Delate
od doma?

Uredite si domačo
pisarno po meri

Nasveti za učinkovito delo od doma

1. Obnašajte se, kot da greste v službo

Brez ugašanja redne budilke in daljšega poležavanja v postelji. Držite se rutine, ki jo je vaše telo navajeno. Čeprav boste delali od doma, se vseeno preoblecite iz pižame :-). Delo od doma bo veliko lažje, če boste obdržali rutino, ki ste je vajeni. Ko niste v neposrednem stiku s sodelavci, zna pasti tudi vaša motivacija za delo. Vsak dan izmenjajte nekaj osebnih sporočil iz domače pisarne, preko video klica spijte kavo, pa bo takoj lažje.

2. Določite svoj delovni prostor

Nimajo vsi tega razkošja, da bi imeli doma ločeno pisarno, še posebej, če od doma dela tudi partner. Toda majhen kotiček, ki ga oblikujete po vaših željah, bo dovolj. Opremite svoj delovni prostor tako, kot ga imate v službi.

3. Pomislite na hrbet

Kavč ali najljubša sofa je odlična za hitro odgovarjanje e-pošte ali enourni počitek s knjigo. Če pa tam sedite osem ur dnevno, se bo vaša hrbtenica kmalu začela pritoževati. Poiščite stol, ki omogoča, da sedite v pravem položaju.

4. Ločite delo od zasebnega življenja

Ne začnite dneva za branjem e-pošte, ko ste še v postelji, ravno tako pa ne berite knjige med delovnim časom. Odstranite zunanje dejavnike - nekaterim pomaga že, če zaprejo vrata, drugi uporabijo ušesne čepke. Z družino se dogovorite, da vas ne smejo motiti, če nosite slušalke – tako bodo točno vedeli, kdaj imate službeni klic ali pomembno delo.