Kletke za prevoz psov Trixie

Boks boste potrebovali, ko psa peljete na potovanje, izlet ali k veterinarju. Nepogrešljiv je tudi pri prevažanju psa z letalom. Boks zagotavlja, da boste vi in vaš pasji prijatelj na poti varni. Poglejmo, kaj je treba upoštevati pri izbiri takšnega boksa.

Prikaži več

Kako izbrati boks za psa?

Varnost je temeljna značilnost, ki jo je treba pri izbiri upoštevati. Hkrati mora biti boks udoben in praktičen.

Na kaj paziti pri izbiri boksa za psa:

 • Material
 • Dimenzije
 • Konstrukcija
 • Razmerje med kakovostjo in ceno
NAMIG!

Na poti vam bodo prav prišla tudi antiparazitna sredstva za pse in nosilne torbe in nahrbtniki!

Plastični boksi za pse

Priljubljeni in praktični zlasti za vožnjo z avtomobilom. Nekatere različice imajo dodana kolesa za preprosto prevažanje. Kovinska vratca so običajno nameščena zgoraj ali ob strani. Plastični boksi so primerni za večje in manjše pse.

Prednosti in slabosti plastičnih boksov za pse

+ preprosto vzdrževanje, praktična izvedba - gladka površina, psu se lahko zdrsne
+ razmeroma trpežni, dolga življenjska doba
+ mnogo različic
+ odlično razmerje med kakovostjo in ceno

Tekstilni boksi za pse

Mehki boksi iz tekstila so lahki in priročni. Na tržišču so na voljo v vseh različnih velikostih. Odpiranje je lahko zgoraj ali ob strani, boks se zapenja z zadrgo, v vogalih je običajno podložen s plastiko, vrhnja plast je iz najlona. Niso primerni za avtomobil.

Prednosti in slabosti tekstilnih boksov za pse

+ praktični in razmeroma varni - v slučaju močnega udarca se deformirajo
+ lahko jih zložimo - zahtevnejše vzdrževanje
+ običajno nepremočljivo dno
+ zračni in udobni

Transportne kletke za pse

Kletke za pse so priljubljene tudi za domačo uporabo, kar se tiče transporta, so primerne zlasti za letalski prevoz v prtljažnem prostoru. Za transport z avtomobilom material ni dovolj trpežen.

Prednosti in slabosti kletk za pse

+ zračne in razmeroma trdne - manj trpežne
+ primerne za letalski prevoz - za psa niso ravno udobne
- nekatere ni mogoče razstaviti

→ Na tržišču obstajajo tudi druge vrste boksov, ki jih delimo glede na njihovo namembnost:

Prenosni boksi za kolo in kolesarske prikolice za pse

Z njimi boste pasjega prijatelja lahko odpeljali tudi na izlet s kolesom. Primerni zlasti za manjše pasme, pritrdimo jih na krmilo ali nosilec. Obstajajo tudi prikolice za večje pse, ki imajo kolesa in jih lahko priključimo na kolo in vlečemo za sabo.

Boks za prevoz psa v avtomobilu

Najustreznejši so plastični boksi, saj so najvarnejši. Pri izbiri se osredotočite na rezultate varnostnih preizkusov (crash testov) za preverjanje varnosti boksa.

Boks za prevoz psa z letalom

Boksi za letalski prevoz morajo ustrezati predpisom glede dimenzij in drugih zahtev, kot so neprepustno dno, trdna konstrukcija, dovolj prostora za psa in zadostno zračenje, izbirajte bokse s certifikatom za letalski prevoz.

Več informacij:

Na tržišču boste našli tudi tekstilne nosilne torbe in nahrbtnike za pse in mačke. Vendar ne pozabite, da ne zagotavljajo varnosti pasjega ljubljenčka in služijo bolj za prenašanje manjših psov ali njihovo prevažanje z javnimi prevoznimi sredstvi. /p>

Dimenzije boksov za pse

Dimenzije boksa izbirajte ob upoštevanju dejstva, da bi se moral pes v boksu brez težav postaviti na noge, se uleči in obrniti. Prevelik boks nasprotno poveča tveganje, da bo v primeru nesreče prišlo do poškodb.

→ Če kupujete boks, ko je pes še mladič, računajte na njegovo končno velikost, tako se izognete kasnejši potrebi po nakupu večjega boksa.

Konstrukcija boksov za pse

Pri izbiri pasjega boksa priporočamo podrobno preučiti tudi druge pomembne prvine izdelka:

 • Vratca – najbolj praktična so vratca iz plastike ali kovine, ki so preprosta za vzdrževanje, idealno nameščena na boku ali ob straneh, vratca iz tekstila so pogosto opremljena s praktično mrežico za zračenje
 • Zaklepanje vratc – naj bo kakovostno in trdno, pri boksih iz tekstila gre običajno za zadrgo
 • Držalo – olajša prenašanje boksa, ročaj naj bo fiksen, nekatere različice po potrebi lahko zložimo
 • Pritrdišča varnostnih pasov – zelo pomembno za pravilno in varno pritrditev na zadnjih sedežih avtomobila, preprosto s klikom pritrdimo v zapirač varnostnega pasu

Cena boksov

Če psa nameravate pogosto prevažati, vam priporočamo nakup kakovostnega boksa z dolgo življenjsko dobo, ki bo zagotovil udobje in varnost vašega ljubljenčka.

Cena boksov za pse je odvisna od vrste, kakovosti materiala in oblike.

 • Do 20 EUR – po tej ceni lahko kupite plastične bokse za manjše pse brez certifikata za zračni promet ali tekstilne torbe za prenašanje psov
 • 40 – 80 EUR – kupite lahko plastične bokse, bokse iz tekstila ali kletke za manjše ali srednje pse, ki pogosto vključujejo kakovostna držala ali pritrdišča za varnostni pas, v tej cenovni kategoriji boste našli tudi bokse z certifikatom za letalski promet ali s kolesi
 • Nad 100 EUR – izbirate lahko med kakovostnimi boksi iz plastike ali tekstila in kletkami za srednje ali velike pse z dovršenimi dodatki, v ponudbi boste našli tudi kolesarske prikolice za pse
 • Znamka
  Trixie
  ×
-19%
Trixie potovalni zaboj CAPRI I, siv
771x

Trixie potovalni zaboj CAPRI I

19,96 €
15,99 €

Potovalni plastični zaboj za prenašanje psov, mačk in drugih malih živali.

Dostava Mimovrste
Trixie potovalni zaboj Capri III, siv
117x

Trixie potovalni zaboj Capri III

27,99 €

Plastični potovalni zaboj za pse, mačke ali druge domače ljubljenčke. Primeren je za živali s težo do 12 kg. Dimenzije 61 × 40 × 38 cm.

Dostava Mimovrste
Trixie transportni zaboj za ljubljenčka CAPRI 2 XS-S 37 x 34 x 55 cm, siva/lila
1x

Trixie transportni zaboj za ljubljenčka CAPRI 2 XS-S 37 x 34 x 55 cm, siva/lila

27,60 €
24,99 €

Transportni zaboj za živali do 8 kg. Zaboj je zelo praktičen, zahvaljujoč vratom, ki se enostavno odpirajo, v celoti iz umetne mase in majhnemu prostoru za shranjevanje. Trixie CAPRI 2 XS-S 37 × 34 × 55 cm je zaradi svoje zračnosti žival udobna. Preprosto prenašanje zahvaljujoč ročaju.

Dostava Mimovrste
Trixie Capri transportna škatla XXS, 26x25x39cm, siva/zelena
8x

Trixie Capri transportna škatla XXS, 26x25x39cm, siva/zelena

12,99 €

Transportna škatla, namenjena glodalcem (zajci, morski prašički). Vzdolžne odprtine na strani zagotavljajo veliko svetlobe in kroženje zraka. Trixie Capri XXS transportna škatla je spredaj opremljena s plastičnimi vrati. Enostavno vzdrževanje zahvaljujoč pralnemu materialu.

Dostava Mimovrste
Trixie Be Eco Capri 1 transportna škatla, XS 32x31x48cm, siva/zelena
4x

Trixie Be Eco Capri 1 transportna škatla, XS 32x31x48cm, siva/zelena

16 €
14,99 €

Prenosna škatla, ki je izdelana iz reciklirane plastike. Zahvaljujoč rešetki na vratih in vzdolžnim odprtinam ob strani bo škatla živalim zagotovila dovolj svetlobe in zraka. Trixie Be Eco Capri 1 je enostavna za uporabo z ročajem in je praktična za vzdrževanje. Privlačna sivo-zelena oblika.

Dostava Mimovrste
Trixie Be Eco Capri transportna škatla, siva/zelena, XS-S 37 x 34 x 55 cm
6x

Trixie Be Eco Capri transportna škatla, siva/zelena

27,80 €
24,99 €

Transportni zaboj za pse je izdelan iz reciklirane plastike. Ima praktičen ročaj, ki omogoča lažje nošenje. Trixie Be Eco Capri transportna škatla je primerna za pse z največjo težo 8 ali 12 kg.

Dostava Mimovrste
Trixie Front-Box transportna košara za krmilo, 38x25x25cm, siva
4x

Trixie Front-Box transportna košara za krmilo, 38x25x25cm, siva

37,10 €
31,99 €

Transportna škatla primerna za majhne in mini pasme. Lahko jo enostavno pritrdite z najlonskim trakom na kolo. Izdelana je iz trpežnega poliestra. Trixie Front-Box transportna košara za krmilo 38×25×25cm, siva je praktična zaradi odstranljive oblazinjene podlage in najlonskih zank na straneh.

Dostava Mimovrste

Boksi za pse

Že veste, kateri boks za pse bo prava izbira za vašega ljubljenčka? V spletni trgovini mimovrste lahko izbirate med kakovostnimi in ugodnimi boksi za pse!

Bokse za pse vseh vrst boste našli pri proizvajalcih Ferplast, Tommi ali Trixie. Želite boks iz tekstila? Kakovostne bokse iz tekstila izdeluje Maelson.

Privoščite svojemu ljubljenčku varno in udobno potovanje!

^ Nazaj na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodni boksi za pse.