Ameriški hladilniki

Ameriški hladilniki so odlična izbira za večje družine ali tiste, ki radi nakupujejo večje količine živil naenkrat. Ponujajo predvsem veliko prostora za hlajenje in zamrzovanje, izrazit slog in veliko drugih praktičnih funkcij. Kako izbirati ameriški hladilnik in katere lastnosti pri tem upoštevati?

Prikaži več

Kakšne vrste ameriških hladilnikov poznamo?

Dvovratni ameriški hladilniki (Side By Side)

Hladilnik z dvojnimi vrati. Ena polovica je namenjena hlajenju, druga zamrzovanju.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »Side by Side«

+ preprost dostop do hladilnika in zamrzovalnika - večje izgube hladnega zraka pri odpiranju cele polovice vrat
+ popolna preglednost shranjenih živil

Štirivratni ameriški hladilniki (French Door)

Hladilnik s štirimi vrati. V zgornji polovici najdemo hladilnik, spodnja polovica je namenjena zamrzovanju. Oba dela imata deljena vrata.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »French Door«

+ preprost dostop do hladilnika, ni se treba sklanjati - manj udoben dostop do zamrzovalnika
+ odpiranje posameznih vrat omogoča varčevanje z energijo

Ameriški hladilnik s predalom

French Door hladilnik, ki je dodatno opremljen s t.i. nulto cono, ta je idealna za shranjevanje zelenjave in drugih hitro pokvarljivih živil.

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu z vgrajenim mehanizmom zagotavlja, da boste imeli led vedno pri roki, ne da bi pri tem morali odpirati vrata zamrzovalnika.

Ameriški hladilnik z barom

Ameriški hladilnik z barom– razpolaga s posebnimi vratci v vratih hladilnika, ki vodijo v polico za steklenice.

Več informacij:

Če nimate dovolj prostora ali ameriški hladilnik preprosto ne potrebujete, si lahko nabavite kombinirani hladilnik. V ponudbi imamo prostostoječe kombinirane hladilnike in vgradne kombinirane hladilnike z zamrzovalnikom v zgornjem ali spodnjem delu.

Katere lastnosti ameriških hladilnikov so pomembne?

Volumen ameriškega hladilnika

Ameriške hladilnike odlikuje ravno večji volumen. Navajamo ga v litrih. Volumen hladilnika in zamrzovalnika navajamo posebej.

Na tržišču najpogosteje najdemo ameriške hladilnike s skupnim volumnom med 350 in 700 l.

Poraba in glasnost ameriškega hladilnika

Glede na energijski razred, ki je lahko med A+ in A +++in ga navajamo na energijski nalepki vsakega aparata, lahko določimo tudi porabo energije. Navajamo jo v kWh (kilovatnih urah).

Letna poraba energije pri ameriškem v primerjavi s klasičnim hladilnikom:

Letna poraba električne energije je odvisna tudi od kakovosti izolacije in volumna hladilnika.

Običajna glasnost ameriškega hladilnika znaša med 35 in 45 dB.

Pomembne lastnosti zamrzovalnika ameriškega hladilnika

Pri zamrzovalnem delu ameriškega hladilnika so bistvene zlasti naslednje lastnosti:

  • Zamrzovalna zmogljivost – določa koliko kilogramov živil lahko zamrzovalnik zamrzne v 24 urah. Običajno ta podatek znaša med 5 in 25 kg na 24 ur, odvisno od volumna in zmogljivosti zamrzovalnika.
  • Razred zamrzovanja – označimo z *, določa kako dolgo zamrzovalnik lahko hrani živila. Navajamo v dnevih ali mesecih.
  • Shranjevanje ob izpadu el. energije – pomeni, koliko časa ostane vsebina zamrzovalnika zamrznjena ob izpadu električne energije. Vrednosti se gibljejo med 15 in 25 ur.

NAMIG!

Želite popestriti vaš hladinik? Izberite med številnimi zamenljivimi dekorativnimi ploščami za hladilnik.

TESLA RB5101FHX1 ameriški hladilnik
3x

TESLA RB5101FHX1 ameriški hladilnik

749,90 €
699,90 €
Odlična cena
ODREZANE CENE – 10% popusta na vso belo tehniko znamke TESLA s promo kodo MDW71SI2 (velja od 12. 7. do 25. 7. 2021 oz. do odprodaje zalog)!
Ameriški hladilnik z dispanzerjem za vodo Tesla RB5101FHX1 se uvršča v energijski razred F. Prostornina hladilnega dela znaša 349 l, prostornina zamrzovalnega pa 210 l. Odlikujejo ga tehnologija NoFrost, sistem za enakomerno kroženje zraka Multi AirFlow ter funkciji hitrega hlajenja in zamrzovanja.
Dostava Mimovrste
-33%
VOX electronics SBS 6025 IXF ameriški hladilnik

VOX electronics SBS 6025 IXF ameriški hladilnik

899,99 €
599,90 €
Odlična cena
ODREZANE CENE – 12% popusta na izbrano belo tehniko znamke VOX-ELECTRONICS s promo kodo MDW71SI29 (velja od 12. 7. do 25. 7. 2021 oz. do odprodaje zalog)!
Ameriški hladilnik Vox SBS 6025 IX F spada v energijski razred F. Ima sistem avtomatskega odtaljevanja No Frost, ki omogoča lažje čiščenje hladilnika. Prostornina njegovega hladilnega dela znaša 344 l, prostornina zamrzovalnega pa 185 l.
Dostava Mimovrste
-16%
VOX electronics SBS 6005 IX E ameriški hladilnik
1x

VOX electronics SBS 6005 IX E ameriški hladilnik

849,99 €
713,49 €
ODREZANE CENE – 12% popusta na izbrano belo tehniko znamke VOX-ELECTRONICS s promo kodo MDW71SI29 (velja od 12. 7. do 25. 7. 2021 oz. do odprodaje zalog)!
Vox Electronics ameriški hladilnik SBS 6005 IX E ima zelo veliko prostora za shranjevanje živil, odlikuje pa ga tudi eleganten dizajn. V hladilnem delu ima 288 litrov prostornine, v zamrzovalnem pa 148 litrov. Ponaša se s številnimi funkcijami – ima protibakterijsko zaščito, način za hitro hlajenje, način za hitro zamrzovanje ter varnostno zaklepanje.
Dostava Mimovrste
Liebherr IXCC 5165 vgradni ameriški hladilnik

Liebherr IXCC 5165 vgradni ameriški hladilnik

3.599 €

Vgradni ameriški hladilnik Liebherr IXCC 5165 se ponaša s tehnologijo NoFrost, BioFresh in EasyFresh ter zaslonom na dotik. Skupna prostornina hladilnih predelov znaša 359 litrov, skupna prostornina zamrzovalnih predalov pa 141 litrov.

Dostava Mimovrste
Liebherr SBS 70I4 vgradni ameriški hladilnik

Liebherr SBS 70I4 vgradni ameriški hladilnik

3.399 €

Vgradni ameriški hladilnik Liebherr SBS 70I4 se ponaša s 525 litri skupne prostornine. Sestavljata ga zamrzovalna omara SIGN 3576, ki spada v energijski razred F in obsega 9 predalov in ledomat, ter hladilnik IKBP 3560 s tehnologijo BioFresh, ki spada v energijski razred D.

Dostava Mimovrste
Liebherr IXCC 5155 vgradni ameriški hladilnik

Liebherr IXCC 5155 vgradni ameriški hladilnik

3.399 €

Vgradni ameriški hladilnik Liebherr IXCC 5155 se ponaša s tehnologijo NoFrost, BioFresh in EasyFresh ter zaslonom na dotik. Skupna prostornina hladilnih predelov znaša 359 litrov, skupna prostornina zamrzovalnih predalov pa 140 litrov.

Dostava Mimovrste
-31%
Heinner HSBS-H442NFBKE++ ameriški hladilnik

Heinner HSBS-H442NFBKE++ ameriški hladilnik

919,90 €
629,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik Heinner HSBS-H442NFBKE++ navdušuje s svojo veliko 291-litrsko prostornino hladilnega in 151-litrsko prostornino zamrzovalnega dela. Opremljen je s tehnologijo Full NoFrost, LED osvetlitvijo in LCD zaslonom na dotik. Uvršča se v energijski razred E.

Dostava Mimovrste
Heinner HSBS-H529NFXWDF+ ameriški hladilnik

Heinner HSBS-H529NFXWDF+ ameriški hladilnik

949,90 €

Ameriški hladilnik Heinner HSBS-H529NFXWDF+ navdušuje s svojo veliko 344-litrsko prostornino hladilnega in 185-litrsko prostornino zamrzovalnega dela. Opremljen je s tehnologijo Full NoFrost, dozirnikom vode in LCD zaslonom na dotik. Ima številne uporabne funkcije, med katerimi so hitro hlajenje in zamrzovanje ter počitniški način. Uvršča se v energijski razred F.

Dostava Mimovrste
Candy CHSVN 174 X hladilnik
29x

Candy CHSVN 174 X hladilnik

954,18 €

Ameriški hladilnik Candy CHSVN 174 X se ponaša s 521 litri skupne prostornine. Spada v energijski razred E. Odlikujejo ga elektronsko upravljanje, LED osvetlitev notranjosti, invertni motor in tehnologija No Frost.

Dostava Mimovrste
Heinner HSBS-H439NFXWDE++ ameriški hladilnik

Heinner HSBS-H439NFXWDE++ ameriški hladilnik

919,90 €

Ameriški hladilnik Heinner HSBS-H439NFXWDE++ navdušuje s svojo veliko 288-litrsko prostornino hladilnega in 151-litrsko prostornino zamrzovalnega dela. Opremljen je s tehnologijo Full NoFrost, dozirnikom vode in LCD zaslonom na dotik. Uvršča se v energijski razred E.

Dostava Mimovrste
Heinner HSBS-H442NFXE++ ameriški hladilnik

Heinner HSBS-H442NFXE++ ameriški hladilnik

999,99 €

Ameriški hladilnik Heinner HSBS-H442NFXE++ navdušuje s svojo veliko 291-litrsko prostornino hladilnega in 145-litrsko prostornino zamrzovalnega dela. Opremljen je s tehnologijo Full NoFrost, LED osvetlitvijo in LCD zaslonom na dotik. Ima številne uporabne funkcije, med katerimi so hitro hlajenje in zamrzovanje ter počitniški način. Uvršča se v energijski razred E.

Dostava Mimovrste

Ameriški hladilniki

Že komaj čakate vaš stilski ameriški hladilnik? V spletni trgovini Mimovrste.si vam ponujamo vrhunske ameriške hladilnike z zbiralnikom za vodo in funkcijo za pripravo ledu, v ponudbi imamo tudi hladilnike z barom!

Ameriški hladilniki LG InstaView

Kakovostni ameriški hladilniki LG razpolagajo z modernim avtomatom za pijače in ozkim aparatom za pripravo ledu SpacePlus™, ki v vročih dneh poskrbi za prijetno osvežitev.

LG se ponaša tudi s hladilniki InstaView Door – in – Door™. Vrata is posebnega stekla so občutljiva na dotik, če se jih dvakrat dotaknete, vam omogočijo pogled v hladilnik brez potrebe po odpiranju vrat.

Ameriške hladilnike proizvajajo tudi številni drugi proizvajalci, kot na primer Gorenje , Bosch , Samsung , Beko , Electrolux , Candy , Vox electronics in drugi.

Mogoče vas zanima

Ponudbo najugodnejših izdelkov bele tehnike, razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji Odlična cena.
Ponudbo naših znižanih izdelkov boste našli v kategoriji Odprodaja.

^ Nazaj na vrh