Semo Seme korenine peteršilja - Hanácká 3g

Semo Seme korenine peteršilja - Hanácká 3g

Številka: 21603032
Partnerska prodaja
HANÁCKA – sorta za jesensko obiranje brez poganjkov, primerna za neposredno predelavo in skladiščenje. Korenina je srednje dolga, stožčasta, površina je kremasto bela, Celoten opis
5,70 €
Vključno z DDV
Partner: VISO TRADE

Partnerska zaloga 5+ artikli

4.2. - 6.2. predvidena dostava na dom
 

Artikli partnerja VISO TRADE

Za prodajo odgovarja mimovrste=), vključno z morebitnimi reklamacijami ali vračili artiklov.
Partner pošlje artikle v ločeni pošiljki.
Način in ceno dostave določi partner.
Številka: 21603032

Predstavitev

Petroselinum crispum (Miller) Nyman ex A. W. Hill convar. Radicosum (Alef.) Danert / Korenina peteršilja

 Opis:

Peteršilj potrebuje dovolj globoko, vlažno, lažjo in dobro obdelano zemljo. Zelo dobre korenine so pri gojenju na kupu. Ne prenaša svežih organskih gnojil. Spomladi jo posejte čim prej, da bo imela dovolj zimske vlage. Seme peteršilja je občutljivo na stalno oskrbo z vlago, zlasti v obdobju kalitve, in pogosto zelo slabo kali, če se izsuši ali če se na njem naredi talna krastača. Posejte 1,5 do 5 kg na hektar (1,5 do 5 g na 10 m2).


HTS: 1,1 – 1,4 g
V 1 g: 700 – 750 semen
Setev: marec – april

Žetev: september – november

Raznolikost: 

HANACKA – sorta za jesensko obiranje brez poganjkov, primerna za neposredno predelavo in skladiščenje. Korenina je srednje dolga, stožčasta, površina je kremasto bela, meso čvrsto in nežno, belo in aromatično. Rok trajanja je zelo dober. Sorta je primerna za srednje težka do lažja tla, kjer ni razvejanosti korenin. Sorta je na splošno odporna proti rjavenju koreninskih glavic in boleznim odlagališč. Rastna doba 180–200 dni.Korenina peteršilja: HANACKA – korenina (P.crispum (Mill.)Nym. Ex A.W.Hill convar radicosum (Alef.) D/Root Parsley)

Opis:
Sorta za jesensko obiranje brez poganjkov, primerna za neposredno predelavo in skladiščenje. Korenina je srednje dolga, stožčasta, na površini kremasto bela, meso je čvrsto in nežno, belo in aromatično. Rok trajanja je zelo dober. Sorta je primerna za srednje težka do lažja tla, kjer ni razvejanosti korenin. Sorta je na splošno odporna proti rjavenju koreninskih glavic in proti boleznim na odlagališčih. Rastna doba 180–200 dni.

Peteršilj potrebuje dovolj globoko, vlažno, lažjo in dobro obdelano zemljo. Zelo kakovostne korenine dobimo, če rastejo na kupu. Ne prenaša svežih organskih gnojil. Spomladi jo posejte čim prej, da bo imela dovolj zimske vlage. Seme peteršilja je občutljivo na stalno oskrbo z vlago, zlasti v obdobju kalitve, in pogosto zelo slabo kali, če se izsuši ali če se na njem naredi talna krastača. Posejte 1,5–5 kg na hektar, 1,5–5 g nam2.

Oploditev:
  • N 90 kg N/ha
  • P 70 kg P2O5 / ha
  • K 120 kg K 2O / ha