Yokomo

Blagovna znamka Yokomo je japonskega izvora in je specializirana za radijsko vodene avtomobile. Bila je ena izmed prvih proizvajalcev na Japonskem za izdelavo le-teh.

Blagovna znamka Yokomo je izumila RTR (Ready To Run) avtomobile, najpomembnejša pa je njihova dolgotrajna Dog Figfter serija radijsko nadzorovanih avtomobilov, predvsem zaradi svojih uspehov na dirkah. V letu 1970 so sklenili partnerstvo s podjetjem Associated, ki se je ohranilo vse do danes. Podjetje Yokomo je v letu 1977 začelo proizvajati lastne konkurenčne RC avtomobile. Prvi takšen avtomobil, ki so ga ustvarili je bil Mini Racer RC-12.

Največjo prelomnico je podjetje doživelo leta 1983, ko so predstavili nov terenski voziček Dog Fighter – YZ-834B. Zaradi očitkov, da je model prenizek, je bil nadomeščen z modelom YZ-870C, ki je znan tudi kot Super Dog Fighter.

Blagovna znamka Yokomo je znana tudi po zloglasnem in redkem YR-F2 modelu šasije. Kljub temu, da ima pogon na sprednja kolesa so ga na nekaterih dirkališčih prepovedali, saj naj bi bil prehiter. Leta 2003 je Yokomo nadaljeval in predstavil radijsko nadzorovan avtomobil R/C, ki je bil namenjen izključno driftanju. Leta 2008 se je znamka povezala s podjetjem Tomy, s katerim so skupaj izdelali serijo avtomobilov na podlagi R/C avtomobila z licenco D1GP.

izdelki znamke Yokomo so zastopani v naslednjih kategorijah: