Chas Newkey – Burden: Tek je cenejši od dohtarja

Znamka: Naša številka: 1313194

Chas Newkey – Burden: Tek je cenejši od dohtarja

V knjigo se bralec spusti po hitrem toboganu šestindvajsetih razlogov za tek, ki jih britanski avtor namesto uvoda servira kot sinonim za šestindvajset maratonskih milj. Celoten opis

22.9

22,90 € Vključno z DDV

Naša številka: 1313194

Predstavitev

Opis artikla

Chas Newkey – Burden: Tek je cenejši od dohtarja

Chas Newkey-Burden si je od nekdaj želel napisati knjigo o teku, čeprav zase pravi, da ni kaj prida tekač. A enostavno se po teku vsakič počuti tako zelo dobro, bolje kot prej, in to tako fizično kot, predvsem, psihično. Zato ne preseneča, da si je za eno ključnih izhodišč v knjigi izbral prav trditev, da je tek cenejši od terapije. Tiste prave – psihoterapije.

Knjiga je opremljena z domiselnimi ilustracijami tekačev, tekaške opreme ipd., obenem pa literarno vsebino razbijajo tudi nadvse humorni ilustrativni zapisi sloganov in vzklikov gledalcev, ki navadno navijajo ob maratonski trasi – npr. Moj oči je hitrejši od tvojega.

Zlasti v teh podrobnostih, kot pravzaprav skozi celotno knjigo ‚Tek je cenejši od dohtarja‘, se kaže avtorjev pronicljivi in značilno britanski humor, zgodba pa se ves čas spretno nadgrajuje: od njegovih lastnih tekaških izkušenj pa vse do splošnih dejstev o teku, maratonu, nepisanih tekaških pravilih in zanimivih dovtipih o tekaških navadah. Beremo lahko denimo o kratki zgodovini londonskega maratona, hkrati pa izvemo vse o tistih sotrpinih, ki nam gredo na startu tekaških tekmovanj prikrito na živce, npr. tipu z naglavno rutko ali pa škropilcu, ki mora zagaziti v vsako lužo na trasi in poškropiti vse okoli sebe.

Avtor se loti tudi tekaških mitov, npr. o koristnosti raztezanja, kofeinski dehidraciji, basanju z ogljikovimi hidrati, hkrati pa suvereno vključuje znanstvene izsledke najnovejših relevantnih raziskav na temo teka.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Aktivni mediji
  • Vezava: trda
  • Število strani: 208
  • Leto izdaje: 2018
  • Prevajalka: Janez Moder
  • Dimenzije: 13,5×20,5×2cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst šport
Založnik Avrora As
Vezanje trda
Leto izdaje 2018
ISBN 9789619401798
Število strani 208