Bob Dylan, Za zmeraj mlad, trda
21,99 € 9,10 €

Pesem Forever Young, v prevodu Jureta Potokarja Za zmeraj mlad, je Bob Dylan izdal na albumu Planet Waves (1974). V tem času je postala ena najbolj priljubljenih in poznanih Dylanovih pesmi.

Primož Čučnik: Mikado, trda
23 € 20,97 €

Čučnikova sedma samostojna pesniška zbirka se od bližnjih predhodnic razlikuje po čistosti zastavka, neelegičnem tonu, direktni vključitvi »večnih« pesniških vrednot in razmerij čustvo/um, fizika/metafizika, končno/neskončno ali prosti/vezani verz, ritem/poliritem, rima /aliteracija … Ta čistost in vse drugo pa je le skozi nasprotja … trka in se odbija, pada in se pobira v »vesoljnem drsališču«, ki se širi (zvok/tišina) z »ušesom v središču«.

Aimé Césair: Dnevnik vrnitve v rojstno deželo in izbrane pesmi, trda
20 € 18,23 €

V tej knjigi je prvič v slovenščini objavljena pesnitev (samogovor, pamflet, kolaž, itn.) Dnevnik vrnitve v rodno deželo, ob kateri je André Breton zapisal, da je njen avtor Aimé Césaire »črnec, ki rokuje s francoščino, kot ga danes ni belca, ki bi tako znal«.

Andrej Brvar: Material, trda
24 € 21,87 €

Pesniška zbirka Material v kalejdoskopsko mešanico podob, občutij, zgodb in ironičnih komentarjev povezuje skrivnostno podobo sveta, ki se nudi pesnikovemu vzradoščenemu, a že tudi z leti izmodrenemu pogledu.

Angeli, Tone Pavček (trda, 2012 (14. natis))
22,95 € 21,86 €

Pesnik Tone Pavček je, preden se je poslovil, dokončal svojo zadnjo pesniško zbirko, v kateri je spregovoril o angelih, ki so, tako kot ljudje, sila različni, a skoraj vedno pripravljeni, da storijo kaj dobrega …

Božidar Marot: AKATRIAN, Zbirka pesmi in misli
17,06 € 15,56 €

Božidar Marot s svojim pesniškim prvencem Akatrian na ogled postavlja več kot petindvajsetletno zapisovanje občutenj minulih zlatih časov, dnevnih razpoloženj, čustvovanj, premislekov o večnih in tudi trenutno aktualnih vprašanjih.

C. D. Wright: Skritost
19 € 17,31 €

C. D. Wright je priznana pesnica, pisateljica in predavateljica, rojena leta 1949 v ameriški zvezni državi Arkansas. Napisala je že več kot ducat knjig poezije in proze, za katere je prejela mnoge ugledne literarne nagrade.

Denise Levertov: Potok in safir; Izbrane pesmi o religioznih temah
17 € 15,50 €

V tej knjigi so zbrane pesmi iz sedmih ločenih zbirk, najzgodnejša je iz leta 1978; čeprav vrstni red ni povsem kronološki, do neke mere kljub temu odseva moje postopno prehajanje iz agnosticizma v krščansko vero, prehajanje, ki zajema vase veliko dvomov in preizpraševanj, pa tudi pritrjevanja.

Dragan Jovanović Danilov: Plavam, ko me gledaš, izbrane pesmi
14 € 12,76 €

Dragan Jovanović Danilov (1960) je eden najvidnejših avtorjev sodobne srbske literature, ki ga cenijo tako literarni kritiki kot bralci. V svoji poeziji daje govoriti različnim svetovom, ki mu jih na neki nenavaden način uspeva prepletati, da delujejo kot skoraj hierarhično urejena celota.

Ekle Erb: Bezeg v taktu
19 € 17,31 €

Bezeg v taktu oblakov je prvi knjižni izbor poezije nemške pesnice Elke Erb v slovenskem jeziku. Izbor je pripravila pesnica sama in zajema pesmi treh starejših zbirk, ter njeno najnovejšo poezijo.

Esad Babačić: Odrezani od neba
15,90 € 14,50 €

Izmed vseh sodobnih slovenskih pesnikov je Esad eden izmed tistih, ki zna lakonično, z nekaj besedami zadeti v bistvo.

Gašper Bivšek: Provinca. Mrak, trda
19 € 17,31 €

lesuniti: stakniti roke v naučeno molitev s prsti naprej kot kopja ost, leva iver desno iver objame, materija med členki rojeva sto-lično olesenelo zver

Gorazd Kocijančič: Od Talesa do tebe
24 € 21,87 €

Pesniška zbirka Od Talesa do tebe ni le mešanje književnih zvrsti, žanrski hibrid, ampak zlitje zgodovine filozofije in poezije.

Guillevic: Zemljevôden
24 € 21,87 €

Terraqué je prva in najbrž najbolj (pri)znana zbirka francoskega pesnika Eugena Guillevica (1907 – 1997) . Izšla je leta 1942 in bila pozdravljena kot osvežujoča novost v francoski poeziji, kjer sta simbolistična in pozneje nadrealistična vizionarnost in narek podzavesti postajala utrudljiva oziroma kontraproduktivna.

Ivo Svetina: Oče, tvoje očl gorijo
19 € 17,31 €

Naslovna sintagma Svetinove nove pesniške zbirke Oče, tvoje oči gorijo bralca popelje vse do Knjige očetove smrti (1990), ki se konča tam, kjer se pričujoča zbirka (ponovno) začenja – sled soli, ki zaskeli v očesu, spet zagori v ognju.

Jaka Tomc: Mali užitki
10 € 9,11 €

To ni običajna pesniška zbirka. Vsi, ki pričakujete neskončno nizanje nerazumljivih metafor, ki so žal nekakšna stalnica sodobne slovenske poezije, si lahko to mirno izbijete iz glave.

José Ángel Valente: Fragmenti prihodnje knjige
20 € 18,23 €

Španski pesnik, pisatelj, literarni krik in esejist José Ángel Valente (1929–2000), se je ob pisanju poezije vse življenje posvečal tako prevajanju del največjih evropskih pesnikov, kot tudi preiskovanju in esejističnemu obravnavanju temeljnih mističnih piscev ter njihovega razmerja do pesniškega jezika in njegovih meja.

Jure Detela: Zbrane pesmi, 1. in 2. del
49 € 44,67 €

Zbirke in zapuščina 1. in 2. del Knjiga vsebuje pesmi, verzne fragmente in osnutke Jureta Detela, vključene pa so tudi vse tri njegove doslej objavljene pesniške zbirke ter revialno objavljene pesmi.

Milan Dekleva: Darwin gre v jedilnico
19 € 17,31 €

Darwin going dining

Darwin gre v jedilnico prinaša vrhunce iz poezije tretjega tisočletja uglednega slovenskega pesnika Milana Dekleve.

Milan Dekleva: Gestalt, trda
19,90 € 18,14 €

Edina determinanta, ki obstaja kljub novodobnim dognanjem (neo) fizikalnih teorij še vedno najbolj izmuzljiva in nepredvidljiva, je čas.

Miran Zorn: Pod sencami neba
14,86 €

Pod sencami neba, četrta pesniška zbirka pesnika Mirana Zorna, je „zbirnik bolje uspelih poezij“ iz prvih treh zbirk in njegove nove poezije nastale v letu 2012.

Miran Zorn: V odsotnosti sanj
20,80 € 18,96 €

Zornovo pesnjenje navdihuje predvsem ljubezenska motivika, hkrati pa so prisotni tudi sociološki, socialni, psihološki motivi ter motivi iz narave in okolja bivanja.