Marjan Kordaš: Eros in psihe
19,90 €

Zadnji kos!

Avtor verjame, da je prek erotičnega odnosa v ljubezni med moškim in žensko mogoče prepoznati in končno tudi ponotranjiti vsa etična spoznanja človeške humanistične tradicije.

Zoran Smiljanić: Hardfuckers
30 € 27,90 €

Ponatis kultnega, nepozabnega in provokativnega stripa Hardfuckers! Se je v vseh teh letih po njegovem nastanku kaj spremenilo? Nam politika še vedno prodaja ista jajca? Se lahko iz stripa kaj naučimo?

Matjaž Čačovič: Droga in jaz
19,90 €

Knjiga s pomenljivim naslovom Droga in jaz je zanimivo in poučno branje, ki ga je Matjaž Čačovič kot dolgoletni direktor oblikoval in se dokazal tudi kot mojster pisane besede.

Dušan Marolt: Čips in telenovele
12 €

Tretja knjiga priznanega in nagrajenega pisatelja in pesnika Dušana Marolta. Po dveh pesniških zbirkah se je podal v svet kratkih zgodb, v katerih pride do izraza ves njegov talent.

Jože Rozman: Čar vina
27 €

Popolna knjiga, v katero se lahko ob kozarcu dobrega vina poglobite sami ali o njej razpravljate v krogu najbližjih, tistih, s katerimi je vino tudi najlepše deliti.

Kristina Kočan: Šivje
19 €

Knjiga Kristine Kočan predstavlja gobelin bogatih odtenkov, ki s spretnim nitenjem izvezuje samosvojo ritmizacijo, tvorjenje novih izrazov in lomljenje verzov, v katerih je kot poseben nosilec težišča posamezna beseda.

Aleš Štegar: Na kraju zapisano 5
10 €

Kochi, Indija

Tokrat se je prepustil domačinom – voznikom rikš – in skozi njihove oči odkrival skrivnosti kraja, ki je poln notranjih nasprotij in zunanjih lepot.

Ana Maria Shua: Čudesa cirkusa
22 €

Nenavaden primer zelo kratkega romana o cirkuških akrobatih in umetnikih – mitoloških bitij in oseb, ki so se pojavili v napačni literarni zvrsti.

Ana Schnabl: Razvezani
21 €

Kratke zgodbe katerih protagonisti so fant na travi, dekle z anoreksijo in še drugi z osebnega ali družbenega roba, ki namesto ciničnega razgrajevanja lastnega položaja vzpostavljajo do svojih težav drugačen odnos.

Chantal Louis: Monika Hauser - Začenjam vedno znova
34,99 € 24,99 €

Kdo je ženska, ki je v bosanski vojni vihri ustanovila prvo Medico Zenico za pomoč ženskam – žrtvam seksualiziranega nasilja? Kako pogumna je zdravnica, ki javno zahteva opredelitev sodstva do posilstva kot najnizkotnejše oblike etničnega čiščenja? Začenjam vedno znova – biografija Monike Hauser izpod peresa novinarke Chantal Louis.

Dr. Milica Kač (1953-2014)
10 €

Spominski zbornik v prvem delu prinaša besedila dr. Milice Kač iz izbora, ki ga je naredila sama in v knjižni obliki podarila bratu leto pred svojo smrtjo, v drugem delu pa zapise članov in sodelavcev KUD LOGOS.

Evald Flisar: Antigona zdaj, trda
18,90 € 17,58 €

Tragedija

Evald Flisar v svoji Antigoni prodaja zelo temno in pesimistično podobo našega časa in sveta. Morda nam slika, tako kot Cankar, temo, da bi si naše oči še toliko bolj zaželele luči.

Feri Lainšček, Peter Rezman, Dušan Dim, Esad Babačić, Jože Hudales: Jezero na robu mesta
15 € 13,95 €

„S knjigo Jezero na robu mesta želimo prav to: objemu časa iztrgati dogodke, ki so zaznamovali mestno zgodovino, vtisnili pečat ljudem. Pišemo pa tudi, da bi ustvarili nekaj novega. Objavi dokumentarnih materialov bomo dodali raznolike kratke zgodbe uveljavljenih avtorjev. In ko se izmišljene zgodbe združijo s skrivnostnim robom mesta, lahko pride do presenečenj! Bralci naj bodo pripravljeni. Skupaj z njimi bomo pisci skušali poiskati ključe, ki odpirajo vrata v skrite prostore – tudi takšne, ki so se zdeli že davno potopljeni.“ (Dušan Dim)

Gregor Jazbec: Takle mamo
11,90 € 11,07 €

Življenje 20. MOTB skozi humor (izbor glasil bataljonskega psihologa Gregorja Jazbeca iz let od 2002 do 2007)

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo nekdo na poseben način opisal »najstniško« obdobje Slovenske vojske na poti dozorevanja v profesionalno vojaško organizacijo. Verjetno ni naključje, da se je za to odločil vojaški psiholog, ki je v enoti delil usodo s soborci in je moral že po naravi dela skrbeti za njihove »duše«.

Ivan Cankar: Podobe iz sanj
29 €

Podobe iz sanj so Cankarjeva zadnja zbirka kratke proze in njegova poslednja knjiga, v kateri pisatelj z metaforično in simbolno močno obteženo govorico spregovori o vojnih grozotah in slutnji lastnega konca.

Ivan Tavčar: V Zali
12,23 €

V Zali je eno izmed temeljnih del slovenskega klasika Ivana Tavčarja, s katerim je pisatelj dosegel enega izmed vrhuncev svoje pripovedne umetnosti. Delo je pisano v obliki okvirne pripovedi, v katero so vložene štiri zgodbe. Prva zgodba o kanoniku Amandu ima zgodovinsko obeležje protireformacijskih bojev, ostale tri pa imajo izrazito kmečko tematiko. Pisatelj, kaplan Andrej in trije domačini se udeležijo v Zali lova na divjega petelina.

izbrala Silvija Borovnik: Kliči me po imenu
35 € 32,55 €

Izbor iz krajše proze slovenskih avtoric

Izbor krajše proze slovenskih pisateljic Kliči me po imenu prinaša osemintrideset črtic, novel ali odlomkov iz nekoliko daljših del, ki so napisana v posebni, fragmentarni obliki. Knjiga je nastajala ob zavesti, da Slovenci svoje literarne ustvarjalke, tako starejše kot sodobne, premalo poznamo in da njihova dela niso dovolj uzaveščena.

Jani Virk: Med drevesi
23 €

Med drevesi je zbirka sedmih zgodb, ki opisuje življenjske zgodbe na videz povsem nepovezanih posameznikov, toda pozornemu bralcu ne bo ušlo, da je – kot vedno znova ugotavljamo – svet manjši, kot se zdi, in da nas vesoljne niti povezujejo na presenetljive načine.

Janko Kos: Misliti Cankarja
27 €

Knjiga Misliti Ivana Cankarja prinaša izbor Kosovih razprav, v katerih obravnava velike teme, probleme in kontroverze Cankarjevega opusa, in sicer na ozadju evropskih duhovnih in socialno-političnih tokov, vse od liberalizma, ničejanstva pa do socializma in prenovljenega krščanstva.

Jelena Lengold: Sejemski človek
24,90 €

Jelena Lengold v zbirki kratkih zgodb Sejemski čarovnik bralca vedno znova preseneča, tako z dramaturško premišljeno zasnovano zgradbo pripovedi kot s presenetljivimi menjavami leg, slogovnih postopkov in žanrov, pri čemer se izkaže za lucidno poznavalko notranjih demonov in vzgibov. Torej previdno: če si boste ob branju prve zgodbe odločno zarisali horizont pričakovanja, se zna zgoditi,da se bo ta pred koncem knjige še nekajkrat povsem spremenil.

Jože Zupan, V objemu besede
19 €

Tako se zaokroža pot, ki jo je Gorenjec prehodil od prvih korakov po zasneženi pokrajini k razkošju knjig na svojem iskanju lepote: ko se je naposled udomil v Šentrupertu med besedami, likovnimi pisavami, mladimi bralci in ustvarjalnimi učitelji na Dolenjskem. (dr. Igor Saksida)

Junot Diaz: Potopljen
29,99 € 27,89 €

Deset zgodb nas popelje v čustveno plat ljudi, ki ponovno vzpostavljajo svojo ameriško identiteo.

Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe
23 €

Tramvajkomanda prinaša štirinajst kratkih zgodb, ki se razlikujejo tako po obsegu kot tudi stilsko in vsebinsko; vse pa povezuje sočen jezik, prefinjen smisel za tragikomično in pa strast do razkrinkavanja najbolj rudimentarnega v človeški naravi – kvalitete, ki delajo pisanje Lucije Stepančič nezamenljivo.

Marjan Žiberna: Kdo gleda prozo?
15,90 €

Marjan Žiberna v svojem petem literarnem delu, zbirki kratkih zgodb z naslovom Kdo gleda prozo?, tematizira številna vprašanja sodobnega sveta.

Matjaž Lunaček: Beatus ille qui ...
21 €

Literarni prvenec Beatus ille qui… je zbirka kratkih zgodb, literarnih slik, ki jih uvaja znameniti Horacijev verz. Protagonisti so neobičajni ljudje, mestoma dobijo svoj glas tudi svoj glas tudi živali, dogajanje se giblje od posnetkov realnosti do prestopov v fantazijske sfere.

Miha Mazzini: Pohlep
19,90 €

Pohlep je nova zbirka kratkih zgodb mojstra Mihe Mazzinija, ki se prav v tej zvrsti lahko pohvali s številnimi mednarodnimi objavami in nagradami, med drugim s prestižno ameriško nagrado Pushcart.

Mircea Cǎrtǎrescu: Zakaj ljubimo ženske
23 € 21,39 €

Tisti, ki so avtorjev osupljiv literarni talent odkrili v Nostalgiji, bodo takoj segli tudi po tej knjigi s pomenljivim naslovom Zakaj ljubimo ženske?, ki je bila v času izida bolje prodajana od Brownove Da Vincijeve šifre!

Monika Kropej Telban: Smeh je pol zdravja
24,99 €

Navihane in šaljive slovenske ljudske pripovedi

Navihane in šaljive slovenske ljudske pripovedi so kratke lahkotne pripovedi komične vsebine, namenjene zabavi in satiri, ki pogosto vsebujejo tudi življenjsko modrost ali globlje sporočilo

Naomi Howarth: Zgodba o vrani
21,99 €

Zgodbo o vrani je zapisala in ilustrirala škotska avtorica Naomi Howarth,navdih zanjo pa je našla v indijanski pripovedki ljudstva Lenni Lenape.

Roberto Bolaño: Telefonski klici, trda
26 € 24,18 €

„Pesnik lahko prenese vse. Kar je enakovredno, kot če bi rekli, da človek lahko prenese vse. Vendar to ni res: le malo je stvari, ki jih človek lahko prenese. Zares prenese.“