Ameriški hladilniki

Ameriški hladilniki so odlična izbira za večje družine ali tiste, ki radi nakupujejo večje količine živil naenkrat. Ponujajo predvsem veliko prostora za hlajenje in zamrzovanje, izrazit slog in veliko drugih praktičnih funkcij. Kako izbirati ameriški hladilnik in katere lastnosti pri tem upoštevati?

Prikaži več

Kakšne vrste ameriških hladilnikov poznamo?

Dvovratni ameriški hladilniki (Side By Side)

Hladilnik z dvojnimi vrati. Ena polovica je namenjena hlajenju, druga zamrzovanju.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »Side by Side«

+ preprost dostop do hladilnika in zamrzovalnika - večje izgube hladnega zraka pri odpiranju cele polovice vrat
+ popolna preglednost shranjenih živil

Štirivratni ameriški hladilniki (French Door)

Hladilnik s štirimi vrati. V zgornji polovici najdemo hladilnik, spodnja polovica je namenjena zamrzovanju. Oba dela imata deljena vrata.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »French Door«

+ preprost dostop do hladilnika, ni se treba sklanjati - manj udoben dostop do zamrzovalnika
+ odpiranje posameznih vrat omogoča varčevanje z energijo

Ameriški hladilnik s predalom

French Door hladilnik, ki je dodatno opremljen s t.i. nulto cono, ta je idealna za shranjevanje zelenjave in drugih hitro pokvarljivih živil.

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu z vgrajenim mehanizmom zagotavlja, da boste imeli led vedno pri roki, ne da bi pri tem morali odpirati vrata zamrzovalnika.

Ameriški hladilnik z barom

Ameriški hladilnik z barom– razpolaga s posebnimi vratci v vratih hladilnika, ki vodijo v polico za steklenice.

Več informacij:

Če nimate dovolj prostora ali ameriški hladilnik preprosto ne potrebujete, si lahko nabavite kombinirani hladilnik. V ponudbi imamo prostostoječe kombinirane hladilnike in vgradne kombinirane hladilnike z zamrzovalnikom v zgornjem ali spodnjem delu.

Katere lastnosti ameriških hladilnikov so pomembne?

Volumen ameriškega hladilnika

Ameriške hladilnike odlikuje ravno večji volumen. Navajamo ga v litrih. Volumen hladilnika in zamrzovalnika navajamo posebej.

Na tržišču najpogosteje najdemo ameriške hladilnike s skupnim volumnom med 350 in 700 l.

Poraba in glasnost ameriškega hladilnika

Glede na energijski razred, ki je lahko med A+ in A +++in ga navajamo na energijski nalepki vsakega aparata, lahko določimo tudi porabo energije. Navajamo jo v kWh (kilovatnih urah).

Letna poraba energije pri ameriškem v primerjavi s klasičnim hladilnikom:

Letna poraba električne energije je odvisna tudi od kakovosti izolacije in volumna hladilnika.

Običajna glasnost ameriškega hladilnika znaša med 35 in 45 dB.

Pomembne lastnosti zamrzovalnika ameriškega hladilnika

Pri zamrzovalnem delu ameriškega hladilnika so bistvene zlasti naslednje lastnosti:

  • Zamrzovalna zmogljivost – določa koliko kilogramov živil lahko zamrzovalnik zamrzne v 24 urah. Običajno ta podatek znaša med 5 in 25 kg na 24 ur, odvisno od volumna in zmogljivosti zamrzovalnika.
  • Razred zamrzovanja – označimo z *, določa kako dolgo zamrzovalnik lahko hrani živila. Navajamo v dnevih ali mesecih.
  • Shranjevanje ob izpadu el. energije – pomeni, koliko časa ostane vsebina zamrzovalnika zamrznjena ob izpadu električne energije. Vrednosti se gibljejo med 15 in 25 ur.

NAMIG!

Želite popestriti vaš hladinik? Izberite med številnimi zamenljivimi dekorativnimi ploščami za hladilnik.

-21%
Whirlpool WQ9 E1L ameriški hladilnik
19x

Whirlpool WQ9 E1L ameriški hladilnik

1.149 €
899,90 €
Odlična cena

Kombinirani ameriški hladilnik v energijskem razredu A+ s skupno prostornino 591 l, elektronskim krmiljenjem in nizkim nivojem hrupa. Whirlpool WQ9 E1L ima napreden sistem brez zmrzali NoFrost in tehnologijo 6. čuta Fresh/Freeze Lock za stalno regulacijo temperature.

Dostava Mimovrste
-16%
Gorenje NRM8181UX ameriški hladilnik
2x

Gorenje NRM8181UX ameriški hladilnik

1.199,90 €
999,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik v energijskem razredu F. Zasnova s skupno prostornino 421 l, elektronskim upravljanjem in varčno LED osvetlitvijo. Gorenje NRM8181UX ima tehnologijo Total No Frost za preprečevanje nabiranja ledu in prezračevalni sistem MultiFlow, ki enakomerno porazdeli zrak v hladilnem prostoru.

Dostava Mimovrste
-19%
Samsung RF50K5920S8/EO ameriški hladilnik, 500 L
1x

Samsung RF50K5920S8/EO ameriški hladilnik, 500 L

1.479 €
1.196,70 €
Zadnji kos!

Prostostoječi ameriški hladilnik Samsung RF50K5920S8/EO se uvršča v energijski razred F. Odlikuje ga velika prostornina 535 litrov, opremljen pa je z zaščito pred nastajanjem ledu NoFrost, trojnim sistemom za hlajenje, predalom Fresh Zone in štirimi temperaturnimi nastavitvami.

Dostava Mimovrste
-15%
LG LG GSL760PZXV ameriški hladilnik
1x

LG LG GSL760PZXV ameriški hladilnik

1.499,99 €
1.269,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik LG GSL760PZXV sodi v energijski razred F in ima prostornino 625 l. Odlikuje ga linearni invertni kompresor LG, ki poskrbi za 32 % manjšo porabo energije in optimalen nadzor nad temperaturo, kar vaša živila ohranja sveža dalj časa. Ima tudi priključek na vodovodno omrežje.

Dostava Mimovrste
-31%
Gorenje NRS918EMX Side By Side hladilnik, ameriški
10x

Gorenje NRS918EMX Side By Side hladilnik, ameriški

1.049,90 €
715,64 €

Praktičen in prostoren ameriški hladilnik NRS918EMX se ponaša z učinkovito oblikovano notranjostjo, ki zagotavlja dovolj prostora za večje količine hrane in s tem manj pogoste nakupe. Hrano lahko preprosto organizirate na steklenih policah, v velikih predalih ali policah na notranji strani vrat, zato lahko vedno vidite, kaj imate na voljo, in zavržete manj hrane.

Dostava Mimovrste
Samsung RS68A8840B1/EF ameriški hladilnik, z ledomatom, črn
2x

Samsung RS68A8840B1/EF ameriški hladilnik, z ledomatom, črn

1.639 €
1.475,95 €

Ameriški hladilnik Samsung RS68A8840B1/EF se uvršča v energijski razred F. Prostornina hladilnega dela znaša 409 l, prostornina zamrzovalnega pa 225 l. Odlikujejo ga SpaceMax tehnologija za več prostora, Twin Cooling Plus tehnologija dvojnega hlajenja, funkcija SmartConversion za prilagodljivo shranjevanje živil ter funkciji hitrega hlajenja in zamrzovanja.

Dostava Mimovrste
-24%
Samsung RS68A8840S9/EF ameriški hladilnik

Samsung RS68A8840S9/EF ameriški hladilnik

1.579 €
1.199,90 €
Odlična cena

Samsung ameriški hladilnik RS68A8840S9/EF Side by Side spada v energijski razred F. Prostornina njegovega hladilnega dela znaša 409 litrov, v zamrzovalnem delu pa je na voljo 225 litrov prostora. Hladilnik je opremljen z naprednimi tehnologijami in funkcijami, med katerimi najdete dva neodvisna hladilna krogotoka, notranji zaslon s preprostim dostopom, digitalni invertni kompresor ter ledomat in dozirnik vode.

Dostava Mimovrste
-21%
Gorenje NRS9182VXB1 Side By Side hladilnik, ameriški
4x

Gorenje NRS9182VXB1 Side By Side hladilnik, ameriški

1.399,90 €
1.099,90 €
Odlična cena

Praktičen in prostoren ameriški hladilnik NRS9182VXB1 se ponaša z učinkovito oblikovano notranjostjo, ki zagotavlja dovolj prostora za večje količine hrane in s tem manj pogoste nakupe. Hrano lahko preprosto organizirate na steklenih policah, v velikih predalih ali policah na notranji strani vrat, zato lahko vedno vidite, kaj imate na voljo, in zavržete manj hrane.

Dostava Mimovrste
-23%
Samsung RF50N5970B1/EO hladilnik

Samsung RF50N5970B1/EO hladilnik

1.579 €
1.200,39 €
Zadnji kos!

Hladilnik Samsung RF50N5970B1/EO se ponaša s štirimi vrati in skupno prostornino 486 litrov. Spada v energijski razred F. odlikujejo ga trojni sistem hlajenja, tehnologija Precision Chef Cooling in predal Fresh Zone, ki je idealen za shranjevanje mesa in rib.

Dostava Mimovrste
Beko GN163241ZXBN ameriški hladilnik

Beko GN163241ZXBN ameriški hladilnik

1.069,91 €
Zadnji kos!

Dvovratni ameriški hladilnik Beko GN163241ZXBN spada v energijski razred E. Ponuja veliko prostora za shranjevanje – 364 l za hlajenje in 212 l za zamrzovanje. Opremljen je s predalom HarvestFresh za ohranjanje hranilne vrednosti sadja in zelenjave, sistemom hlajenja NeoFrost, invertnim kompresorjem in dozirnikom vode.

Dostava Mimovrste
LG GSJ760PZXV ameriški hladilnik

LG GSJ760PZXV ameriški hladilnik

1.399 €
1.299,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik LG GSJ760PZXV se lahko pohvali s skupno prostornino 625 l. Spada v F razred energetske učinkovitosti. S funkcijo Door-in-Door™ vam omogoča enostavnejši dostop do živil, pri tem pa pomaga preprečevati temperaturna nihanja v notranjosti hladilnika. Zahvaljujoč linearnemu invertnemu kompresorju je njegovo delovanje izjemno tiho in energetsko varčnejše.

Dostava Mimovrste
-18%
Samsung RF65A967ESR/EO ameriški hladilnik

Samsung RF65A967ESR/EO ameriški hladilnik

2.639 €
2.163,02 €

Samsung ameriški hladilnik RF65A967ESR/EO spada v energijski razred E. Ima veliko prostornino, zato je v hladilnem in zamrzovalnem delu na voljo dovolj prostora za živila vseh vrst in oblik, ter 4 vrata, ki se na široko odprejo in v trenutku omogočajo dober pregled nad vsebino. Eleganten hladilnik je opremljen s tremi neodvisnimi hladilnimi krogotoki, ledomatom in dozirnikom za vodo ter centrom za pijače.

Dostava Mimovrste

Ameriški hladilniki

Že komaj čakate vaš stilski ameriški hladilnik? V spletni trgovini Mimovrste.si vam ponujamo vrhunske ameriške hladilnike z zbiralnikom za vodo in funkcijo za pripravo ledu, v ponudbi imamo tudi hladilnike z barom!

Ameriški hladilniki LG InstaView

Kakovostni ameriški hladilniki LG razpolagajo z modernim avtomatom za pijače in ozkim aparatom za pripravo ledu SpacePlus™, ki v vročih dneh poskrbi za prijetno osvežitev.

LG se ponaša tudi s hladilniki InstaView Door – in – Door™. Vrata is posebnega stekla so občutljiva na dotik, če se jih dvakrat dotaknete, vam omogočijo pogled v hladilnik brez potrebe po odpiranju vrat.

Ameriške hladilnike proizvajajo tudi številni drugi proizvajalci, kot na primer Gorenje , Bosch , Samsung , Beko , Electrolux , Candy , Vox electronics in drugi.

Mogoče vas zanima

Ponudbo najugodnejših izdelkov bele tehnike, razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji Odlična cena.
Ponudbo naših znižanih izdelkov boste našli v kategoriji Odprodaja.

^ Nazaj na vrh