Anna Wambrechtsamer: Danes grofje Celjski in nikdar več

Znamka: Naša številka: 899798

Anna Wambrechtsamer: Danes grofje Celjski in nikdar več

Opis družine, ki ji na slovenskih tleh ni para. Tudi z osebnimi slabostmi so si ob vsej moči, znanju in bogastvu pridobili nekaj vztrajnih sovražnikov. Celoten opis

28

28 €

Naša številka: 899798

Predstavitev

Opis artikla

Roman ‚Danes grofje Celjski in nikdar več‘ je vsekakor dosegel status kultnega romana med slovenskim bralstvom, ki s svojimi domačijskimi – arhaičnim slogom, romantičnimi elementi, ki temeljijo na zgodovinskih osebah in dejstvih odlično opisuje vzpon in propad najmočnejše in najpomembnejše rodbine na Slovenskem. Opis družine, ki ji na slovenskih tleh ni para. Tudi z osebnimi slabostmi so si ob vsej moči, znanju in bogastvu pridobili nekaj vztrajnih sovražnikov.

Roman se prične v času, ko je Friderik II. Celjski zaprt, saj naj bi umoril svojo ženo Elizabeto Frankopansko, da bi se lahko poročil z Veroniko Deseniško. Pripoved poteka o tem, kako so iz Žovneških gospodov celjani postali Celjski grofje, kako so prišli do grofije, vse do propada mogočne dinastije s smrtjo Ulrika Celjskega v Beogradu. Poudarek ni toliko na politiki, kot na značaju posameznih ljudi in pomembnih zgodovinskih osebnostih tistega časa. Pripovedovalec je v večini oproda Friderika Celjskega, Jošt Soteški.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Antika
  • Prevajalec: Niko Kurent
  • Vezava: mehka
  • Dimenzije: 17 × 24 cm
  • Število strani: 460

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst zgodovinski romani
Založnik Avrora As
Vezanje mehka
Leto izdaje 2014
ISBN 9789619366110
Število strani 460