Ivan Sivec: Saga o Karantaniji 2.del: Cesar Arnulf, trda

Znamka: Naša številka: 634049

Ivan Sivec: Saga o Karantaniji 2.del: Cesar Arnulf, trda

Cesar Arnulf – II. del Sage o Karantaniji je zgodovinski roman o zmagah in ponosu. Celoten opis

33

33 € vključno z DDV

Naša številka: 634049

Predstavitev

Opis artikla

Pripoved o cesarju Arnulfu je najprej negotovo pričakovanje pred novim tematskim gradivom in presenečenje nad zahtevnostjo pisateljskega ustvarjalnega postopka. Obsežno zgodovinsko gradivo, ki zajema široko geografsko področje dogajanja, ponuja močno preizkušnjo pripovednega teka, samega jezika in sloga, predstavitev oseb in značilnosti časa, zgodovinskih dogodkov in opisov geografskega okolja. Prava epska avantura!

Zgodba predstavlja nemirno in nadvse živahno dogajanje na vsaj treh vsebinskih ravneh: to je čas osvajalskega in roparskega premikanja plemen oziroma narodov, dramatičnega spreminjanja človekove zavesti ob širjenju krščanstva in viharno politično dogajanje z odločnim bojem za oblast in posest.

Vsaki knjigi je dodan zemljevid ozemlja, ki ga je obvladal takratni vladar ter popis skrbno zbranih zgodovinskih mejnikov, natančna kronologija dogodkov, med katero je avtor vpletel pripovedno telo romanov. Izjemna likovna oprema je delo akademske slikarke Ejti Štih, ki je svoje slovanske korenine obarvala s soncem Južne Amerike, kjer živi že dobri dve desetletji.

O avtorju:

Ivan Sivec je med prvimi štirimi najbolj branimi mladinskimi pisatelji, več kot štirideset knjig je napisal tudi za odrasle, vseh skupaj okoli sto. Svoje delo je predstavil na več kot sedemsto literarnih nastopih oziroma ob podelitvah bralnih značk v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Namibiji, na Norveškem in Švedskem ter v Kanadi, ZDA in Argentini. Na ljubljanski Filozofski fakulteti je diplomiral iz slavistike in postal magister etnoloških ved. Živi v Mengšu.

  • ISBN 978–961–226–975–3
  • založba Karantanija
  • leto izdaje 2010
  • dimenzije 24,6 × 17,6
  • strani 276
  • vezava trda
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst zgodovinski romani
Založnik Karantanija
Vezanje trda
Leto izdaje 2010
ISBN 9789612269753
Število strani 276

Vprašajte nas o artiklu

Vas zanimajo dodatne informacije o artiklu?
Zastavite vprašanje našim prodajnim referentom.

Zastavite vprašanje