Gorazd Gorišek: V zasnežene gore
26,90 €

Naše police je obogatil nov vodnik po zasneženih slovenskih gorah. Predstavljenih je 55 tur in je namenjen širšemu krogu uporabnikov.

Smilla Lynggaard: Otroci z močno voljo
19,90 €

Življenje z otrokom z močno voljo ni vedno preprosto. Ta knjiga vam bo pomagala ustvariti družinsko življenje, ki bo upoštevalo potrebe staršev in otrok, ne da bi bilo zaradi tega treba opustiti tisto, kar je v družini najpomembnejše.

Sven Nordqvist: Findus se odseli
17,99 €

Petterson se je naveličal Findusovega zbujanja ob 4ih zjutraj, zato zagrozi, da bo premaknil njegovo posteljo ven iz hiše. Bo Findusu všeč, da živi čisto sam?

Cassie Mendoza-Jones: Vse je v redu
25 €

Cassie Mendoza-Jones je avtorica uspešnice Biti jaz. V knjigi Vse je vredu nam ponuja zmožnost, da pogledamo na svoje življenje iz drugačnega zornega kota, da začnemo zaupati svoji poti in se predamo sanjam.

Ana Rozman: Prvo leto mama
19,90 €

Osebna izkušnja prvega leta materinstva Knjiga pripoveduje o lepih trenutkih, ki jih dobi mati, pa tudi o tistih, ki sicer ostanejo zamolčani.

Andraž Rožman: Trije spomini
24,90 €

Trije spomini pripovedujejo zgodbo sirskega pesnika Mohamada Al Munema in njegove palestinske družine, njene sreče, nesreče in skoraj neverjetnih dramatičnih obratov usode.

Andreja Peklar: Luna in jaz
16,90 €

Andreja Peklar, avtorica večkrat nagrajene slikanice o velikem ptiču Ferdu, nam tokrat pripoveduje zgodbo o nenavadnem prijateljstvu med luno in deklico. V svoji nadvse poetični, čarobni in nežni slikanici ‚Luna in jaz‘ nas opozarja na drobne čudeže narave.

Anita Hrast: Miška Pariška
19,99 €

Pravljica pripoveduje o vrednotah kot so ljubezen, družina, prikazuje odnos do narave, odnos do mestnega življenja in življenja na podeželju.

Barbara Bajd: Moje prve spomladanske cvetlice
18,90 €

Preprost določevalni ključ Priročnik napolnjen z opisi pomladanskih cvetlic je namenjen ljubiteljem narave za opazovanje in prepoznavanje podrobnosti ter osvajanju botanike.

C. J. Sansom: Ukinitev, 1. knjiga
15,99 €

Zbirka Matthew Shardlake, 1. knjiga Reformator Matthew Shardlake bo skupaj s svojim varovancem poskušal rešiti umor kraljevega komisarja.

Care Santos: Laž (Mentida)
25 €

Xenia je radovedna najstnica in uspešna dijakinja, ki sanja o študiju medicine, a v zadnjem času je šola ne zanima preveč, saj se zaljubi v fanta, ki ga je spoznala preko spleta. Ker bi ga rada spoznala tudi v živo se odloči, da ga bo poiskala.

Danilo Kiš: Homo poeticus
27 €

Izbor esejev in intervjujev Danila Kiša se v različnih oblikah in variacijah objavlja, prevaja in ponatiskuje že desetletja. Razlog je gotovo tudi v tem, da je avtor žanr eseja izmojstril do popolnosti.

Donald Laksched: Notranji svet travme
35 €

V Notranjem svetu travme Donald Kalsched raziskuje notranji svet sanjskih in fantazijskih podob, s katerimi se srečuje pri ljudeh, ki so pretrpeli neznosne življenjske izkušnje.

Emil Filipčič: Moto
24 €

Filipčičev novi, že šesti pri Beletrini objavljeni roman nosi naslov Moto, kar je tudi vzdevek njegovega osrednjega protagonista, gibalca pripovedi. Vendar to še ne pomeni, da so se zmotili vsi tisti, ki so ob naslovu najprej pomislili na prepoznavni moto Filipčičevega proznega opusa, saj roman prav gotovo ne bo razočaral njegovih ljubiteljev.

Eric Vuillard: Dnevni red (fabula 2019)
15 €

‚Dnevni red‘ je zelo kratek, a intenziven zgodovinski roman, ki v središče postavlja Hitlerjev vzpon na oblast, predvsem njegove prve zunanjepolitične poteze, med katere sodi priključitev Avstrije (anšlus).

Evald Flisar: Poglej skozi okno
19,90 €

Poglej skozi okno. Vidiš neznanca, ki se naslanja na drevo in zre proti hiši? Niti ne slutiš, da ti bo neznanec postavil življenje na glavo.