Alenka Menard (Srńćna bralka): Ena za zańćetek
17 ‚ā¨ 15,81 ‚ā¨

Ena za zańćetek je zbirka kratkih zgodb, razdeljenih na tri dele. V¬†prvem delu je govor o¬†knjigah, v¬†drugem o¬†duhovnosti, v¬†tretjem pa so razmiŇ°ljanja avtorice na razne¬†teme.

Alma M. Karlin: Z Almo v svet 2: Vodna vrba
12,90 ‚ā¨

Drugo delo v¬†seriji Z¬†Almo v¬†svet je prvi slovenski prevod iz zapuŇ°ńćine Alminega leipziŇ°kega zaloŇĺnika Maxa M√∂hringa. Avtorica v¬†Ňĺenskem liku mlade Kitajke preprińća s¬†svojo sońćutnostjo, opisi neŇĺnih ljubezenskih ńćustev in globokih duhovnih spoznanj.

Damjana Kenda Hussu: Adijo, hotel mama
22,90 ‚ā¨

Trpko-sladka zgodba o¬†druŇĺinskih zadevah, prijateljskih in partnerskih navezah na ońćarljiv nańćin razkriva prizadevanja 32-letnega Doriana na poti v¬†samostojno Ňĺivljenje, ko konńćno, tako pozno in tipińćno za slovenske mlade, zapusti hotel¬†mama.

Jaka Tomc: 720 utripov srca
18 ‚ā¨

Kriminalist Rok JazbinŇ°ek med razbijanjem mednarodne mreŇĺe trgovcev z¬†drogo naleti na nenavadno odkritje, ki mu postavi svet na glavo. Se mu upate pridruŇĺiti na njegovem potovanju, polnem neprińćakovanih preobratov, Ň°okantnih zapletov in Ňĺivljenjskih naukov?

Potonjena deŇĺela: izbor poezije iz Bukovine
25 ‚ā¨

Antologija prinaŇ°a poezijo Bukovine, do leta 1919¬†kronske deŇĺele habsburŇ°ke monarhije. Pokrajina je bila med obema vojnama del Romunije. Leta 1940¬†so jo zasedle sovjetske ńćete, danes pa pripada Ukrajini.