še posebej v prvih mesecih za duševni mir staršev neprecenljive, vendar boste zanje hvaležni tudi v vrsti okoliščin skozi več let.

Z elektronsko varuško boste vedeli, da je vse v redu.

Z elektronsko varuško boste vedeli, da je vse v redu.

Katere lastnosti elektronskih varušk so najpomembnejše?

V prvi vrsti preverite doseg elektronske varuške, ki določa, na kakšni oddaljenosti od otroka se lahko gibljete in zanesljivo sprejemate signal. Doseg kakovostne elektronske varuške je običajno 300 m, vendar morate biti pozorni na razliko med dosegom notri in na prostem. Oba podatka bi morala biti navedena na napravi.

Kako dolgo zdrži baterija?

Preverite tudi, kako dolgo zdrži baterija, saj je to za vaše udobje zelo pomembno. Gotovo ne želite večino časa porabiti za polnjenje ali menjavo baterij. Izberite elektronsko varuško z življenjsko dobo baterije najmanj 10 ur. Nujno potrebna funkcija je tudi zvočni signal, ki vas opozori, kadar je baterija skoraj prazna

Možnost umirjanja otroka na daljavo

Gotovo boste cenili praktično funkcijo dvosmerne komunikacije, ki vam omogoča, da otroka z glasom pomirite na daljavo. Večina elektronskih varušk je opremljena z nastavitvijo glasnosti, da lahko glede na raven hrupa v okolici ustrezno nastavite glasnost.

Zakaj dobro oblikovanje?

Iz praktičnih razlogov vas bo zanimal tudi dizajn elektronske varuške in možnost njene pritrditve ali pripenjanja. Priročna je tudi možnost napravo obesiti pri otroku, na primer nad posteljico. Prav tako je dobrodošlih več načinov za prenašanje sprejemnika elektronske varuške, npr. možnost obesiti ga za pas ipd.

Elektronska varuška lahko zaigra tudi uspavanko ali projicira slike.

Elektronska varuška lahko zaigra tudi uspavanko ali projicira slike.

Katere posebne funkcije obstajajo?

  • Predvajanje uspavank, ki pomaga otroku zaspati ob glasbi,
  • vgrajen svetlobni projektor, ki projicira gibljive slike,
  • sobni termometer, ki zaznava temperaturo v otroški sobi.

Elektronske video varuške

Elektronske video varuške ponujajo možnost tudi vizualno preveriti, ali je z otrokom vse v redu. Izbirate lahko glede na velikost in ločljivost ekrana. Kakovostne naprave so opremljene z infrardečim nočnim vidom, ki se ponoči samodejno vklopi. Nekatere varuške so opremljene celo s senzorjem gibanja, ki napravo aktivira, če se otrok premakne.

Najbolj napredni modeli imajo kamero z daljinskim vrtenjem, nagibanjem in digitalno povečavo. Pametne elektronske varuške preko brezžične povezave omogočajo priklop na mobilni telefon ali tablični računalnik. Zadostuje namestitev aplikacije in doseg baby monitorja se bo povečal na doseg vašega brezžičnega omrežnega signala.

Monitor dihanja

Varnost dojenčkov zagotavljajo tudi monitorji dihanja. Pri izbiri preverite, ali je bila naprava klinično testirana in ima status medicinskega pripomočka. Zanimalo vas bo, koliko senzorskih blazinic vsebuje monitor dihanja in kakšne velikosti so. Ko otroci rastejo in se začenjajo plazit, se v posteljici premikajo, kar lahko po sproži lažni alarm.

Vrste elektronskih varušk

Preverite še druge kategorije