Zahvaljujoč baterijam ne boste pri delu z električnim orodjem odvisni od kablov in vtičnic. Pri izbiri odstranljive ali vgrajene baterije sta bistvenega pomena zlasti napetost in zmogljivost. Svetovali vam bomo, kaj upoštevati pri izbiri!

Prikaži več

Vrste baterij za akumulatorsko orodje

 • Odstranljiva baterija – lahko jo vstavite v polnilec in nadomestite z drugo, ne da bi pri tem morali prekiniti svoje delo
 • Vgrajena baterija – baterija je vgrajena v orodje, polnimo jo s priključitvijo na električno omrežje

Kako izbrati ustrezno baterijo za električno orodje

 • Poiščite oznako tipa obstoječe baterije – gre za nekaj črk in številk.
 • Izberite ustrezno napetost, ta mora ustrezati originalni bateriji.
 • Izberite primeren model baterije ustreznega proizvajalca ali cenovno ugodnejšo univerzalno (neoriginalno) različico.

Pomembni parametri baterij

→ Najpomembnejša podatka pri izbiri sta napetost in zmogljivost.

Napetost baterije

 • Napetost je neposredno povezana z zmogljivostjo. Višja kot je napetost baterije, višja bo tudi njena zmogljivost.
Zmogljivost baterije (V) Namen uporabe
3,6 Akumulatorski izvijač
10,8 Vrtalnik, brusilka, žaga
12 Vrtalnik, brusilka, žaga
14,4 Vrtanje v les
18 Vse dejavnosti domačih mojstrov

Zmogljivost

 • Zmogljivost baterije pove, kako dolgo bomo lahko uporabljali električno orodje po enem polnjenju. Navajamo jo v številu amperskih ur (Ah). Ta podatek pove, koliko ur lahko baterija zagotavljala tok 1 A. Višja zmogljivost potem pomeni krajši delovni čas. Bolj kot je delo zahtevno, večje so zahteve glede zmogljivosti baterije. Denimo v primeru vijačenja v les lahko pričakujete štirikrat večjo vzdržljivost kot pri udarnem vrtanju v beton.

Čas polnjenja

 • Čas polnjenja baterije je pogosto omejujoči dejavnik. Za ta čas morate prekiniti svoje delo. Zato je priporočljivo kupiti več rezervnih baterij. Čas polnjenja običajno znaša od 3 do 5 ur.

Tip baterij

 • Praviloma gre za litij-ionske baterije. Litij-ionske baterije imajo večjo energijsko gostoto, lahko jih polnite kadar koli in imajo daljšo življenjsko dobo. Pred tem so se na trgu pojavljale nikelj-kadmijeve ali nikelj metal-hibridne baterije. Vendar so imeli manjšo zmogljivost in jih je bilo treba formatirati (večkrat povsem izprazniti in napolniti). Danes tovrstnih baterij skoraj ne proizvajajo več in električno orodje je opremljeno z litij-ionskimi baterijami.
Več informacij:

Pri delu v delavnici ne smemo pozabiti na varnost in moramo uporabljati ustrezno zaščitno opremo.

Vrste polnilcev za električno orodje

 • Klasični polnilec – polni glede na napetost, okvirni čas polnjenja znaša od 3 do 5 ur
 • Hitri polnilec – uporablja funkcijo hlajenja, zagotavlja večjo zmogljivost, okvirni čas polnjenja je samo pol ure
Einhell baterija in polnilec Starter-Kit Power-X-Change 18V 2.5 Ah (4512097)
140x

Einhell baterija in polnilec Starter-Kit Power-X-Change 18V 2.5 Ah (4512097)

22,99 €
Brezplačna dostava
Odlična cena

Set napajalne baterije 2,5 Ah s polnilcem. Prilega se v serijo Power-X-Change, zato jo lahko uporabljate s katero koli baterijo, ki podpira serijo. Varnostni sistem z nadzorom ponovnega polnjenja. Prikaz stanja napolnjenosti z LED3 stopnjah. Gumijasta prevleka, odporna na udarce, za boljši oprijem.

Dostava Mimovrste
Kärcher baterija, 18 V/5,0 Ah (2.445-035.0)
11x

Kärcher baterija, 18 V/5,0 Ah (2.445-035.0)

105,60 €

Primerna je za vse naprave iz serije 18 V Kärcher Batter Power. Baterija 5 Ah ima pregleden LCD zaslon, na katerem lahko kadarkoli vidite stanje napolnjenosti. Ne manjka niti stopnja zaščite IPX5, izjemno odporen ovoj baterije in pameten nadzor celic, ki ščitijo pred preobremenitvijo in pregrevanjem.

Dostava Mimovrste
NRG+ baterija za Dyson V6

NRG+ baterija za Dyson V6

22,99 €

NRG+ baterija za Dyson V6, 21.6V, s kapaciteto 3000mAh Zasnovan za Dyson V6, združljiv z V6, V6 595 650 770 880 DC58 DC59 DC61 DC62 Varnost in zanesljivost: Vgrajene visokokakovostne celice, integriran mikročip preprečuje prekomerno polnjenje, elektronika nadzoruje polnjenje in analizo praznjenja za

Partner: iTrade.si

Baterije in polnilci

Baterije in polnilci poskrbijo za neprekinjeno delovanje vašega električnega orodja. Zato priporočamo, da si nabavite rezervno baterijo, s katero bo vaša naprava vselej pripravljena za uporabo. Pri izbiri baterije upoštevajte združljivost, napetost in zmogljivost.

Baterije za orodje znamke Bosch

 • Baterije za orodje znamke Bosch so zanesljive in imajo dolgo življenjsko dobo. Izbirajte glede na model orodja in številko baterije. Baterije Bosch so primerne za več deset različnih vrst orodja znamke Bosch.

Baterije Makita

 • Japonski proizvajalec Makita izdeluje kakovostne, varne in v celoti združljive baterije. Kupljeno baterijo Makita lahko uporabite tudi za druge izdelke in orodja Makita.

Polnilec baterij Hilti

 • Proizvajalec Hilti ponuja običajne in hitre polnilce. Gre za univerzalne polnilce za izjemno zmogljive litij-ionske baterije znamke Hilti, pri čemer so nekateri prilagojeni tudi za priključitev v avtomobilsko vtičnico.