Ameriški hladilniki

Ameriški hladilniki so odlična izbira za večje družine ali tiste, ki radi nakupujejo večje količine živil naenkrat. Ponujajo predvsem veliko prostora za hlajenje in zamrzovanje, izrazit slog in veliko drugih praktičnih funkcij. Kako izbirati ameriški hladilnik in katere lastnosti pri tem upoštevati?

Prikaži več

Kakšne vrste ameriških hladilnikov poznamo?

Dvovratni ameriški hladilniki (Side By Side)

Hladilnik z dvojnimi vrati. Ena polovica je namenjena hlajenju, druga zamrzovanju.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »Side by Side«

+ preprost dostop do hladilnika in zamrzovalnika - večje izgube hladnega zraka pri odpiranju cele polovice vrat
+ popolna preglednost shranjenih živil

Štirivratni ameriški hladilniki (French Door)

Hladilnik s štirimi vrati. V zgornji polovici najdemo hladilnik, spodnja polovica je namenjena zamrzovanju. Oba dela imata deljena vrata.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »French Door«

+ preprost dostop do hladilnika, ni se treba sklanjati - manj udoben dostop do zamrzovalnika
+ odpiranje posameznih vrat omogoča varčevanje z energijo

Ameriški hladilnik s predalom

French Door hladilnik, ki je dodatno opremljen s t.i. nulto cono, ta je idealna za shranjevanje zelenjave in drugih hitro pokvarljivih živil.

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu z vgrajenim mehanizmom zagotavlja, da boste imeli led vedno pri roki, ne da bi pri tem morali odpirati vrata zamrzovalnika.

Ameriški hladilnik z barom

Ameriški hladilnik z barom– razpolaga s posebnimi vratci v vratih hladilnika, ki vodijo v polico za steklenice.

Več informacij:

Če nimate dovolj prostora ali ameriški hladilnik preprosto ne potrebujete, si lahko nabavite kombinirani hladilnik. V ponudbi imamo prostostoječe kombinirane hladilnike in vgradne kombinirane hladilnike z zamrzovalnikom v zgornjem ali spodnjem delu.

Katere lastnosti ameriških hladilnikov so pomembne?

Volumen ameriškega hladilnika

Ameriške hladilnike odlikuje ravno večji volumen. Navajamo ga v litrih. Volumen hladilnika in zamrzovalnika navajamo posebej.

Na tržišču najpogosteje najdemo ameriške hladilnike s skupnim volumnom med 350 in 700 l.

Poraba in glasnost ameriškega hladilnika

Glede na energijski razred, ki je lahko med A+ in A +++in ga navajamo na energijski nalepki vsakega aparata, lahko določimo tudi porabo energije. Navajamo jo v kWh (kilovatnih urah).

Letna poraba energije pri ameriškem v primerjavi s klasičnim hladilnikom:

Letna poraba električne energije je odvisna tudi od kakovosti izolacije in volumna hladilnika.

Običajna glasnost ameriškega hladilnika znaša med 35 in 45 dB.

Pomembne lastnosti zamrzovalnika ameriškega hladilnika

Pri zamrzovalnem delu ameriškega hladilnika so bistvene zlasti naslednje lastnosti:

  • Zamrzovalna zmogljivost – določa koliko kilogramov živil lahko zamrzovalnik zamrzne v 24 urah. Običajno ta podatek znaša med 5 in 25 kg na 24 ur, odvisno od volumna in zmogljivosti zamrzovalnika.
  • Razred zamrzovanja – označimo z *, določa kako dolgo zamrzovalnik lahko hrani živila. Navajamo v dnevih ali mesecih.
  • Shranjevanje ob izpadu el. energije – pomeni, koliko časa ostane vsebina zamrzovalnika zamrznjena ob izpadu električne energije. Vrednosti se gibljejo med 15 in 25 ur.

NAMIG!

Želite popestriti vaš hladinik? Izberite med številnimi zamenljivimi dekorativnimi ploščami za hladilnik.

-21%
Whirlpool WQ9 E1L ameriški hladilnik
19x

Whirlpool WQ9 E1L ameriški hladilnik

1.149 €
899,90 €
Odlična cena

Kombinirani ameriški hladilnik v energijskem razredu A+ s skupno prostornino 591 l, elektronskim krmiljenjem in nizkim nivojem hrupa. Whirlpool WQ9 E1L ima napreden sistem brez zmrzali NoFrost in tehnologijo 6. čuta Fresh/Freeze Lock za stalno regulacijo temperature.

Dostava Mimovrste
-31%
Gorenje NRS918EMX Side By Side hladilnik, ameriški
10x

Gorenje NRS918EMX Side By Side hladilnik, ameriški

1.049,90 €
715,64 €

Praktičen in prostoren ameriški hladilnik NRS918EMX se ponaša z učinkovito oblikovano notranjostjo, ki zagotavlja dovolj prostora za večje količine hrane in s tem manj pogoste nakupe. Hrano lahko preprosto organizirate na steklenih policah, v velikih predalih ali policah na notranji strani vrat, zato lahko vedno vidite, kaj imate na voljo, in zavržete manj hrane.

Dostava Mimovrste
Beko GN163241ZXBN ameriški hladilnik

Beko GN163241ZXBN ameriški hladilnik

1.069,91 €
Zadnji kos!

Dvovratni ameriški hladilnik Beko GN163241ZXBN spada v energijski razred E. Ponuja veliko prostora za shranjevanje – 364 l za hlajenje in 212 l za zamrzovanje. Opremljen je s predalom HarvestFresh za ohranjanje hranilne vrednosti sadja in zelenjave, sistemom hlajenja NeoFrost, invertnim kompresorjem in dozirnikom vode.

Dostava Mimovrste
-25%
Gorenje NRS918EMB ameriški hladilnik

Gorenje NRS918EMB ameriški hladilnik

1.199,90 €
899,90 €
Odlična cena

Gorenje ameriški Side by Side hladilnik NRS918EMB spada v energijski razred E in ponuja ekonomično delovanje. Prostornina njegovega hladilnega dela znaša 334 litrov, v zamrzovalnem delu pa je na voljo 174 litrov prostora. Učinkovito oblikovana notranjost zagotavlja dovolj prostora za večje količine hrane, zato bodo vaši nakupi manj pogosti.

Dostava Mimovrste
-19%
Gorenje NRS9182VX1 ameriški hladilnik

Gorenje NRS9182VX1 ameriški hladilnik

1.299,90 €
1.049,90 €
Odlična cena

Gorenje ameriški Side by Side hladilnik NRS9182VX1 spada v energijski razred E in ponuja ekonomično delovanje. Prostornina njegovega hladilnega dela znaša 368 litrov, v zamrzovalnem delu pa je na voljo 167 litrov prostora. Učinkovito oblikovana notranjost zagotavlja dovolj prostora za večje količine hrane, zato bodo vaši nakupi manj pogosti.

Dostava Mimovrste
-21%
Gorenje NRS9182VB ameriški hladilnik
9x

Gorenje NRS9182VB ameriški hladilnik

1.399,90 €
1.099,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik v energijskem razredu E je izdelan iz naravnega jekla in ima skupno prostornino 562 l, elektronsko krmiljenje, varčevanje z energijo in LED osvetlitev. Gorenje NRS9182VB ima tehnologijo brez zmrzali Total No Frost in MultiFlow prezračevalni sistem, ki enakomerno razporeja zrak v hladilnem prostoru.

Dostava Mimovrste
Bosch KAD93VIFP Side By Side ameriški hladilnik

Bosch KAD93VIFP Side By Side ameriški hladilnik

1.509 €
1.345,15 €

Bosch KAD93VIFP ameriški hladilnik Side By Side spada v energijski razred F ter se ponaša s skupno uporabno prostornino 562 l, sistemom NoFrost, ločenim upravljanjem temperature v hladilnem in zamrzovalnem delu, pripravo ledenih kock, zdrobljenega ledu in pitne vode ter dvema predaloma MultiBox.

Dostava Mimovrste
-25%
Gorenje NRS9181MX ameriški hladilnik
15x

Gorenje NRS9181MX ameriški hladilnik

999,90 €
749,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik v energijskem razredu F, izdelan iz nerjavečega jekla s skupno prostornino 516 l, elektronskim upravljanjem in varčno LED osvetlitvijo. Gorenje NRS9181MX se ponaša s tehnologijo avtomatskega odtajanja No Frost Plus in MultiFlow prezračevalnim sistemom, ki enakomerno razporedi zrak v prostoru hladilnika.

Dostava Mimovrste
Bosch KAN93VIFP ameriški hladilnik, 179 x 91 cm, nerjaveče jeklo

Bosch KAN93VIFP ameriški hladilnik, 179 x 91 cm, nerjaveče jeklo

1.229 €
1.166,73 €

Ameriški hladilnik Bosch KAN93VIFP se ponaša z veliko prostornino 580 l, ki nudi dovolj prostora za vsa vaša živila. Uvršča se v energijski razred F. Ponaša se s funkcijama super hlajenja in avtomatskega super zamrzovanja, prilagodljivimi predali in policami ter aparatom za izdelavo ledu Ice-Twister.

Dostava Mimovrste
Beko GN163140ZGBN ameriški hladilnik

Beko GN163140ZGBN ameriški hladilnik

1.199,99 €
1.099,43 €

Dvovratni ameriški hladilnik Beko GN163140ZGBN spada v energijski razred E. Ponuja veliko prostora za shranjevanje – 368 l za hlajenje in 212 l za zamrzovanje. Opremljen je s predalom HarvestFresh za ohranjanje hranilne vrednosti sadja in zelenjave, sistemom hlajenja NeoFrost, invertnim kompresorjem in varčno LED osvetlitvijo.

Dostava Mimovrste
Bosch KAD93VBFP ameriški hladilnik, 178,7 x 90,8 cm, črn

Bosch KAD93VBFP ameriški hladilnik, 178,7 x 90,8 cm, črn

1.549 €
1.427,54 €

Ameriški hladilnik Bosch KAD93VBFP se ponaša z veliko prostornino 562 l, ki nudi dovolj prostora za vsa vaša živila. Opremljen je z dispanzerjem za led in vodo, modernim zaslonom na vratih in LED osvetlitvijo. Sistem NoFrost preprečuje nabiranje ledu v notranjosti hladilnika in vam s tem prihrani ročno odtajanje. Večnamenske police in predali VarioZone pa zagotavljajo večjo fleksibilnost.

Dostava Mimovrste
Bosch KAD92HBFP ameriški hladilnik

Bosch KAD92HBFP ameriški hladilnik

3.249 €
2.904,83 €

Bosch ameriški hladilnik KAD92HBFP spada v energijski razred F ter se ponaša s skupno prostornino 585 l, sistemom noFrost, predalom BigBox, tihim delovanjem, štirimi policami v hladilnem prostoru in kamero v notranjem delu.

Dostava Mimovrste

Ameriški hladilniki

Že komaj čakate vaš stilski ameriški hladilnik? V spletni trgovini Mimovrste.si vam ponujamo vrhunske ameriške hladilnike z zbiralnikom za vodo in funkcijo za pripravo ledu, v ponudbi imamo tudi hladilnike z barom!

Ameriški hladilniki LG InstaView

Kakovostni ameriški hladilniki LG razpolagajo z modernim avtomatom za pijače in ozkim aparatom za pripravo ledu SpacePlus™, ki v vročih dneh poskrbi za prijetno osvežitev.

LG se ponaša tudi s hladilniki InstaView Door – in – Door™. Vrata is posebnega stekla so občutljiva na dotik, če se jih dvakrat dotaknete, vam omogočijo pogled v hladilnik brez potrebe po odpiranju vrat.

Ameriške hladilnike proizvajajo tudi številni drugi proizvajalci, kot na primer Gorenje , Bosch , Samsung , Beko , Electrolux , Candy , Vox electronics in drugi.

Mogoče vas zanima

Ponudbo najugodnejših izdelkov bele tehnike, razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji Odlična cena.
Ponudbo naših znižanih izdelkov boste našli v kategoriji Odprodaja.

^ Nazaj na vrh