Številka: 55988393
éS Kozmetična azelaična kislina 10 g (99 %)

éS Kozmetična azelaična kislina 10 g (99 %)

Partnerska prodaja
Azelaična kislina, kozmetika, 100 g (99 %) Št Celoten opis
Prihranite 0,05 € 4,84 € Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem.
4,79 €
Način in ceno dostave določi Greatstore
Prihranite 0,05 € 4,84 € Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem.
4,79 €

12.11.2026 predviden osebni prevzem od 8 €
12.11.2026 - 13.11.2026 predvidena dostava na dom od 8 €

Predstavitev

Azelaična kislina, kozmetika, 100 g (99 %)
Št. casa 123–99–9

Izdelek v obliki belega prahu za pripravo raztopine.

Topen v alkoholu, glikolu in vroči vodi. V drugih snoveh tvori prijetno suspenzijo.

Delovanje.

Azelaična kislina je naravna karboksilna spojina, ki jo pogosto najdemo v rastlinah, npr. v žitnih zrnih.

Uravnava številne „polmetabolne“ procese v človeškem telesu, vključno z zaviranjem izločanja sebuma in znoja na koži obraza (akne!!!), posvetlitvijo madežev, izenačitvijo tena kože in zaviranjem nastanka novih pigmentacijskih lezij.

Lahko upočasni procese keratinizacije povrhnjice, kar pomeni, da preprosto zmanjša nagnjenost kože k keratinizaciji.

Za razliko od drugih kislin običajno ne povzroča draženja, alergijske reakcije na to sestavino pa so redke.

Uporaba

Azelaična kislina je v obliki prahu in ni primerna za neposreden nanos na kožo. Priporočena koncentracija v kozmetičnih izdelkih je 1–20 %, celo 25 %.

V posvetljevalnih izdelkih ali kremah za akne ali mastno kožo zadostuje koncentracija 2–8 %; višje koncentracije se uporabljajo v izdelkih za kemični piling.

Izdelek se zelo slabo raztopi v vodi, veliko lažje pa v vroči vodi, glikolu in alkoholu. Lahko se doda tudi kremni osnovi (najbolje ga je najprej raztopiti v glikolu ali rastlinskem glikolu).

Pri delu s kislino v prahu nosite zaščito za dihala (priljubljeno masko) in zaščitite oči.

Shranjevanje.

Hranite pri sobni temperaturi, na senčnem mestu in zaščitite pred vlago.