Skakalne žoge in skakači

Otroci obožujejo skakanje na gumijastih skakačih. Napihljive skakalne žoge niso namenjene le skakanju, pomagajo lahko pri telovadbi, pravilni drži in krepitvi motoričnih sposobnosti pri otrocih.

Prikaži več

Vrste gumijastih skakačev za otroke

Posamezne vrste skakačev se razlikujejo zlasti glede na velikost, obliko in način uporabe:

Skakalna žoga

Napihljiva skakalna žoga, opremljena z držalom za boljšo stabilnost otroka. Nekatere žoge so v spodnjem delu opremljene z nedrsečo površino. Žogo je mogoče uporabiti tudi pri telovadbi. Najpogostejši material je guma, ki jo pogosto bogati otroški potisk. Premer žoge običajno znaša med 40 in 60 cm.

Žival za skakanje

Napihljiv skakač v obliki živali. Na tržišču najdete vrsto dizajnov, najpogostejše so krave, konji ali psi. Ušesa živali služijo kot držala. Skakač v obliki živali omogoča dobro stabilnost. V nekaterih primerih izdelano iz PVC. Nekatere živali so primerne za notranjo uporabo, trpežnejši modeli sodijo med zunanja igrala.

Piskajoča žival za skakanje

Napihljiv skakač, ki med skakanjem tudi piska. Na tržišču najdemo znane retro piskajoče skakače v obliki živali. Izdelani so iz PVC folije.

NAMIG!

Otroci poleg skakanja obožujejo tudi guganje. Nabavite jim zabavno gugalnico ali gugalnik za stanovanje ali vrt. Otroke lahko razveselite, tudi če vrt ali teraso opremite s peskovnikom.

Kako izbrati gumijast skakač glede na otrokovo starost?/h2>
 • Za otroke, mlajše od 2 let – primerni so manjši skakači ali piskajoče živali za skakanje z držali in maksimalno nosilnostjo okrog 20 kg.
 • Za otroke, starejše od 3 let – primerni so skakači v obliki živali in žoge za skakanje z držalom in maksimalno nosilnostjo okrog 50 kg
 • .
VEČ INFORMACIJ:

Na tržišču boste našli tudi skakače za otroke že od 6 mesecev dalje v obliki hojic. Nekatere vrste takšnih skakačev nimajo lastne nosilne konstrukcije in jih lahko preprosto obesimo med vrata.

Kam postaviti skakače?

 • Skakači so v prvi vrsti namenjeni za notranje prostore, v zunanjih prostorih je treba paziti, da se igrača ne preluknja.
 • Okolica bi morala biti prazna, brez ostrih robov, idealna je stabilna in ravna podlaga, ki blaži padce.
 • Skakanje mora potekati pod nadzorom odrasle osebe, da preprečimo morebitne poškodbe pri otrocih.
 • Znamka
  Petite&Mars
  ×
Petite&Mars žival za skakanje Hop Hop samorog Lucy + tlačilka
6x

Petite&Mars žival za skakanje Hop Hop samorog Lucy + tlačilka

19,54 €

Žival za skakanje Hop Hop samorog Lucy iz blagovne znamke Petite & Mars je ustvarjen za skakanje, hopsanje, sedenje – s tem podpira razvoj zloglasnih spretnosti otroka. Hišni ljubljenček je primeren za otroke od 3. leta in lahko nosi težo do 70 kg. Paket vključuje napihljivo črpalko.

Dostava Mimovrste

Skakalne žoge in skakači

Skakači za otroke so odlično darilo za male razgrajače! Izbirajte med bogato ponudbo otroških skakačev in žog za skakanje v spletni trgovini mimovrste.com.

Skakače v obliki konja najdete pri znamki John. Preglejte tudi ponudbo drugih proizvajalcev, kot so Petite&Mars in Lamps.

Otroke lahko razveselite tudi z nakupom poganjalca ali tricikla.

^ Nazaj na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov, razvrščenih glede na ceno, najdete v kategoriji ugodni skakači.