Eden največjih srednjeevropskih spletnih trgovcev prevzel mimovrste=)

  • 3. december 2012

S petkom (30. 11. 2012) je nizozemski Netretail Holding (NRH) povečal lastniški delež in postal 100 % lastnik največje slovenske spletne trgovine mimovrste=). Gre za največjo investicijo na področju slovenske spletne trgovine.

Netretail Holding je eden največjih spletnih trgovcev v Srednji in Vzhodni Evropi ter upravlja s spletnimi trgovinami na Češkem, Slovaškem, Poljskem in Madžarskem, sedaj pa je v njegovi 100-odstotni lasti tudi največja slovenska spletna trgovina. Netretail je sicer postal manjšinski družbenik mimovrste=) že septembra leta 2011.

Direktor in ustanovitelj podjetja Netretail Holding Ondrej Fryc je ob tej priložnosti povedal: »Dobro leto odličnega sodelovanja z mimovrste=) je potrdilo pravilno odločitev vstopa na slovenski trg. Za investicijo v mimovrste=) smo se odločili, ker vidimo številne priložnosti za nadaljnji razvoj dejavnosti spletne trgovine v Sloveniji in velik potencial za nadaljnjo širitev v regiji. Podjetje mimovrste=) je v odlični pripravljenosti, za njim stoji uigran in strokovno podkovan tim ljudi. Navdušuje nas tudi dejstvo, da je organizacija mimovrste=) izredno usmerjena v zadovoljstvo kupcev.«

V zadnjih štirih letih je NRH dosegel znatno rast in okrepil svoj vodilni položaj na številnih pomembnih trgih e-prodaje v regiji Srednje in Vzhodne Evrope (poleg Slovenije upravlja spletne trgovine pod znamko MALL na Češkem, Slovaškem, Poljskem in Madžarskem).

V letošnjem juliju je nadzorni delež v Netretail holdingu pridobila podružnica južnoafriškega podjetja Naspers, MIH Allegro. Podjetje mimovrste=) pa je tako postalo eno izmed redkih, če ne celo edino slovensko podjetje, ki ima v svoji lastniški strukturi enega največjih internetnih velikanov.