Amarant Buča hokkaido Red kuri, ekološko seme

Amarant Buča hokkaido Red kuri, ekološko seme

Številka: 2716008
Odlična cena
Buča Red kuri (Cucurbita maxima) je zelo podobna sorti Hokaido. Ima živo oranžno meso in oranžno-rdečkasto lupino, ki se med kuhanjem zmehča, tako da se jo lahko poje. Plodovi tehtajo do 2 kg. Celoten opis
1,80 €
0,99 €
-45%
Dostava Mimovrste

Razprodano

Številka: 2716008

Predstavitev

Amarant Buča hokkaido Red kuri

  • Buča Red kuri (Cucurbita maxima) je zelo podobna sorti Hokaido. Ima živo oranžno meso in oranžno-rdečkasto lupino, ki se med kuhanjem zmehča, tako da se jo lahko poje. Plodovi tehtajo do 2 kg. Skladiščite jo lahko do februarja.
  • Buče lahko sejete v lončke v koncu aprila in jih presadite na stalno mesto, ko poženejo prvi pravi list, vendar ne pred koncem nevarnosti slane (15. maj), lahko pa jih takrat sejete direktno na stalno mesto. Pri sajenju na stalno mesto morate poskrbeti, da ima rastlina dovolj prostora, zato jih sadite na vsaj 50 cm.
  • Buče imajo rade močno zemljo, zato jih ne sadite na revna tla, zelo dobro pa uspevajo npr. na robu kompostnika. Prav tako buče slabo prenašajo sušo, zato jih med sušnimi obdobji občasno zalivajte.
  • Če želite veliko plodov na eni rastlin, jo morate vršičkati. Na glavni vreži odstranite vrh za prvimi devetimi listi, tako naredite tudi na prvih stranskih poganjkih. Na glavni vreži so namreč skoraj sami moški cvetovi, na prvih stranskih poganjkih je nekaj moških, nekaj ženskih cvetov, na drugih stranskih poganjkih pa so predvsem ženski cvetovi.
Amarant semena

Lastnosti

Čas setve: IV-VI

Čas presajanja: V-VI

Čas pobiranja pridelka: VIII-X

Razdalja med rastlinami/vrstami: 50 × 100 cm

Prezimi: NE

Potrebno zalivanje: občasno

Št. semen v g: 3–5

Količina semen: za 6 sadik

Optimalna temperatura za kalitev: 15–20 °C

Poreklo: EU

Dober sosed: blitva, čebula, fižol, grah, koruza, motovilec

Slab sosed: krompir

Poraba semena na ar: 100–140 zrn