Barve za lase

Prvi korak za barvanje las je primerna izbira barve za lase. Pri izbiri popolnega odtenka je treba upoštevati predvsem odtenek kože ter barvo las.

Prikaži več

Izbira barve za lase

Pri izbiri odtenka barve za lase torej upoštevajte svoj odtenek kože – topel ali hladen – ter barvo las. Za barvanje doma se držite zlasti nežnih artiklov in nujno preverite, ali ste izbrali takšen barvni odtenek, ki ustreza temu, kar bi najraje dosegli.

Za hladne barve, kot sta denimo platinasto blond ali pepelnata, je značilno, da povečujeta hladen videz z rožnatim ali pa modrim tonom. Zlati ali bakreni odtenki navadno dopolnjujejo zlate odtenke ter odtenke barve breskve pri toplejšem tonu.

A preden posežete po izbranem barvnem odtenku, se še enkrat vprašajte:

 • Kakšna je moja sedanja barva las?
 • Kakšen barvni odtenek oziroma ton želim doseči z novo barvo za lase?
 • Je možno s trenutno barvo las sploh doseči zastavljeni cilj?

Lestvica barv za lase

Seveda se nekateri odtenki med najrazličnejšimi linijami barv med seboj vsaj malce razlikujejo, skorajda vedno velja pravilo, da se najtemnejši ton barve za lase vedno začenja pri najnižji številki, torej pri 1. Nato pa po svetlosti številka narašča – nekje do 10.

Tako običajno številka 10 označuje odtenek v najbolj svetlem odtenku. Slednje je v veliki meri odvisno tudi od samega proizvajalca – koliko odtenkov namreč ponuja v svoji liniji barv za lase.

Vrste barv za lase

Znanih je nekaj osnovnih kategorij barv za lase. Delimo jih glede na njihovo obstojnost. To so:

 • začasne barve za lase,
 • delno obstojne,
 • obstojne.

Začasne barve za lase našim lasem barvo torej spremenijo le za krajši čas. Le-ta se torej postopoma odstranjuje z umivanjem las. Navadno je takšna vrsta artiklov že vnaprej pripravljena, zato praviloma predhodno ni potrebno mešanje več komponent. Začasne barve vsebujejo direktna barvila, molekule pa jih ne penetrirajo v lasno vlakno, temveč se naložijo na samo površino lasu. V kombinaciji z naravnimi lasmi zagotavljajo nov odtenek.

Delno obstojne barve vključujejo molekule direktnega barvila. Te lahko prodrejo v las. Naložijo pa se znotraj plasti povrhnjice. Sredico obdajo brez spreminjanja naravnega melanina. Kljub temu tovrstne molekule niso vezane na lasne proteine, posledično se barva z umivanjem sčasoma odstrani. Takšna barvila navadno obstojijo nekje od 6 do največ 8 pranj.

Oksidativne barve pa praviloma vsebujejo vsaj dve komponenti. Tik preden se barva za lase uporabi, jih je treba zmešati. V tubi barve za lase se nahajajo tako imenovani prekurzorji barvil pa tudi alkalna snov. V plastenki se nahaja vodikov peroksid oziroma razvijalec. Takšna barvila pa spremenijo naravni lasni pigment. So delno obstojna ali obstojna. Ni jih možno odstraniti z umivanjem. Med vsemi barvami za lase se tudi najbolj pogosto uporabljajo. Ustvarjajo učinke, ki so dobro odporni na spiranje. Dajejo spremembo barve las na dolgi rok. Sami odtenki tovrstne barve za lase pa se gibljejo od izjemno nežnih do ekstremnih barv. Na izjemno učinkovit način zmore prekriti tudi sive barve.

Koristna navodila za barvanje las doma

Dejstvo je, da je barvanje las na domu lažje kot pa kdaj koli poprej. Kljub temu pa se moramo dobro zavedati, da se je treba za doseganje profesionalnih rezultatov precej potruditi oziroma kaj naučiti.

Pri barvanju las v domačem okolju:

 • najprej izberite primerno barvo,
 • nato pripravite vse potrebne pripomočke za barvanje las,
 • barvanja se lotite od korenin proti konicam,
 • barvo ustrezno vzdržujte.

Če se boste odločili za drzno platinasto ali pa za izrazito črno, najprej dobro razmislite, na kakšen način boste vzdrževali takšno, sicer sanjsko barvo. Strokovnjaki pa vedno priporočajo, da je najbolje ostati kar znotraj enega ali pa dveh odtenkov svoje osnovne oziroma naravne barve.

V vsakodnevno rutino nege las nikakor ne smete pozabiti vključiti tudi artiklov za zaščito barve. Le na takšen način bo vaša izbrana barva las ostala dovolj sveža.

Določi parametre
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za lase, 750 Chocolate Brown Schwarzkopf Gliss Color Care & Moisture barva za lase, 5-1 Cool Brown
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za lase, 750 Chocolate Brown

Bogata kremna barva za lase z visokokoncentriranimi barvnimi pigmenti za dolgotrajen in čudovit barvni rezultat do 10 tednov.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Odlična cena
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za lase, 909 Blue Black Schwarzkopf Gliss Color Care & Moisture barva za lase, 5-1 Cool Brown
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za lase, 909 Blue Black

Bogata kremna barva za lase z visokokoncentriranimi barvnimi pigmenti za dolgotrajen in čudovit barvni rezultat do 10 tednov.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Odlična cena
Schwarzkopf Gliss Color Care & Moisture barva za lase, 5-1 Cool Brown Schwarzkopf Gliss Color Care & Moisture barva za lase, 5-1 Cool Brown
Schwarzkopf Gliss Color Care & Moisture barva za lase, 5-1 Cool Brown

Barva za lase Gliss Color vašim lasem nudi obstojne ter intenzivne barvne odtenke, ob tem pa lase neguje ter obnavlja. Ponaša se z dolgo obstojnostjo ter popolnim prekrivanjem sivih las.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Schwarzkopf Perfect Mousse barva za lase, 668 lešnik Revlon Professional Uniq One maska za lase brez izpiranja 10v1 150 ml za ženske
Schwarzkopf Perfect Mousse barva za lase, 668 lešnik

Barve Perfect Mousse v obliki pene, z gosto, kremasto strukturo zagotavljajo povsem enostaven in enakomeren nanos brez kapljanja.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za lase, 800 Dark Brown Revlon Professional Uniq One maska za lase brez izpiranja 10v1 150 ml za ženske
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za lase, 800 Dark Brown

Bogata kremna barva za lase z visokokoncentriranimi barvnimi pigmenti za dolgotrajen in čudovit barvni rezultat do 10 tednov.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za alse, 218 Silver Blonde Revlon Professional Uniq One All In One Hair Treatment Celebration Edition nega za obnovitev las v spreju brez izpiranja za ženske
Schwarzkopf Palette Deluxe barva za alse, 218 Silver Blonde

Bogata kremna barva za lase z visokokoncentriranimi barvnimi pigmenti za dolgotrajen in čudovit barvni rezultat do 10 tednov.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Schwarzkopf Poly Color kremna barva za lase, 36 Medium Ash Blond Revlon Professional Uniq One All In One Hair Treatment Celebration Edition nega za obnovitev las v spreju brez izpiranja za ženske
Schwarzkopf Poly Color kremna barva za lase, 36 Medium Ash Blond

Schwarzkopfova izboljšana formula za prekrivanje sivih las Poly Color bo vašim lasem dala intenzivno barvo naravnega videza.

na voljo predvidoma: JUTRI

Mimovrste
Hennaplus Naravna barva las za moške lastne moške Wella Professional Color Fresh Mask barvna in negovalna maska za lase 150 ml
Hennaplus Naravna barva las za moške lastne moške

Moška lastna je zasnovana posebej za barvanje moških las. Prinaša dolgotrajne naravne barve, zdrav videz in sijaj ter intenzivno zaščitno nego las. Pomagal vam bo obnoviti naravno barvo las v 5 minutah. Uporaba je hitra in enostavna kot uporaba šampona.

na voljo predvidoma: 29.3. - 30.3.

Loreal Professionnel Moška barva za lase Homme Cover 5 3 x 50 ml Wella Professional Color Fresh Mask barvna in negovalna maska za lase 150 ml
Loreal Professionnel Moška barva za lase Homme Cover 5 3 x 50 ml

Gel revitalizira nego za moške, ki želijo sive lase prekriti na diskreten in naraven način. Nanos traja le 5 minut, je podoben šamponski kopeli, lasje dobijo naravne bleščanje, brez lažnih toplih tonov, brez učinka rasti. Rezultat na laseh traja 4–5 tednov, med katerimi se lasje postopoma izperejo.

na voljo predvidoma: 29.3. - 30.3.

Wella Professional Color Fresh Mask barvna in negovalna maska za lase 150 ml Wella Professional Color Fresh Mask barvna in negovalna maska za lase 150 ml
Wella Professional Color Fresh Mask barvna in negovalna maska za lase 150 ml

Barva za lase Wella Professionals Color Fresh Mask 150 ml Rose Blaze za ženske

na voljo predvidoma: 29.3. - 30.3.

Barve za lase

Barve za lase so lahko trajne, v obliki preliva ali začasne. Kakšne so razlike med njimi in komu so namenjene? Svetovali vam bomo!

Barva za lase z izpiranjem (tonalizator, šampon, preliv)

 • Tonalizatorji, šamponi za niansiranje ali prelivi obarvajo ali tonlizirajo le površino las. Lasje so obarvani le z zunanje strani, njihova notranja struktura ostaja nespremenjena. Prelivi so primerni tudi za lase, poškodovane zaradi barvanja. Preliv ali tonalizator zdrži približno 6 tednov in se postopoma izpira po celotni dolžini, zato prirastek ni tako opazen. Po drugi strani ne more prekriti izrazitejše osnove. Na voljo so barve blagovnih znamk Schwarzkopf, Syoss in druge.

Trajna barva za lase

 • Trajna barva prodira v strukturo las in jih s tem poškoduje. Trajne barve nudijo odlično prekrivanje in spremembo barve. Trajne barve za lase boste našli denimo v ponudbi proizvajalca Garnier.

Naravne barve za lase (kana)

 • Kana je tropska rastlina, katere izvleček ovije lase in ne prodre globlje v lasno strukturo. Las ne poškoduje, ravno nasprotno podpira njihovo rast in jih obnavlja.

Puder in barvna maskara za lase

 • Puder ali maskara za lase se uporablja za kratkotrajno prekrivanje las z drugo barvo. Barva običajno zdrži do prvega pranja. Izbirate lahko med živahnimi barvami, ki podarijo vaši pričeski stilski videz, vse do klasičnih tonov za hitro prekrivanje sivih las.

Korektor za lase

 • Korektor za lase je namenjen prekrivanju sivih las. Običajno ga najdete v obliki pene ali razpršilca. Njegova prednost je hitra uporaba in obstojnost do pranja ali česanja.

Profesionalne barve za lase

 • Profesionalne barve za lase so praviloma trajne . Kasneje barvo nanašamo samo na prirastek, da las prekomerno ne obremenjujemo. Profesionalne barve za lase so namenjene frizerjem. Proizvaja jih denimo ĽORÉAL PARIS.