Priboljški

Priboljški mačke motivirajo med treningom, služijo tudi kot prehransko dopolnilo in lahko koristijo zdravju mačk. Kateri priboljški za mačke so najboljši za vašega mačjega lovca? Svetovali vam bomo, kaj izbrati!

Prikaži več

Dentalni priboljški za mačke

  • Dentalni priboljški so zasnovani tako, da čistijo zobe, masirajo dlesni in zmanjšujejo nastanek zobnega kamna pri vaši mački. Primerne so za mlade in starejše mačke. Pri mačkah, ki imajo težave z zobmi, pomagajo izboljšati stanje zobovja.

Sušeno meso za mačke

  • Gre za kakovostne priboljške z visokim odstotkom koristnih hranil, ki se ohranijo zaradi nežnega postopka sušenja. Za večino mačk predstavljajo mamljivo in dišečo poslastico. Sušeno meso za mačke bi moralo predstavljati največ 10 % dnevnega vnosa hrane. Preostali del naj v glavnem sestavljajo kakovostni briketi za mačke.

Ribice za mačke

  • Sušene ribice za mačke vsebujejo veliko vitaminov in omega maščobnih kislin, koristijo dlaki, očem in zobovju. Mačke jih imajo rade predvsem zaradi mamljivega in izrazitega vonja.
Več informacij:

Mačke lahko zamotite tudi z interaktivnimi igračami za mačke, v katere skrijete drobne priboljške in tako mačko dodatno spodbudite za igro.

Mačje paštete in konzerve

  • Mačje paštete in konzerve imajo dišečo in mehko teksturo. Primerne so zlasti za starejše mačke, ki imajo težave z žvečenjem, pa tudi za mačke, ki imajo težave z zobmi.

→ Paštete in konzerve za mačke bi morale vsebovati vsaj 60 % mesa.

Palčke in dropsi za mačke

  • Palčke in dropsi za mačke pridejo prav zlasti kot nagrada pri treningu, ker jih lahko brez težav razdelimo na več kosov ali odmerjamo. Vendar nikoli ne prekoračite največjega dovoljenega dnevnega odmerka, ki je praviloma naveden na embalaži.

Mleko za mačke in mačje mladiče

  • Za razliko od običajnega kravjega mleka, mleko za mačke z zmanjšano vsebnostjo laktoze ne obremenjuje mačjega prebavnega trakta. Na trgu obstajajo tudi posebne vrste mleka za mladičke z uravnoteženim deležem mineralov in vitaminov.

Sestava priboljškov za mačke ter vsebnost koristnih in škodljivih snovi

Koristne snovi:

Vrsta sestavine Zakaj je škodljiva?
Kravje mleko Visoka vsebnost laktoze – mlečnega sladkorja. Obremenjuje mačji organizem.
Sol V večjih količinah obremenjuje ledvice in prebavni trakt.
Konzervansi Lahko povzročajo alergije.

*Preglednica je zgolj informativne narave.

Priboljški za mačke

Z izbiro kakovostnih priboljškov boste osrečili vsako mačko! Izbirajte med bogato ponudbo mačjih paštet, sušenega mesa za mačke ter mesnih palčk in dropsov za mačke. Priljubljene so tudi sušene ribice, ki mačke privlačijo zaradi edinstvenega vonja.

Odmerjanje priboljškov za mačke

Na vsakem pakiranju mačjih priboljškov mora biti naveden dnevni odmerek glede na težo mačke. Pri odmerjanju priboljškov upoštevajte tudi aktivnost mačke, njeno starost in zdravstveno stanje.

→ Osnovno mačjo prehrano sestavljajo briketi za mačke v kombinaciji z vrečkami za mačke ali mačjimi konzervami.