Adama Mansbach: Spravi se, jebenti, že spat
19,95 €

Darilna knjiga za starše ob kateri se bodo krohotali, čeprav jim bo šlo na jok. Knjižna uspešnica št. 1 na lestvici New York Timesa, Amazon.com, USA Today, Washington Posta, The Wall Street Journala in drugih revij.


Aimé Césair: Dnevnik vrnitve v rojstno deželo in izbrane pesmi, trda
20 €

18,60 €

V tej knjigi je prvič v slovenščini objavljena pesnitev (samogovor, pamflet, kolaž, itn.) Dnevnik vrnitve v rodno deželo, ob kateri je André Breton zapisal, da je njen avtor Aimé Césaire »črnec, ki rokuje s francoščino, kot ga danes ni belca, ki bi tako znal«.


Aleš Mustar, (U)sodno tolmačenje
12,10 €

Ker Musterjeva poezija ne ignorira realnega sveta, problemov sodobne (slovenske) družbe, temveč prav to surovo realnost pregnete in vnese v verze – po dolgem času je spet na pohodu angažiranost; tudi (literarni) revolt -, je z duhovnostjo ter svežim, izdelanim in izrazitim ironično-ciničnim tonom zanimiva. Še več, postala bo popularna, zlahka jo priporočiš v branje prijatelju. To pa zato, ker kljub občasni predvidljivosti in skoraj namerni všečnosti nastavlja premetene subverzivne limanice.


Ana Pepelnik, Utrip oranžnih luči na semaforjih
14,90 €

"Prepričan sem, da tale stavek: Moja poezija je odprta / naravnim dogodkom, ki se nekako nehote pojavi v pesmi ‚Žep v srcu‘, iz ust Ane Pepelnik zveni predvsem ironično, čeprav je za večino bralcev njenega prvenca seveda resničen, saj jo poznajo kot pesnico, ki je malce naivno odprta za snov vsakdanje izkušnje, s tem pa tudi za vsakršne jezikovne umazanije in nenatančnosti, ki jih ta izkušnja prinaša s sabo.


Andrej Brvar: Material, trda
24 €

22,32 €

Pesniška zbirka Material v kalejdoskopsko mešanico podob, občutij, zgodb in ironičnih komentarjev povezuje skrivnostno podobo sveta, ki se nudi pesnikovemu vzradoščenemu, a že tudi z leti izmodrenemu pogledu.


Andrej Hočevar, Privajanje na svetlobo
14,90 €

Poezija vedno laže, dviguje strogi kazalec stari Platon; Hočevar ga mehko dopolni – to je zato, ker poskuša povedati, s kakšno svežino je njeno belo krilo plapolalo v vročini.


Andrej Medved: Glanum
14,90 €

Brati poezijo Andreja Medveda je kot vreči pest fine mivke v zrak in opazovati, kako vsako zrnce posebej za trenutek negibno obvisi v praznini. Zato posamezna pesem ni zgolj zrno zase, temveč tudi del daljšega niza, nekakšne pesniške meditacije.


Barbara Piškur: Akacia
13 €

Ko odpremo platnice in se zazremo v čudežni svet Akacie, se potopimo v globine mojstrice poezije Barbare Piškur.


Barbara Piškur: Odsev
13,77 €

Barbara Piškur s svojo poezijo prevzame, vsrka celotnega človeka, ki jo prebira, ga odpelje vase, v svet nenadejanih čustvenih globočin … in ostane le še odsev.


Bob Dylan, Za zmeraj mlad, trda
21,99 €

20,45 €

Pesem Forever Young, v prevodu Jureta Potokarja Za zmeraj mlad, je Bob Dylan izdal na albumu Planet Waves (1974). V tem času je postala ena najbolj priljubljenih in poznanih Dylanovih pesmi.


Božidar Marot: AKATRIAN, Zbirka pesmi in misli
17,06 €

Božidar Marot s svojim pesniškim prvencem Akatrian na ogled postavlja več kot petindvajsetletno zapisovanje občutenj minulih zlatih časov, dnevnih razpoloženj, čustvovanj, premislekov o večnih in tudi trenutno aktualnih vprašanjih.


C. D. Wright: Skritost
19 €

C. D. Wright je priznana pesnica, pisateljica in predavateljica, rojena leta 1949 v ameriški zvezni državi Arkansas. Napisala je že več kot ducat knjig poezije in proze, za katere je prejela mnoge ugledne literarne nagrade.


César Vallejo,
16 €
15,60 €

Trilce velja za enega od mejnikov ne samo latinskoameriške, ampak tudi svetovne poezije 20. stoletja.


Cesare Pavese: Delati utruja
11 €

Cesare Pavese (1908–1950) je ena osrednjih osebnosti italijanske literature prve polovice dvajsetega stoletja. Živel je kratko in intenzivno življenje, ki so ga zaznamovali fašizem (zaradi levičarstva je bil zaprt) in pa nesrečna ljubezen. Politične in ljubezenske stiske so ga na koncu pripeljale do samomora.Prevod prinaša prvi širši izbor njegove poezije.


Denise Levertov: Potok in safir; Izbrane pesmi o religioznih temah
17 €

V tej knjigi so zbrane pesmi iz sedmih ločenih zbirk, najzgodnejša je iz leta 1978; čeprav vrstni red ni povsem kronološki, do neke mere kljub temu odseva moje postopno prehajanje iz agnosticizma v krščansko vero, prehajanje, ki zajema vase veliko dvomov in preizpraševanj, pa tudi pritrjevanja.


Dragan Jovanović Danilov: Plavam, ko me gledaš, izbrane pesmi
14 €

Dragan Jovanović Danilov (1960) je eden najvidnejših avtorjev sodobne srbske literature, ki ga cenijo tako literarni kritiki kot bralci. V svoji poeziji daje govoriti različnim svetovom, ki mu jih na neki nenavaden način uspeva prepletati, da delujejo kot skoraj hierarhično urejena celota.


Džemaludin Latić: Srebreniški inferno
24,90 €

Pismo iz Bosne za Danteja Alighierija

Srebreniški inferno je pesnitev v osemnajstih spevih, izpisanih v dantejevskih tercinah in v arhaični bošnjaščini, posuti s turcizmi in islamizmi do te mere, da je avtor dodal več kot dvesto večinoma semantičnih opomb.


Ekle Erb: Bezeg v taktu
19 €

Bezeg v taktu oblakov je prvi knjižni izbor poezije nemške pesnice Elke Erb v slovenskem jeziku. Izbor je pripravila pesnica sama in zajema pesmi treh starejših zbirk, ter njeno najnovejšo poezijo.


Esad Babačić: Odrezani od neba
15,90 €

Izmed vseh sodobnih slovenskih pesnikov je Esad eden izmed tistih, ki zna lakonično, z nekaj besedami zadeti v bistvo.


France Prešeren: Zdravljica, trda
16,95 €

Prešernova Zdravljica, ta čudovita hvalnica, je navdihnila tudi ilustratorja Damijana Stepančiča, ki je ustvaril pravo slikovno umetnino!


Franci Novak: Podnebne spremembe
25 €

Franci Novak je v pesniškem prvencu Otroštvo neba, leta 2011 nominiranem za Veronikino nagrado, bralčev pogled usmeril na pokrajino; avtor je v teh pesmih naznaten, tih opazovalec, slikar pejsaža. Narava prerašča človeško – to občutje je raztreseno tudi po zbirki kratke proze Podnebne spremembe, recimo v zgodbi ‚Literatura‘:‚(Z)azdelo se je, da so beli pravokotniki na prehodu za pešce krhke, izmuzljive plošče, ki plavajo na temni gladini.‘


Gašper Bivšek: Provinca. Mrak, trda
19 €

17,67 €

lesuniti: stakniti roke v naučeno molitev s prsti naprej kot kopja ost, leva iver desno iver objame, materija med členki rojeva sto-lično olesenelo zver


Gregor Podlogar, Milijon sekund bliže
12,48 €

V Milijon sekund bliže je pesnik zbral svoj pogled na svet. Na svet, ki ga je sam videl. Na mesta, ki jih je sam obiskal. Tako nam ponuja bežne misli, ki se mu utrinjajo, medtem ko se premika po enem od teh mest. Zaupa nam vpogled v dan tridesetletnega pesnika, spet malo kasneje sinično navrže ‚Nova napaka, novi časi‘ in se s samo dvema besedama, Jupiter in Saturn, obregne na politiko.


Gregor Podlogar: Vesela nova ušesa
10 €

Po tem, ko je bil pesniški subjekt Podlogar nekoč Milijon sekund bliže odgovorom na večna vprašanja (»Kaj je življenje? Kaj je življenje?«), je zdaj z Veselimi novimi ušesi veselo preskočil v samo bistvo biti.


Guillaume Apollinaire: Sončeva trobenta, mehka
12 €

To je zbirka prevodov poezije enega najbolj poznanih francoskih nadrealistov, ki je gibanju baje dal ime, predstavlja izbor pesmi iz Alkoholov, Kaligramov ter esej Novi duh in pesniki, ki ga je Apollinaire napisal malo pred smrtjo, leta 1918.


Guillevic: Zemljevôden
24 €

Terraqué je prva in najbrž najbolj (pri)znana zbirka francoskega pesnika Eugena Guillevica (1907 – 1997) . Izšla je leta 1942 in bila pozdravljena kot osvežujoča novost v francoski poeziji, kjer sta simbolistična in pozneje nadrealistična vizionarnost in narek podzavesti postajala utrudljiva oziroma kontraproduktivna.